31η αγ.: Ισόπαλο το ντέρμπι του Λεβάντε

Η Βαλένθια ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο διάστημα του ντέρμπι με τη Λεβάντε, όμως, αν και προηγήθηκε, δεν μπόρεσε να πάρει τη νίκη που θα της έδινε σημαντικό πλεονέκτημα για την κατάληψη της 3η θέσης.

31η αγ.: Ισόπαλο το ντέρμπι του Λεβάντε

Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 35ο λεπτό μετά από ωραίο συνδυασμό των Αντούριθ, Φενγκούλι και πλασέ του Ζόνας σε κενή εστία, ενώ η ισοφάριση επετεύχθη στο 54', όταν μετά από γύρισμα του Βάλντο, ο Κονέ με σουτ στην κίνηση, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Γκουαΐτα.

Στη συνέχεια η Βαλένθια έχασε καλές ευκαιρίες για να πάρει τη νίκη, με σημαντικότερη αυτή του 85ου λεπτού. Η σέντρα του Πιάτι από τα αριστερά βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι του Μουνούα και ο ολομόναχος Ζόνας με σουτ έστειλε την μπάλα στο σώμα του Χουανφράν. Στο 88', τέλος, ο Μουνούα απέκρουσε την καρφωτή κεφαλιά του Πάκο Αλκάρεθ.

Η Βαλένθια, πλέον, βρίσκεται στην 3η θέση ένα βαθμό πάνω από τη Μάλαγα, ενώ η τελευταία δύο πάνω από τη Λεβάντε.

Το τελευταίο δίμηνο μπορεί να μην έχει γευθεί τη χαρά της νίκης σε εκτός έδρας αναμέτρηση, στο "Βιθέντε Καλδερόν" όμως, η Ατλέτικο δεν έχει αντίπαλο. Νέο θύμα της η Χετάφε με σκορ 3-0. Οι "ροχιμπλάνκος" επέβαλαν από νωρίς το ρυθμό τους και στο 24ο λεπτό, ο Σάλβιο με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά άνοιξε το σκορ.

Στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους, η Χετάφε απείλησε για την ισοφάριση, αλλά εν τέλει, η ομάδα που (ξανα)σκόραρε ήταν η Ατλέτικο. Μετά από σέντρα του Φαλκάο στο 62', ο Ντιέγο με διπλή προσπάθεια (η πρώτη κατέληξε στο δοκάρι), έκανε το 2-0.

Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε στο 77' ο Φαλκάο με κοντινή προβολή, έπειτα από ωραία συνεργασία των Χουανφράν και Κόκε. Με αυτή τη νίκη, η ομάδα του Ντιέγο Σιμεόνε πλησίασε ξανά στις θέσεις που οδηγούν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Σημαντικό βήμα για την αποφυγή του υποβιβασμού έκανε η Σοσιεδάδ που φιλοδώρησε με τέσσερα γκολ τη Βαγιεκάνο. Μόλις στο 6ο λεπτό, ο Αγκιρέτσε άνοιξε το σκορ με κοντινό πλασέ, ενώ στο 31' ο Θουρουτούθα με κοντινή κεφαλιά, έπειτα από εκτέλεση φάουλ έκανε το 2-0. Η σεμνή τελετή έλαβε τέλος στο 51' όταν ο Γκριζμάν με εκπληκτική ατομική ενέργεια και πλασέ έκανε το 3-0. Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο Βέλα δύο λεπτά αργότερα.

Τα αποτελέσματα της 31ης αγωνιστικής

Ρασίνγκ Σανταντέρ - Γρανάδα 0-1

(89' πεν. Σικέιρα)

Σπόρτινγκ Χιχόν - Σαραγόσα 1-2

(49' Εγκουρέν / 37' Πόστιγκα, 91' Λαφίτα)

Οσασούνα - Ρεάλ Μαδρίτης 1-5

(49' Νίνο / 7' Μπενζεμά, 37', 70' Κρ. Ρονάλντο, 40', 77' Ιγκουαΐν)

Μπαρτσελόνα - Αθλέτικ Μπιλμπάο 2-0

(40' Ινιέστα, 58' πεν. Μέσι)

Μάλαγα - Ρεάλ Μπέτις 0-2

(40' Κάστρο, 45+1' Ντοράντο)

Ατλέτικο Μαδρίτης - Χετάφε 3-0

(24' Σάλβιο, 62' Ντιέγο, 77' Φαλκάο)

Βαλένθια - Λεβάντε 1-1

(35' Ζόνας / 54' Κονέ)

Σοσιεδάδ - Ράγιο Βαγιεκάνο 4-0

(6' Αγκιρέτσε, 31' Θουρουτούθα, 51' Γκριζμάν, 53' Βέλα)

Βιγιαρεάλ - Εσπανιόλ 0-0

Δευτέρα 02 Απριλίου

Σεβίλλη - Μαγιόρκα (22:00)

Διαβάστε εδώ τι έγινε στους αγώνες του Σαββάτου.

News 24/7

24MEDIA NETWORK