Γράφει ιστορία ο Ντιέγο Κόστα

Ο Ντιέγο Κόστα διανύει την καλύτερη σεζόν της καριέρας του με τη φανέλα της Ατλέτικο Μαδρίτης, έχοντας αναλάβει για τα καλά το ρόλο του ηγέτη των "ροχιμπλάνκος", τους οποίους οδήγησε στα προημιτελικά του Champions League έπειτα από 17 χρόνια. Έφτασε τα 7 γκολ ο Βραζιλιάνος με τους Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς και Κριστιάνο Ρονάλντο να βρίσκονται πιο ψηλά στη λίστα των αρχισκόρερ της φετινής σεζόν στη διοργάνωση.

Γράφει ιστορία ο Ντιέγο Κόστα

Τα δύο γκολ του στην θριαμβευτική νίκη με 4-1 της Ατλέτικο επί της Μίλαν, που εξασφάλισε στους "ροχιμπλάνκος" την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League έπειτα από 17 χρόνια, επιβεβαίωσαν απλώς την εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκεται φέτος ο Ντιέγο Κόστα.

Ο 25χρονος έχει αναλάβει το ρόλο του ηγέτη της νέας δύναμης του ισπανικού και ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, καθώς 7 χρόνια μετά την απόκτησή του από την Ατλέτικο Μαδρίτης και τους πολλαπλούς δανεισμούς του μεταξύ άλλων σε Μπράγκα και Θέλτα, έχει καταφέρει να γίνει το βασικό εργαλείο της ομάδας, βάζοντας φαρδιά πλατιά την υπογραφή του σε όλες τις μεγάλες στιγμές της, εντός και εκτός -πλέον- συνόρων της Ισπανίας.

Γράφει ιστορία ο Ντιέγο Κόστα

Πίσω από Ρονάλντο και Ιμπραχίμοβιτς

Ο Βραζιλιάνος, ο οποίος έχει πλέον πολιτογραφηθεί Ισπανός, με τα δύο γκολ που σημείωσε κόντρα στην Μίλαν έφτασε τα επτά σε μόλις πέντε αγώνες στην διοργάνωση και συγκεκριμένα σε 374 αγωνιστικά λεπτά. Αυτό σημαίνει πως πετυχαίνει ένα τέρμα ανά 53' στο Champions League και βρίσκεται στην 3η θέση της σχετικής λίστας με τους φετινούς σκόρερ, πίσω από τους Κριστιάνο Ρονάλντο και Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς, με τον Πορτογάλο να μετρά 11 γκολ σε 540 λεπτά και τον Σουηδό να έχει βρει δίχτυα 10 φορές σε 527 λεπτά.

Γράφει ιστορία ο Ντιέγο Κόστα

Σκοράρει με... ακροβατικά

Μάλιστα, στην πρώτη χρονιά συμμετοχής του στο Champions League (έκανε ντεμπούτο στη διοργάνωση στις 22 Οκτωβρίου του 2013 κόντρα στην Αούστρια Βιέννης), ο αρχισκόρερ της Ατλέτικο, ο οποίος προσπέρασε Σέρχιο Αγκουέρο και Μίλινκο Πάντιτς) σημείωσε το γρηγορότερο τέρμα της ομάδας του στην παρουσία της στο θεσμό, βρίσκοντας με πολύ όμορφο τρόπο δίχτυα μόλις 158 δευτερόλεπτα μετά από την σέντρα.

Αυτό δεν ήταν το μοναδικό τέρμα του Βραζιλιάνου, ο οποίος έχει κλέψει ξανά την παράσταση με τις... ακροβατικές ικανότητές του στο σκοράρισμα με το γκολ που είχε σημειώσει στην 7άρα της Ατλέτικο κόντρα στην Χετάφε τον περασμένο Νοέμβριο. Θυμηθείτε το...

Γράφει ιστορία ο Ντιέγο Κόστα

Το ντεμπούτο του με την Ισπανία

Οι εξαιρετικές εμφανίσεις του με την Ατλέτικο Μαδρίτης δεν έμειναν χωρίς επιβράβευση, καθώς στις 5 Μαρτίου του 2014, ο Κόστα πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την εθνική ομάδα της Ισπανίας στην φιλική αναμέτρηση με την Ιταλία, έπειτα από ένα σήριαλ μηνών και 5 μόλις αγωνιστικά λεπτά με την φανέλα της εθνικής ομάδας της χώρας στην οποία γεννήθηκε.

Βραζιλία και Ισπανία διεκδίκησαν τις υπηρεσίες του 25χρονου άσου, με τους πρωταθλητές κόσμου και Ευρώπης να είναι αυτοί που θα τον έχουν στο δυναμικό τους ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου που θα πραγματοποιηθεί στη χώρα του καφέ το ερχόμενο καλοκαίρι, έπειτα και από επιθυμία του ίδιου, την οποία μάλιστα εξέφρασε ανοιχτά.

Διαβάστε ακόμη:

Ατλέτικο Μαδρίτης - Μίλαν 4-1

News 24/7

24MEDIA NETWORK