Έξι μήνες στον Μάουρι

Με 6 μήνες αποκλεισμό από τους αγωνιστικούς χώρους τιμωρήθηκε ο Στέφανο Μάουρι για την υπόθεση των στημένων αγώνων του 2011, αφού οι δικαστές δεν τον έκριναν συνένοχο.

Έξι μήνες στον Μάουρι

Ο εισαγγελέας είχε προτείνει τιμωρία 3 ετών και 7 μηνών, ωστόσο η πειθαρχική επιτροπή θεώρησε ότι ο 33χρονος μέσος δεν είχε συμμετοχή στο "στήσιμο" του αγώνα της Λάτσιο με την Τζένοα στις 14 Μαΐου του 2011 και της Λάτσιο με τη Λέτσε στις 22 Μαΐου του 2011.

Η κατηγορία για την οποία κρίθηκε ένοχος ο Μάουρι είναι η αποτυχία να αναφέρει ότι γνώριζε για τα στημένα παιχνίδια, κατηγορία για την οποία τιμωρήθηκε πέρυσι μεταξύ άλλων και ο προπονητής της Γιουβέντους, Αντόνιο Κόντε.

Από εκεί και πέρα, παρόμοια τύχη είχαν οι τερματοφύλακες Αντόνιο Ροζάτι και Μασιμιλιάνο Μπενάσι που αρχικά κατηγορήθηκαν για το στήσιμο των αγώνων, ενώ απαλλάχθηκαν ο πρώην παίκτης της Τζένοα, Ομάρ Μιλανέτο, με συνέπεια οι "γκριφόνι" να αποφύγουν οποιαδήποτε τιμωρία (σ.σ. ο εισαγγελέας είχε προτείνει αφαίρεση 3 βαθμών).

Αντιθέτως, ο τερματοφύλακας της Λέτσε Μάριο Κασάνο τιμωρήθηκε με 4 μήνες αποκλεισμό, αφού κρίθηκε ένοχος, όπως και ο ο Αλεσάντρο Τζαμπερίνι, ο οποίος τιμωρήθηκε με 2 χρόνια αποκλεισμού.

Όσο αφορά στους συλλόγους, η Λέτσε τιμωρήθηκε με 20.000 ευρώ πρόστιμο και η Λάτσιο με 40.000 ευρώ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK