Νέα "βόμβα" με 150 ύποπτα ματς. Παιχνίδια του Παναθηναϊκού και του Πανιωνίου στη λίστα

Νέο τσουνάμι αποκαλύψεων με 150 ύποπτα ποδοσφαιρικά παιχνίδια συγκλονίζει την Ιταλία. Στη λίστα και δύο παιχνίδια ελληνικών ομάδων στα ευρωπαϊκά Κύπελλα. .

Νέα "βόμβα" με 150 ύποπτα ματς. Παιχνίδια του Παναθηναϊκού και του Πανιωνίου στη λίστα

Τελειωμό δεν έχουν τα σκάνδαλα των στημένων αγώνων στη γειτονική χώρα. Μετά τις αποκαλύψεις του περασμένου καλοκαιριού, άλλοι 150 αγώνες από τα δυο τελευταία πρωταθλήματα της Serie A (και όχι μόνο) βρίσκονται στο μικροσκόπιο του αναπληρωτή εισαγγελέα της Νάπολι Ροζάριο Καντέλμο.

Μάλιστα όπως δήλωσε ο Ιταλός εισαγγελέας κατά την συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε προκειμένου να παρουσιάσει τα στοιχεία, ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και δυο υψηλόβαθμα στελέχη της ΙΝΤΡΑΛΟΤ Ιταλίας ο Μαουρίτσιο Λόπεζ και ο Αντόνιο Ντε Σιμόνε. Υποστήριξε δε ότι το κύκλωμα έχει απλώσει τα πλοκάμια του και εκτός Ιταλίας, αφού έχει ζητηθεί η συνδρομή των αρχών τόσο την Ισπανίας όσο και χωρών της Νοτίου Αμερικής.

Μεταξύ των παιχνιδιών που ελέγχονται βρίσκονται και δύο αναμετρήσεις ελληνικών ομάδων στο πλαίσιο ευρωπαϊκών διοργανώσεων τη σεζόν 2008-09. Πρόκειται για τα παιχνίδια Παναθηναϊκός-Ντιναμό Τιφλίδας για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και Νάπολι-Πανιώνιος για το Κύπελλο Iντερτότο.

Στην ίδια λίστα υπάρχουν τα παιχνίδια Γκρασχόπερς-Τσερνομόρετς, Αστον Βίλα-Οντένσε, Φενέρμπαχτσε-ΜΤΚ Βουδαπέστης και άλλα εκείνης της σεζόν για τα ευρωπαϊκά Κύπελλα.

Ο συναγερμός προκειμένου να κινητοποιηθούν οι ιταλικές αρχές χτύπησε κόκκινο όταν αποκαλύφθηκε ότι τα στοιχήματα σε συγκεκριμένους αγώνες δεν είχαν φυσική ροή .Επίσης ως "μη φυσιολογική" κρίθηκε και η συμπεριφορά οπαδών που στράφηκαν εναντίων ποδοσφαιριστών μικρότερων ομάδων, όπως κατέδειξε έρευνα ειδικού αναπτυξιακού προγράμματος. Είναι γνωστή, όπως υποστήριξε ο εισαγγελέας, η προσπάθεια του οργανωμένου εγκλήματος να διεισδύσει στο ποδόσφαιρο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK