38η αγ.: Champions League η Νάπολι, ρεκόρ ο Ιγκουαΐν, 7η η Μίλαν

Η Νάπολι του εκπληκτικού Γκονσάλο Ιγκουαΐν τερμάτισε στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα και εξασφάλισε θέση στο επόμενο Champions League. Τρίτη η Ρόμα παρά τη νίκη επί της Μίλαν, η Σασουόλο τερμάτισε πάνω από τους "ροσονέρι" και βλέπει Ευρώπη.

38η αγ.: Champions League η Νάπολι, ρεκόρ ο Ιγκουαΐν, 7η η Μίλαν
Ιγκουαΐν-Νάπολι

Ο Γκονσάλο Ιγκουαΐν έγραψε το όνομά του στην ιστορία του κάλτσιο και οδήγησε τη Νάπολι στους ομίλους του Champions League χάρη στο 4-0 επί της Φροζινόνε. Οι "παρτενοπέι" χρειάζονταν νίκη απέναντι στην υποβιβασμένη αντίπαλό τους ώστε να εξασφαλίσουν τη 2η θέση (από τη Ρόμα) και γι' αυτό φρόντισε η ίδια η φιλοξενούμενη ομάδα, αφού ο Μίρκο Γκόρι αποβλήθηκε μόλις στο 13ο λεπτό. Οι παίκτες του Ρομπέρτο Στελόνε άντεξαν για περίπου μισή ώρα ακόμα, μέχρι στο 44' να ανοίξει το σκορ ο Μάρεκ Χάμσικ με ωραίο τρόπο.

38η αγ.: Champions League η Νάπολι, ρεκόρ ο Ιγκουαΐν, 7η η Μίλαν
Νάπολι

Στο 2ο μέρος ήρθε η ώρα του Ιγκουαΐν. Με το χατ τρικ που σημείωσε, έφτασε τα 36 γκολ και κατέρριψε το ρεκόρ του Γκούναρ Νόρνταλ από το 1950 για τον πιο παραγωγικό ποδοσφαιριστή της Serie A σε μία σεζόν. Τα πάντα είχαν κριθεί στον αγώνα και στο... πρωτάθλημα, με τους παίκτες του Μαουρίτζιο Σάρι να πανηγυρίσουν στο τέλος ακόμα μία παρουσία στη φάση των ομίλων του Champions League.

Νάπολι (4-3-3): Ρέινα, Χισάι, Κίρικες, Κουλιμπαλί (76' Ρετζίνι), Γκουλάμ, Αλάν, Ζορζίνιο, Χάμσικ (83' Λόπεθ), Καγεχόν (65' Μέρτενς), Ιγκουαΐν, Ινσίνιε

Φροζινόνε (4-3-1-2): Ζαπίνο, Μ. Τσιοφάνι, Ρούσο, Μπλανκάρντ, Κριβέλο, Φράρα (76' Σοντίμο), Γκόρι, Κραγκλ (68' Καρλίνι), Σαμάρκο, Ντ. Τσιοφάνι, Ντιονίζι (68' Γκούχερ)

38η αγ.: Champions League η Νάπολι, ρεκόρ ο Ιγκουαΐν, 7η η Μίλαν
Ρόμα

Η Ρόμα μπορεί να μην έκανε το θαύμα με την πρόσληψη του Λουτσιάνο Σπαλέτι στο δεύτερο μισό της σεζόν, ωστόσο έκλεισε τη σεζόν με ένα σπουδαίο αποτέλεσμα, τη νίκη 3-1 μέσα στο Σαν Σίρο επί της Μίλαν. Οι "ροσονέρι" είχαν μεγάλο ενδιαφέρον για τον αγώνα, αφού με ήττα έμεναν στην 7η θέση και εκτός Ευρώπης εάν δεν κατακτούσαν το Coppa Italia κόντρα στη Γιουβέντους την ερχόμενη εβδομάδα. Δύο ομάδες με κίνητρο και ιστορία, αλλά μόνο μία εμφανίστηκε στον αγωνιστικό χώρο. Ο Άλεξ έδινε διαρκώς... ασίστ στους αντιπάλους και άφηνε κενά όπως και οι υπόλοιποι αμυνόμενοι των γηπεδούχων, με συνέπεια ο Μοχάμεντ Σαλάχ να ανοίξει το σκορ στο 19'.

38η αγ.: Champions League η Νάπολι, ρεκόρ ο Ιγκουαΐν, 7η η Μίλαν
Μίλαν-Ρόμα

Η ομάδα του Κώστα Μανωλά (αγωνίστηκε σε όλο το παιχνίδι, είχε έναν τραυματισμό και στο τέλος συμμετοχή σε σύρραξη, στον πάγκο ο Βασίλης Τοροσίδης) διπλασίασε τα τέρματά της στο 59' με τον παίκτη της... Μίλαν, Στεφάν ελ Σαραουί, ο οποίος δεν πανηγύρισε το γκολ για την ομάδα στην οποία αγωνίζεται δανεικός. Λίγο αργότερα, μάλιστα, όταν έγινε αλλαγή, χειροκροτήθηκε από τους φιλάθλους που είχαν μείνει ακόμα στο γήπεδο. Ο παίκτης που πήρε τη θέση του, ο Έμερσον, έκανε το 3-0 στο 82' μετά από νέο κενό στην άμυνα των "ροσονέρι", που βρήκαν ένα γκολ λίγο αργότερα με τον πρώτο σκόρερ τους, Κάρλος Μπάκα (18 γκολ), στο φινάλε ακόμα μιας απογοητευτικής σεζόν.

Μίλαν (4-3-1-2): Ντοναρούμα, Ντε Σίλιο, Άλεξ (66' Καλαμπρία), Μεξές, Ρομανιόλι, Κούτσκα, Λοκατέλι, Μπερτολάτσι (57' Μποναβεντούρα), Χόντα, Μπάκα, Μπαλοτέλι (46' Αντριάνο)

Ρόμα (4-3-1-2): Στσέσνι, Φλορέντζι, Μανωλάς, Ρίντιγκερ, Ντιν, Ναϊνγκολάν, Ντε Ρόσι, Στρούτμαν (63' Τότι), Πιάνιτς, Σαλάχ (85' Τζέκο), Ελ Σαραουί (78' Έμερσον)

REGGIO NELL'EMILIA, ITALY - MAY 14:  Matteo Politano of US Sassuolo celebrates after scoring the goal 3-1 during the Serie A match between US Sassuolo Calcio and FC Internazionale Milano at Mapei Stadium - Città del Tricolore on May 14, 2016 in Reggio nell'Emilia, Italy  (Photo by Giuseppe Bellini/Getty Images)
Πολιτάνο-Σασουόλο GETTY IMAGES

Η Σασουόλο επιχειρούσε να ολοκληρώσει το θαύμα, εξασφαλίζοντας ευρωπαϊκό "εισιτήριο" τρία χρόνια μετά από την άνοδό της στη Serie A και όλα αυτά εις βάρος της Μίλαν. Για να συμβεί αυτό, ήθελε νίκη επί της... Ίντερ, η οποία δεν είχε βαθμολογικό κίνητρο, μιας και ό,τι και να γινόταν, θα τερμάτιζε 4η. Τελικό αποτέλεσμα 3-1, με την ομάδα του Εουσέμπιο ντι Φραντσέσκο να "κλειδώνει" την 6η θέση, η οποία οδηγεί στα προκριματικά του Europa League.

38η αγ.: Champions League η Νάπολι, ρεκόρ ο Ιγκουαΐν, 7η η Μίλαν
Σασουόλο

Ο Ματέο Πολιτάνο άνοιξε τον δρόμο μόλις στο 6ο λεπτό και ο Λορέντζο Πελεγκρίνι έκανε το 2-0 στο 26'. Ο Ροντρίγκο Παλάσιο σκόραρε μόλις για δεύτερη φορά φέτος στο 31', ωστόσο ο φορμαρισμένος Πολιτάνο έκανε δύο τα προσωπικά τέρματά του και διατήρησε την απόσταση από τους "νερατζούρι". Το (κακώς) ακυρωθέν γκολ του Ντανίλο Ντ' Αμπρόζιο και οι δύο κίτρινες κάρτες στον Τζέισον Μουρίγιο στο 59' στάθηκαν αρωγοί για τη νίκη της Σασουόλο, η οποία στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων στην κατηγορία στο ίδιο γήπεδο, το 2013, είχε δεχθεί επτά γκολ...

Σασουόλο (4-3-3): Κονσίλι, Γκατσόλα, Καναβάρο, Ατσέρμπι, Πελούζο, Πελεγκρίνι (74' Μισιρόλι), Μανιανέλι, Ντάνκαν, Πολιτάνο (80' Μπιοντίνι), Ντεφρέλ (51' Φαλτσινέλι), Σανσόνε

Ίντερ (4-3-3): Καρίσο (72' Ράντου), Ντ' Αμπρόζιο, Μουρίγιο, Ζεζούς, Τέλες, Μπρόζοβιτς, Μέλο, Κοντογκμπιά (70' Ναγκατόμο), Παλάσιο (81' Ντέλα Τζιοβάνα), Γιόβετιτς, Έντερ

Σε ρυθμούς twitter

# Υπήρξε και μία σπουδαία στιγμή στο Σαν Σίρο για τη Μίλαν, το "αντίο" του 38χρονου Κριστιάν Αμπιάτι, ο οποίος μεταγράφηκε στους "ροσονέρι" το 1998 και 18 χρόνια μετά κρεμάει τα "γάντια" του.

# Πιθανόν να είδαμε και τον Φραντσέσκο Τότι για τελευταία φορά με τη φανέλα της Ρόμα. Ο καπιτάνο δεν έχει ανακοινώσει κάτι προς το παρόν, ωστόσο όλα δείχνουν "διαζύγιο" μετά από 601 αγώνες πρωταθλήματος.

Τα αποτελέσματα της 38ης ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΜΑΙΟΥ 2016

18:00 Γιουβέντους - Σαμπντόρια 5-0

(5' Εβρά, 15' πέν., 37' Ντιμπάλα, 77' Κιελίνι, 85' Μπονούτσι)

21:45 Νάπολι - Φροζινόνε 4-0

(44' Χάμσικ, 52', 62', 71' Ιγκουαΐν)

21:45 Σασουόλο - Ίντερ 3-1

(6', 39' Πολιτάνο, 26' Πελεγκρίνι - 31' Παλάσιο)

21:45 Μίλαν - Ρόμα 1-3

(86' Μπάκα - 19' Σαλάχ, 59' Ελ Σαραουί, 82' Έμερσον)

ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΜΑΙΟΥ 2016

19:00 Τζένοα - Αταλάντα

19:00 Κιέβο - Μπολόνια

19:00 Έμπολι - Τορίνο

21:45 Ουντινέζε - Κάρπι

21:45 Λάτσιο - Φιορεντίνα

21:45 Παλέρμο - Βερόνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η βαθμολογία, τα στατιστικά και οι σκόρερ της Serie A 2015-2016

ΤΟ LIVE

Η σελίδα ανανεώνεται αυτόματα όποτε υπάρχει νέα καταχώρηση - δεν χρειάζεται refresh

News 24/7

24MEDIA NETWORK