12η αγ.: Θρίαμβος Λάτσιο στο ντέρμπι, παραπαίει η Μίλαν

Η Λάτσιο αναδείχθηκε μεγάλη νικήτρια του derby della capitale με αντίπαλο τη Ρόμα με 3-2, σε ένα παιχνίδι που τα είχε όλα. Δύο αποβολές, πολλές ευκαιρίες, δύο γκολ από φάουλ και λάθη από τους τερματοφύλακες συνέθεσαν την εικόνα από το βροχερό "Ολίμπικο", από το οποίο δεν έλειψαν τα επεισόδια.

12η αγ.: Θρίαμβος Λάτσιο στο ντέρμπι, παραπαίει η Μίλαν

Οι "τζιαλορόσι" άρχισαν το ματς με τις καλύτερες προϋποθέσεις, αφού προηγήθηκαν με το τέρμα του μόνιμου σκόρερ τους στα τελευταία 6 ματς, Έρικ Λαμέλα. Η άμυνά τους, όμως, παραμένει το "αγκάθι" σε όποιον στόχο έχουν θέσει μέχρι στιγμής, κάτι που αποδείχθηκε περίτρανα από το πόσο εύκολα κατάφεραν να γυρίσει το ματς οι γηπεδούχοι. Πρώτα ο Αντόνιο Καντρέβα με φάουλ (μετά από λάθος του Μάουρο Γκοϊκοετσέα) και στη συνέχεια ο Μίροσλαβ Κλόζε (ο οποίος έκρινε και το περσινό ντέρμπι στο 93'), έκαναν το 2-1 πριν τη λήξη του ημιχρόνου. Τη λήξη των... πιθανοτήτων των φιλοξενουμένων φρόντισε να τη δώσει ο Ντανιέλε ντε Ρόσι, ο οποίος με μία ανόητη ενέργεια αποβλήθηκε στις καθυστερήσεις του 1ου μέρους και άνοιξε τις συζητήσεις για το εάν αυτό ήταν το τελευταίο ντέρμπι της καριέρας του (συζητιέται έντονα η αποχώρησή του τον Ιανουάριο).

Un fermo immagine di Sky mostra il contatto tra il giocatore della Lazio Stefano Mauri e il centrocampista giallorosso Daniele De Rossi (D), espulso subito dopo, durante il derby Lazio-Roma allo stadio Olimpico, 11 novembre 2012.   ANSA/SKY   +++EDITORIAL USE ONLY-NO SALES+++
Un fermo immagine di Sky mostra il contatto tra il giocatore della Lazio Stefano Mauri e il centrocampista giallorosso Daniele De Rossi (D), espulso subito dopo, durante il derby Lazio-Roma allo stadio Olimpico, 11 novembre 2012. ANSA/SKY +++EDITORIAL USE ONLY-NO SALES+++ ANSA

Με παίκτη λιγότερο, λάθη όπως αυτά του Ιβάν Πίρις στο 47' ήταν καταδικαστικά. Ο Στέφανο Μάουρι δεν σπατάλησε την... προσφορά του αντιπάλου του και γράφοντας το 3-1, ουσιαστικά έβαζε "ταφόπλακα" στα όνειρα της Ρόμα για ανατροπή. Η είσοδος του Παναγιώτη Ταχτσίδη από το ημίχρονο δεν ήταν αρκετή για το δημιουργικό κομμάτι των "τζιαλορόσι", οι οποίοι παίζοντας με 10 παίκτες και υπό καταρρακτώδη βροχή, κουράστηκαν σχετικά γρήγορα. Οι "λατσιάλι" εκμεταλλεύθηκαν την ευκαιρία και με ηγέτη κάθε προσπάθειας τον Ερνάνες, τέσταραν αρκετές φορές τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Το λάθος, όμως, προέκυψε από το Φεντερίκο Μαρκέτι, ο οποίος σε φάουλ του Μιραλέμ Πιάνιτς από τα 40 μέτρα (από το οποίο προήλθε η αποβολή του Μάουρι) έχασε την μπάλα. Το γκολ επετεύχθη, όμως ήταν αρκετά αργά. Η Λάτσιο αναδείχθηκε νικήτρια παρέμεινε σε "τροχιά" Champions League, τη στιγμή που η Ρόμα απέχει 5 βαθμούς από τη συμπολίτισσά της.

Το live του ντέρμπι

Foto Mauro Locatelli - LaPresse
11 11 2012 Bergamo ( Italia )
Sport Calcio
Atalanta vs Inter
Campionato italiano di calcio Serie A Tim 2012 2013 - Stadio  di Bergamo
Nella foto:esultanza di denis
Photo Mauro Locatelli - LaPresse
11 11 2012 Bergamo ( Italy )
Sport Soccer
Atalanta vs Inter
Italian Football Championship League A Tim 2012 2013 - Stadium of Bergamo.
In the pic: denis celebrates
Foto Mauro Locatelli - LaPresse 11 11 2012 Bergamo ( Italia ) Sport Calcio Atalanta vs Inter Campionato italiano di calcio Serie A Tim 2012 2013 - Stadio di Bergamo Nella foto:esultanza di denis Photo Mauro Locatelli - LaPresse 11 11 2012 Bergamo ( Italy ) Sport Soccer Atalanta vs Inter Italian Football Championship League A Tim 2012 2013 - Stadium of Bergamo. In the pic: denis celebrates LAPRESSE

Η επιστροφή του Βάλτερ Γκάργκανο στο αρχικό σχήμα της Ίντερ και η ετοιμότητα του Καμπιάσο δεν έφταναν για να δοθεί συνέχεια στις νίκες. Η Αταλάντα αποδείχθηκε αξεπέραστο εμπόδιο και το τελικό 3-2 άφησε τους "νερατζούρι" εκεί που βρισκόταν από το derby d' Italia: στο -4 από τη Γιουβέντους.

Στο πρώτο ημίχρονο οι εκατέρωθεν ευκαιρίες ήταν πολλές, αλλά οι δύο τερματοφύλακες βρίσκονταν σε καλή μέρα (ιδίως ο Κονσίλι των γηπεδούχων). Εν τέλει η ομάδα του Μπέργκαμο πήγε προηγούμενη στα αποδυτήρια χάρη στο γρήγορο γκολ του Μποναβεντούρα.

Το όμορφο γκολ του Γκουαρίν στο 56' (με απευθείας εκτέλεση φάουλ) έδωσε πρόσκαιρη χαρά στον Αντρέα Στραματσιόνι και τους παίκτες του, αφού τέσσερα λεπτά αργότερα ο Ντένις ξανάδωσε το προβάδισμα στην Αταλάντα και στο 67' ο ίδιος παίκτης έκανε το 3-1 από το σημείο του πέναλτι (ανατροπή του Μοράλες από τον Σιλβέστρ).

Σε εκείνο το χρονικό σημείο ο τεχνικός των "νερατζούρι" μην έχοντας τίποτα να χάσει έκανε όλες τις αλλαγές του και λίγο έλειψε να του... βγει. Στο 84ο λεπτό ο Γκάργκανο τροφοδότησε τον ευρισκόμενο σε θέση οφσάιντ Παλάσιο κι εκείνος μείωσε, ωστόσο δεν άλλαξε κάτι μέχρι το τελευταίο σφύριγμα και η Ίντερ υπέστη την πρώτη της ήττα μετά από 10 σερί νίκες και έπειτα από 10 σερί εκτός έδρας νίκες.

12η αγ.: Θρίαμβος Λάτσιο στο ντέρμπι, παραπαίει η Μίλαν

Ο Μάσιμο Αμπροζίνι στη θέση του Ρομπίνιο. Αυτή η παρέμβαση από τον πάγκο ενδέχεται να είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι στο σερβίτσιο των αποφάσεων του Αντριάνο Γκαλιάνι και του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, αφού ο άλλοτε κορυφαίος τεχνικός της Serie A (ως προπονητής της Κάλιαρι), επέλεξε αυτόν τον τρόπο ώστε η Μίλαν να ανατρέψει το εις βάρος της 2-1 κόντρα στη Φιορεντίνα. Εν τέλει, οι "ροσονέρι" απέτυχαν να κρατήσουν την μπάλα περισσότερο από 10 δευτερόλεπτα στις επόμενες επιθέσεις τους, οι "βιόλα" είχαν ένα δοκάρι με τον Ματία Κασάνο κι ένα γκολ με τον Μουνίρ ελ Χαμνταουί.

Fiorentina's Borja Iglesias Valero celebrates after scoring a second goal against AC Milan during their Italian Serie A soccer match at the San Siro stadium in Milan November 11, 2012. REUTERS/Alessandro Garofalo (ITALY - Tags: SPORT SOCCER)
Fiorentina's Borja Iglesias Valero celebrates after scoring a second goal against AC Milan during their Italian Serie A soccer match at the San Siro stadium in Milan November 11, 2012. REUTERS/Alessandro Garofalo (ITALY - Tags: SPORT SOCCER) REUTERS

Το τελικό 3-1 αποτυπώνει με πάσα ευκρίνεια την κατάσταση στην οποία βρίσκονται τούτη τη στιγμή οι "ροσονέρι", οι οποίοι βρέθηκαν να χάνουν με 2-0 από τα τέρματα των Αλμπέρτο Ακουιλάνι και Μπόρχα Βαλέρο, φέροντας άρτια ευθύνη για την παιδαριώδη αμυντική λειτουργία τους. Το άστοχο πέναλτι του Αλεσάντρε Πάτο στο 0-1 θα μπορούσε να αλλάξει πολλά πράγματα, ωστόσο η επικράτηση των φορμαρισμένων φιλοξενουμένων ήταν απολύτως δίκαιη κι επετεύχθη απέναντι σε 10 αντιπάλους, αφού ο Ντανιέλε Μπονέρα τραυματίστηκε στο τέλος, όταν είχαν γίνει και οι 3 (εμπνευσμένες) αλλαγές του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι.

Αυτήν τη φορά δεν είναι ο Έντινσον Καβάνι. Μπορεί το τέρμα του να είναι αδιαπραγμάτευτο σε αγώνα της Νάπολι, ωστόσο αυτήν τη φορά υπάρχει διαφορετικός ήρωας. Δύο συγκεκριμένα, αφού οι Μάρεκ Χάμσικ και Λορέντζο Ινσίνιε σκόραραν στις καθυστερήσεις κι έδωσαν τη νίκη 4-2 στους "παρτενοπέι" επί της Τζένοα μέσα στο "Λουίτζι Φεράρις". Οι "γκριφόνι" αντιστάθηκαν σθεναρά στους φιλοξενούμενους, προηγήθηκαν 2 φορές με τους Τσίρο Ιμπόμπιλε και Αντρέα Μπερτολάτσι, ωστόσο η ομάδα του Βάλτερ Ματσάρι ταξίδεψε με φόρα από την "τεσσάρα" του Europa League απέναντι στην Ντνιέπρ και επικράτησε με το ίδιο σκορ και στη Γένοβα.

Σε ρυθμούς twitter

# Ο Χαντάνοβιτς προσπάθησε να γίνει ήρωας της Ίντερ στην τελευταία φάση του αγώνα με την Αταλάντα, ωστόσο έκανε επιθετικό φάουλ στον Κονσίλι και, ουσιαστικά, η αναμέτρηση έληξε πρόωρα.

# Ο πρώην παίκτης της ΑΕΛ, Φακούντο Πάρα έχασε καλή ευκαιρία για να γράψει το 4-1 και αποβλήθηκε στο 90ό λεπτό του αγώνα.

Τα αποτελέσματα της 12ης αγωνιστικής

Κάλιαρι - Κατάνια 0-0

Πεσκάρα - Γιουβέντους 1-6

(25' Κασιόνε - 9' Βιδάλ, 22', 45', 53' Κουαλιαρέλα, 30' Ασαμόα, 38' Τζιοβίνκο)

Παλέρμο - Σαμπντόρια 2-0

(52', 71' Ντιμπάλα)

Μίλαν - Φιορεντίνα 1-3

(59' Πατσίνι - 11' Ακουιλάνι, 38' Βαλέρο, 87' Ελ Χαμνταουί)

Κιέβο - Ουντινέζε 2-2

(39' Αντρεόλι, 89' πέν. Παλόσκι - 42', 90+1' Αντζέλα)

Τζένοα - Νάπολι 2-4

(23' Ιμπόμπιλε, 56' Μπερτολάτσι - 54' Μέστο, 79' Καβάνι, 90' Χάμσικ, 94' Ινσίνιε)

Λάτσιο - Ρόμα 3-2

(35' Καντρέβα, 43' Κλόζε, 47' Μάουρι - 11' Λαμέλα, 86' Πιάνιτς)

Πάρμα - Σιένα 0-0

Τορίνο - Μπολόνια 1-0

(65' Ντ' Αμπρόζιο)

Αταλάντα - Ίντερ 3-2

(9' Μποναβεντούρα, 60', 67' πέν. Ντένις - 56' Γκουαρίν, 84' Παλάσιο)

Διαβάστε εδώ τι έγινε στα παιχνίδια του Σαββάτου.

Τα υπόλοιπα videos της 12ης αγωνιστικής

Τορίνο - Μπολόνια 1-0

Παλέρμο - Σαμπντόρια 2-0

Κιέβο - Ουντινέζε 2-2

Πάρμα - Σιένα 0-0

News 24/7

24MEDIA NETWORK