9η αγ.: Έχασε βαθμούς η Μπάρτσα, μόνη στην κορυφή η Ρεάλ

Ο Λιονέλ Μέσι δεν μπόρεσε να νικήσει τον Χάβι Βάρας από το σημείο του πέναλτι στις καθυστερήσεις και η Μπαρτσελόνα υπέστη την πρώτη απώλεια στο "Καμπ Νου" (0-0 με τη Σεβίλλη). Μόνη στην κορυφή η Ρεάλ, μετά το επιβλητικό 4-0 επί της -κατά τα άλλα-φιλόδοξης Μάλαγα. Χατ-τρικ του Ρονάλντο σε 15', έπιασε τον Χέντο ο Κασίγιας.

9η αγ.: Έχασε βαθμούς η Μπάρτσα, μόνη στην κορυφή η Ρεάλ

Την πρώτη της εντός έδρας απώλεια είχε η Μπαρτσελόνα, η οποία αναδείχθηκε ισόπαλη χωρίς τέρματα με τη Σεβίλλη. Οι "μπλαουγκράνα" έχασαν αρκετές ευκαιρίες για να πάρουν τη νίκη, με σημαντικότερη αυτή του 95ου λεπτού (χαμένο πέναλτι Μέσι).

Η ομάδα της Ανδαλουσίας παραμένει αήττητη μέχρι στιγμής (όπως και η Μπάρτσα), έχοντας τέσσερις εκτός έδρας ισοπαλίες σε ισάριθμα ματς. Να σημειωθεί πως τελείωσε το παιχνίδι με εννέα παίκτες λόγω αποβολής του Κανουτέ στο 94' και του Ναβάρο στο 97'.

Με τον Ίκερ Κασίγιας στην 11άδα ξεκίνησε όπως πάντα η Ρεάλ Μαδρίτης, ωστόσο αυτός ήταν άλλος ένας σημαδιακός αγώνας για τον τερματοφύλακα της «βασίλισσας». Συμπλήρωσε 428 αγώνες πρωταθλήματος με τη λευκή φανέλα και έπιασε τον τεράστιο Χέντο, ενώ αμέσως μπροστά του βρίσκεται ο Ιέρο με 439 αγώνες. Από εκεί και πάνω το εμπόδιο του Σαντιγιάνα (461) αναμένεται να ξεπεραστεί, ενώ την πρώτη δυάδα μοιράζονται Σαντσίς (523) και Ραούλ (550).

Οι συμπαίκτες του φρόντισαν από το 40’ να τον απαλλάξουν από το άγχος, αφού είχαν σκοράρει ήδη τέσσερις φορές και υπενθύμιζαν στη Μάλαγα ότι τα χρήματα δεν αρκούν για να γίνει μεγάλη ομάδα. Ο Γκονζάλο Ιγκουαΐν συνέχισε να σκοράρει και μόλις στο 10’ άνοιξε το σκορ. Ωστόσο τραυματίστηκε και στο 13’ άφησε τη θέση του στον Μπενζεμά.

Απόντος του Αργεντινού ο Κριστιάνο Ρονάλντο είπε να πάρει τη σκυτάλη από τα δύο συνεχόμενα χατ-τρικ του "Πιπίτα" και να συνεχίσει ο ίδιος. Ο Πορτογάλος σκόραρε τρεις φορές σε 15’ και ανάγκασε τους οπαδούς της Μάλαγα να σωπάσουν για τα καλά. Η συνέχεια του αγώνα δεν προσφέρονταν για συμπεράσματα, αφού οι Ανδαλουσιάνοι είχαν ήδη πάρει το μάθημά τους και οι Μαδριλένοι σκέφθηκαν το ερχόμενο παιχνίδι με αντίπαλο τη Βιγιαρεάλ (σ.σ στην Πριμέρα υπάρχει μεσοβδόμαδη δράση).

Από τα πρώτα παιχνίδια της αγωνιστικής ξεχώρισε το παρθενικό εφετινό τρίποντο της Σπόρτινγκ Χιχόν. Για 3ο συνεχόμενο αγώνα ο Μανουέλ Πρεσιάδο κράτησε την ίδια 11άδα και δικαιώθηκε. Αρχικά στο 5’ με τον Μπαράλ να πλασάρει από δύσκολη γωνία και τελικά στο 41’ με τον Κάστρο να μην αφήνει ανεκμετάλλευτο ένα τραγικό λάθος του τερματοφύλακα Ρομπέρτο.

Στον άλλον αγώνα η Ράσινγκ Σανταντέρ δεν γνωρίζει να σκοράρει και το απέδειξε και στο παιχνίδι με την Εσπανιόλ. Η ομάδα του Έκτορ Ραούλ Κούπερ έχει σκοράρει μόνο μία φορά εντός έδρας και γι’ αυτό το λόγο συνεχίζει ουραγός. Ο Αλέξανδρος Τζιόλης έκατσε στον πάγκο και στο 59’ είδε τον Γκαρθία να κάνει το 0-1 και να βυθίζει περισσότερο την ομάδα του στη βαθμολογία. Ο Κούπερ ίσως αντιμετωπίσει πρόβλημα με την παραμονή του στον πάγκο της Ράσινγκ.

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 9ης αγωνιστικής

Σάββατο 22/10

Σπόρτινγκ Χιχόν – Γρανάδα 2-0

(5’ Μπαράλ, 41’ Αντρέ Κάστρο)

Ράσινγκ Σανταντέρ – Εσπανιόλ 0-1

(59’ Γκαρθία)

Μάλαγα – Ρεάλ Μαδρίτης 0-4

(10’ Ιγκουαΐν, 22’, 27’, 37’ Ρονάλντο)

Μπαρτσελόνα – Σεβίλλη 0-0

Κυριακή 23/10

Μπέτις – Ράγιο Βαγιεκάνο 0-2

(80' Μπανγουρά, 89' πεν Κόκε)

Ρεάλ Σοσιεδάδ – Χετάφε (17:00)

Ατλέτικο Μαδρίτης – Μαγιόρκα (19:00)

Οσασούνα – Ρεάλ Σαραγόσα (19:00)

Βαλένθια – Αθλέτικ Μπιλμπάο (21:00)

Βιγιαρεάλ – Λεβάντε (23:00)

News 24/7

24MEDIA NETWORK