6η αγ.: Με σύμμαχο την τύχη η Μαγιόρκα, μοιρασιά στο "Ρομαρέδα"

Σχεδόν ένα μήνα χωρίς νίκη κόντευε να συμπληρώσει η Μαγιόρκα και ίσως να μην τα κατάφερνε αν δεν είχε την τύχη με το μέρος της στο ματς με τη Σοσιεδάδ. Ισόπαλο χωρίς γκολ έληξε το παιχνίδι του "Ρομαρέδα".

6η αγ.: Με σύμμαχο την τύχη η Μαγιόρκα, μοιρασιά στο "Ρομαρέδα"

Η βασκική ομάδα μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι, είχε δοκάρι με τον Βέλα, προηγήθηκε με ψηλοκρεμαστό πλασέ του Αγκιρέτσε στο 15', όμως οι γηπεδούχοι απάντησαν άμεσα με κοντινό σουτ του Κάστρο, ο οποίος πέρασε την μπάλα ανάμεσα από τρεις αντιπάλους.

Στις αρχές του δευτέρου μέρους, η Σοσιεδάδ είχε την ευκαιρία να ξαναπάρει το προβάδισμα, ωστόσο το -σχεδόν εξ επαφής- σουτ του Πριέτο τράνταξε το δοκάρι του Αουάτ. Στην αμέσως επόμενη φάση ο Κάστρο έκανε το 2-1 με αριστερό βολέ και η Μαγιόρκα είχε πλέον τον πρώτο λόγο για τη νίκη.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν μία ακόμα ευκαιρία για να φύγουν -τουλάχιστον- με τον βαθμό της ισοπαλίας, όμως, ο Αγκιρέξτε σημάδεψε για τρίτη (!) φορά το δοκάρι του Αουάτ, λίγα λεπτά πριν από το φινάλε της αναμέτρησης.

"Φρένο" στο μίνι σερί των τριών νικών έβαλε στη Μάλαγα η Σαραγόσα. Η αναμέτρηση του "Ρομαρέδα" δεν είχε πολλές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες. Η σημαντικότερη έλαβε χώρα στο τελευταίο λεπτό με πρωταγωνιστή τον φαν Νιστελρόι (απέκρουσε σωτήρια ο Ρομπέρτο), ενώ οι γηπεδούχοι δικαιούνται να διαμαρτύρονται για ένα ακυρωθέν γκολ του Έλντερ Πόστιγκα στα μισά του δευτέρου ημιχρόνου (ο διαιτητής θεώρησε πως ο Πορτογάλος βρισκόταν σε θέση οφ σάιντ).

Στη 2η θέση της βαθμολογίας (μαζί με τις Μπαρτσελόνα, Σεβίλη) βρίσκεται η Λεβάντε, η οποία κέρδισε με 3-1 την Εσπανιόλ.Ο Σουάρες με εύστοχο χτύπημα πέναλτι στο 14' άνοιξε το σκορ, ενώ ο ίδιος παίκτης έκανε το 2-0 στο 58'. Η ομάδα της Βαρκελώνης ξαναμπήκε στο ματς με τον Μορένο στο 73', όμως τρία λεπτά αργότερα, ο Μπαρκέρο έβαλε τέλος στις τελευταίες ελπίδες των φιλοξενούμενων.

Ισόπαλα έληξαν τα άλλα δύο παιχνίδια της ημέρας. Η Οσασούνα προηγήθηκε στο "Καρμένες" με γκολ του Γκαρσία στο 29', όμως η Γρανάδα απάντησε στο 64' με τον Ρίκο. Χωρίς τέρματα έληξε η αναμέτρηση του "Μολινόν" μεταξύ της Χιχόν και της Σανταντέρ.

Τα αποτελέσματα της ημέρας:

Μαγιόρκα - Σοσιεδάδ 2-1 (20' Βίκτορ, 50' Κάστρο / 15' Αγκιρέτσε)

Λεβάντε - Εσπανιόλ 3-1 (14' πεν., 58' Σουάρες, 76' Μπαρκέρο / 73' Μορένο)

Γρανάδα - Οσασούνα 1-1 (64' Ρίκο / 29' Γκαρσία)

Χιχόν - Σανταντέρ 0-0

Σαραγόσα - Μάλαγα 0-0

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου

22:00 Χετάφε - Μπέτις

*** Διαβάστε εδώ για τα παιχνίδια του Σαββάτου.

News 24/7

24MEDIA NETWORK