Νεϊμάρ-Μπέιλ: Η μονομαχία των 200 εκ. ευρώ

Ο μεγάλος τελικός του Ισπανικού Κυπέλλου είναι προ των πυλών και το Contra.gr κάνει focus στις δύο μεγάλες εφετινές μεταγραφές της Ρεάλ και της Μπαρτσελόνα καταγράφοντας τα πεπραγμένα των Γκάρεθ Μπέιλ και Νεϊμάρ.

Νεϊμάρ-Μπέιλ: Η μονομαχία των 200 εκ. ευρώ

Στο μεγάλο τελικό του Copa den Rey ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν θα αγωνιστεί. Ο Λιονέλ Μέσι από την πλευρά του δεν διάγει και το πιο ευνοϊκό φεγγάρι στην καριέρα του. Αρα, που πέφτουν τα βλέμματα σ' αυτό το παιχνίδι. Στη μονοναχία των δύο μεγάλων μεταγραφών, του Νεϊμάρ και του Γκάρεθ Μπέιλ ή αλλιώς στη μονομαχία των 200εκ ευρώ (άθροισμα της αξίας των μεταγραφών τους).

Νεϊμάρ: Ψάχνοντας τον ακριβή ρόλο

Ο Βραζιλιάνος άσος ήρθε στην Μπαρτσελόνα μετά βαϊων και κλάδων. Το θέμα είναι το κατά πόσο πραγματικά το χρειαζόταν η ομάδα της Καταλονίας. Σε κάθε περίπτωση ο Νεϊμάρ βρήκε θέση στο ρόστερ και ο Τάτα Μαρτίνο ανέλαβε τη δύσκολη δουλειά να του αναθέση συγκεκριμένο ρόλο.

Η μέχρι στιγμής παρουσία του με τους "μπλαουγκράνα" δεν μπορεί να θεωρηθεί κακή, κάθε άλλο. Ο 22χρονος Βραζιλιάνος στην πρώτη σεζόν του στο πραγματικά υψηλό επίπεδο, έχει μέχρι στιγμής καταγράψει 21 γκολ σε 47 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις. Εσχάτως δε, την ώρα που ο Μέσι ψάχνει τον καλό του εαυτό, προσπαθεί να βγάλει τα κάστανα από το τη φωτιά για την Μπαρτσελόνα άλλοτε με επιτυχία άλλοτε όχι.

Με τον Μέσι η θέση του υποχρεωτικά περιορίζεται στα αριστερά της επίθεσης. Χωρίς τον Μέσι μπορεί να κινείται πιο ελεύθερα. Είναι όμως γεγονός ότι ακόμα δεν έχει παίξει τον καταλυτικό ρόλο στο παιχνίδι της Μπαρτσελόνα, αυτό τουλάχιστον που θα περίμεναν οι ιθύνοντες όταν τον αποκτούσαν. Υπάρχει και δικαιολογία βέβαια. Η Μπαρτσελόνα διανύει μία μεταβατική περίοδο ενώ οι σταθερές μέσα στη σεζόν χάθηκαν με τον τραυματισμό του Μέσι. Με τα χρήματα πάντως που δαπανήθηκαν για την απόκτησή του η Μπάρτσα θα μπορούσε να αγοράσει δύο στόπερ ολκής και να μην εξαρτάται τώρα από τις ορέξεις του Μασεράνο.

Οι αριθμοί του Νεϊμάρ

Νεϊμάρ-Μπέιλ: Η μονομαχία των 200 εκ. ευρώ

Τι έκανε στα εφετινά clasico

Τα δύο παιχνίδια του με τη Ρεάλ είναι ίσως εκ των καλύτερων που έχει κάνει ο Νεϊμάρ με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα. Στο πρώτο ματς σκόραρε ένα γκολ και σέρβιρε το δεύτερο στον Αλέξις Σάντσες. Στο δεύτερο πήρε το πέναλτι και την αποβολή του Σέρχιο Ράμος. Decisivo που λένε και οι Ισπανοί (αποφασιστικής σημασίας ο ρόλος του).

Γκάρεθ Μπέιλ: Εσχάτως ανεβασμένος

Ο Μπέιλ αποτελούσε διακαή πόθο της Ρεάλ το προηγούμενο καλοκαίρι. Δεν λέμε του Κάρλο Αντσελότι, προσοχή. Μεγάλη επιθυμία του Φλορεντίνο Πέρεθ ήταν η μεταγραφή που εν τέλει ολοκληρώθηκε περίπου στα 100εκ ευρώ!!!

Το ξεκίνημα του Ουαλού στη Μαδρίτη ήταν...μετρίως μέτριο. Αντιμετωπίζοντας πολλά προβλήματα μικροτραυματισμών έχασε πολλά από τα παιχνίδια της Ρεάλ στο ξεκίνημα της σεζόν και ώθησε τον ισπανικό Τύπο σε ρεπορτάζ που αμφισβητούσαν την αξία της μεταγραφής. Αλλοι χαρακτήριζαν τον Ουαλό σταρ "γυάλινο" και επιρρεπή στις μυϊκές ζημιές και άφηναν υπονοούμενα για την επιλογή της Ρεάλ.

Με το πέρασμα του χρόνου και ειδικά μετά την έλευση του νέου έτους ο Μπέιλ άρχισε να πατά καλύτερα στα πόδια του και να αποκαλύπτει πτυχές του ταλέντου του. Κόντρα στη Σάλκε για το Τσάμπιονς Λιγκ πέτυχε ένα εξαιρετικό γκολ ενώ στα παιχνίδια του ισπανικού πρωταθλήματος η παροιμιώδης ταχύτητά του βοήθησε τη Ρεάλ να ξεπεράσει σκοπέλους. Μέχρι στιγμής έχει καταγράψει 40 επίσημα ματς και 20 γκολ.

Οι αριθμοί του Μπέιλ

Νεϊμάρ-Μπέιλ: Η μονομαχία των 200 εκ. ευρώ

Τι έκανε στα εφετινά clasico

Λίγα πράγματα ο Μπέιλ στα εφετινά παιχνίδια με την Μπαρτσελόνα. Στο πρώτο εγκλωβίστηκε σε ρόλο επιτελικού μέσου και δεν απέδωσε τα αναμενόμενα, στο δεύτερο έπαιξε μέτρια και δεν φάνηκε.

News 24/7

24MEDIA NETWORK