Και πράσινη κάρτα στο τσεπάκι των διαιτητών!

Εκτός από την κίτρινη και την κόκκινη, οι διαιτητές στη Serie B θα κουβαλούν πλέον μαζί τους και την πράσινη κάρτα! Διαβάστε ποια θα είναι η χρησιμότητά της.

Η φήμη είχε ακουστεί, αλλά απόφαση δεν είχε παρθεί. Ωστόσο πλέον έγινε επίσημο κι έτσι το ερχόμενο Σαββατοκύριακο θα δούμε και πράσινη κάρτα στα γήπεδα της Serie B.

Όπως αναφέρει η ιταλική "La Stampa" στο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της, θα γίνει δοκιμή στα ματς του ερχόμενου Σαββατοκύριακου στη δεύτερη κατηγορία της Ιταλίας. Οι ρέφερι θα έχουν στο τσεπάκι τους εκτός από τις κλασσικές κίτρινη-κόκκινη και την πράσινη κάρτα.

Πού θα χρησιμεύει όμως; Η πράσινη κάρτα λοιπόν δεν θα έχει να κάνει με κάποια τιμωρία, αλλά με επιβράβευση. Θα αφορά το fair play και ο παίκτης που θα την βλέπει θα σημαίνει ότι έκανε κάτι στο ματς που βοήθησε τη ροή, διαφήμισε το αθλητικό πνεύμα και το "ευ αγωνίζεσθαι".

Βέβαια δεν σημαίνει πως μαζί με την κάρτα θα κερδίζει και κάποιο σφύριγμα για φάουλ ή πέναλτι. Το ματς θα συνεχίζεται κανονικά και απλά θα λειτουργεί σαν επιβράβευση...

Διαβάστε ακόμη:

"Βόμβες" Κατσουράνη στο Contra.gr: "Ο Θεός του διαιτητή είναι το χρήμα"

Δέκα χρόνια Ευρωμπάσκετ, 11 ιστορίες

Η νέα ΑΕΚ (2015-16): Έρχεται χωρίς 4άρι