Ημιτελικά: Βήμα πρόκρισης για Μπαρτσελόνα

Η Μπαρτσελόνα έκανε τη... μισή δουλειά για την πρόκριση στον τελικό του Copa del Rey, αφού έκαμψε την αντίσταση της Ρεάλ Σοσιεδάδ με 2-0 στο "Καμπ Νόου" για το πρώτο παιχνίδι του ζευγαριού.

Ημιτελικά: Βήμα πρόκρισης για Μπαρτσελόνα

Οι Καταλανοί ήταν ανώτεροι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, είχαν την κατοχή της μπάλας σε ποσοστό που πολλές φορές ξεπερνούσε το 85% και εκτελούσε διαρκώς τον Ενιαούτ Θουμπικαράι. Ο τραυματισμός του Μικέλ Γκονθάλεθ δεν αποδιοργάνωσε την καλά στημένη άμυνα των Βάσκων, αλλά λίγο πριν από το τέλος του 1ου ημιχρόνου ήρθε η καταστροφή. Ο Κάρλος Βέλα ανατράπηκε από τον Χαβιέρ Μαστσεράνο, ο διαιτητής χάρισε την αποβολή στους γηπεδούχους και λίγο αργότερα ο Σέρχιο Μπουσκέτς άνοιξε το σκορ. Ο Ίνιγο Μαρτίνεθ διαμαρτυρήθηκε έντονα στον διαιτητή και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα αντίκρισε 2 κίτρινες κάρτες.

Ημιτελικά: Βήμα πρόκρισης για Μπαρτσελόνα

Η κατάσταση που είχε διαμορφωθεί ευνοούσε τους "μπλαουγκράνα", που πλέον έψαχναν περισσότερα γκολ για να διασφαλίσουν από τώρα το "εισιτήριο" της πρόκρισης. Αν και "πυροβολούσαν" από παντού, χρειάστηκε η βοήθεια της τύχης ώστε να επιτευχθεί το 2-0 από αυτογκόλ του Θουμπικαράι. Η αστοχία και ο Βάσκος τερματοφύλακας κράτησαν σε χαμηλό επίπεδο το σκορ και συνάμα τη Ρεάλ Σοσιεδάδ "ζωντανή" στο παιχνίδι της πρόκρισης.

Μπαρτσελόνα (4-1-2-3): Πίντο, Άλβες, Πικέ, Μαστσεράνο, Άλμπα, Μπουσκέτς, Τσάβι, Φάμπρεγας (86' Τέγιο), Αλέξις (74' Ινιέστα), Μέσι, Πέδρο

Ρεάλ Σοσιεδάδ (5-3-2): Θουμπικαράι, Θαλδούα, Ανσοτέγι, Γκονθάλεθ (20' Κ. Μαρτίνεθ), Ι. Μαρτίνεθ, Άνχελ, Ελουστόνδο, Γκαθτανιάγα, Θουρουτούθα, Γκριεζμάν (83' Σεφέροβιτς), Βέλα (73' Κανάλες)

Τα αποτελέσματα των ημιτελικών

Πρώτοι αγώνες

Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

21:00 Ρεάλ Μαδρίτης - Ατλέτικο Μαδρίτης 3-0

(17' αυτ. Ινσούα, 57' Χεσέ, 73' αυτ. Μιράντα)

23:00 Μπαρτσελόνα - Ρεάλ Σοσιεδάδ 2-0

(44' Μπουσκέτς, 60' αυτ. Θουμπικαράι

Επαναληπτικοί

Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

22:00 Ατλέτικο Μαδρίτης - Ρεάλ Μαδρίτης

Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

23:00 Ρεάλ Σοσιεδάδ - Μπαρτσελόνα

* Ο τελικός θα διεξαχθεί στις 19 Απριλίου.

News 24/7

24MEDIA NETWORK