Μίλαν - Νάπολι 1-2

Η Νάπολι απέδειξε στον Μασιμιλιάνο Αλέγκρι γιατί ήταν φαβορί στο παιχνίδι κόντρα στη Μίλαν, την οποία υπέταξε με 2-1 μέσα στο Σαν Σίρο για την 4η αγωνιστική της Serie A, σπάζοντας κατάρα που κρατούσε από τον Απρίλιο του 1986.

Μίλαν - Νάπολι 1-2

Ο προπονητής των "ροσονέρι" είχε διερωτηθεί πως οι "παρτενοπέι" θεωρούνται καλύτερη ομάδα από τη δική του και μέσα σε 6 λεπτά ο Μιγκέλ Άνχελ Μπρίτος έδωσε την πρώτη απάντηση, ανοίγοντας το σκορ. Οι γηπεδούχοι, δίχως τους Στεφάν ελ Σαραουί, Κακά, Ρικάρντο Μοντολίβο, Τζιαμπάολο Πατσίνι, Ματία ντε Σίλιο, Ματίας Σιλβέστρε και Ντανιέλε Μπονέρα λόγω τραυματισμών, παρατάχθηκαν με σύνθεση ανάγκης και έβλεπαν τους φιλοξενούμενους να κάνουν ό,τι θέλουν στον αγωνιστικό χώρο στα πρώτα 20 λεπτά. Ευκαιρίες υπήρχαν εκατέρωθεν, με τον Μάριο Μπαλοτέλι να είναι ο μοναδικός απειλητικός παίκτης από πλευράς Μίλαν, την ώρα που οι Γκονσάλο Ιγκουαΐν, Μάρεκ Χάμσικ προκαλούσαν ρήγματα στον αντίποδα.

Μίλαν - Νάπολι 1-2

Στο 53ο λεπτό, στην 300ή συμμετοχή του στη Serie A, ο Κριστιάν Αμπιάτι έκανε λάθος και δεν κατάφερε να συγκρατήσει το μακρινό σουτ του Ιγκουαΐν, ο οποίος σκόραρε για ακόμα ένα παιχνίδι με τη νέα ομάδα του. Ο Αλέγκρι έριξε στο ματς τον Ρομπίνιο και όταν ο Μπαλοτέλι κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα από τους Μπρίτος και Ραούλ Αλμπιόλ, οι "ροσονέρι" είχαν την ευκαιρία να αρχίσουν την επαναφορά τους. Φευ. Ο διεθνής Ιταλός επιθετικός είδε τον Πέπε Ρέινα να πιάνει την εκτέλεσή του και για πρώτη φορά στα 26 χτυπήματα πέναλτι της καριέρας του, ο Μπαλοτέλι δεν χρίστηκε σκόρερ.

Μίλαν - Νάπολι 1-2

Όσο η Μίλαν κέρδιζε μέτρα στην προσπάθεια να αντιδράσει, τόσο άφηνε χώρους στα μετόπισθεν που προσπαθούσαν να εκμεταλλευτούν οι φιλοξενούμενοι. Ο Ράφα Μπενίτεθ απέσυρε νωρίς τους Χάμσικ και Ιγκουαΐν, ωστόσο η Νάπολι είχε 3-4 καλές ευκαιρίες στα τελευταία λεπτά να διευρύνει τον θρίαμβο στο Σαν Σίρο. Η επιπολαιότητα στο τελείωμα των φάσεων δεν έφερε το 3ο γκολ και ο Μπαλοτέλι, μετά και από ένα δοκάρι, κατάφερε να βρει το γκολ που έψαχνε σε όλο το ματς στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων με όμορφο σουτ. Το γκολ αυτό δεν ήταν αρκετό και η Νάπολι πήρε τη νίκη που τη διατηρεί στην κορυφή του πίνακα της βαθμολογίας, μαζί με τη Ρόμα, με το απόλυτο των νικών.

Μίλαν - Νάπολι 1-2

Μίλαν (4-4-2): Αμπιάτι, Αμπάτε (79' Νοτσερίνο), Μεξές, Σαπάτα, Εμάνουελσον, Ντε Γιονγκ, Πόλι (73' Νιανγκ), Μουντάρι, Μπίρσα (56' Ρομπίνιο), Μάτρι, Μπαλοτέλι

Νάπολι (4-2-3-1): Ρέινα, Μέστο, Αλμπιόλ, Μπρίτος, Σούνιγα, Μπεράμι, Τζεμαϊλί, Καγεχόν, Χάμσικ (68' Πάντεφ), Ινσίνιε (84' Ινλέρ), Ιγκουαΐν (78' Μέρτενς)

Διαβάστε ακόμη

Θρίαμβος Ρόμα στο ντέρμπι, στα.. επτά σταμάτησε η Ίντερ

News 24/7

24MEDIA NETWORK