Στο CAS η Μπαρτσελόνα, ανακοίνωση 14 σημείων

Η Μπαρτσελόνα τοποθετήθηκε επισήμως στην τιμωρία της από τη FIFA και με μία ανακοίνωση 14 σημείων επιρρίπτει τις ευθύνες του "παράνομου στάτους" ορισμένων ποδοσφαιριστών στους διαφορετικούς κανονισμούς στις κατά τόπους ομοσπονδίες.

Στο CAS η Μπαρτσελόνα, ανακοίνωση 14 σημείων

Οι Καταλανοί τιμωρήθηκαν με αποκλεισμό από τις 2 προσεχείς μεταγραφικές περιόδους και με πρόστιμο 370.000 ευρώ λόγω παράβασης των κανονισμών περί εγγραφής 10 ποδοσφαιριστών κάτω των 18 ετών.

Στην πρώτη επίσημη αντίδρασή τους, οι "μπλαουγκράνα" επισημαίνουν την τιμωρία και της ισπανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας για το ίδιο θέμα και τονίζουν τη λειτουργία των ακαδημιών τους, της Μασία, την οποία "έχει αναγνωρίσει η ίδια η FIFA", όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Καταλήγει μάλιστα με τις κατά καιρούς ειδοποιήσεις του συλλόγου προς τη FIFA για να αναθεωρηθούν οι συγκεκριμένοι κανονισμοί.

Μετά από όλα αυτά, η Μπαρτσελόνα ανακοινώνει ότι θα προσφύγει στο CAS ψάχνοντας τη δικαίωση.

Η ανακοίνωση της Μπαρτσελόνα

"Κατόπιν της ποινής που επιβλήθηκε από την πειθαρχική επιτροπή της FIFA στην Μπαρτσελόνα για παραβάσεις σχετικές με μεταγραφές και εγγραφές παικτών κάτω των 18 ετών, η Μπαρτσελόνα επιθυμεί να υπογραμμίσει τα κάτωθι:

1. Σύμφωνα με το επίσημο έγγραφο που εξέδωσε η FIFA, η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ισπανίας (RFEF) τιμωρήθηκε επίσης για διεθνείς μεταγραφές που περιλαμβάνουν ανήλικους.

2. Ο κανονισμός που φέρεται να καταπατήθηκε προϋποθέτει ως απαιτούμενο την προστασία των ανηλίκων μέσω ενεργειών του συλλόγου στους οποίους ανήκουν οι ανήλικοι, δίχως εγγυήσεις για το δικαίωμα στην ανάπτυξη και στην προσοχή που από μόνη της η Μπαρτσελόνα καλλιεργεί στο μοντέλο της Λα Μασία.

3. Το μοντέλο της Λα Μασία περιλαμβάνει εκπαιδευτικά προγράμματα, διαμονή, γεύματα, ιατρική περίθαλψη, προσοχή στις ανάγκες του ανήλικου και στα αθλητικά αναπτυξιακά πλάνα. Η Μπαρτσελόνα αναπτύσσει ανθρώπους πάνω από αθλητές, ένα ζήτημα που δεν λήφθηκε υπόψη από τη FIFA, η οποία προβλέπει ποινές αγνοώντας την εκπαιδευτική λειτουργία τωνω προγραμμάτων μας.

4. Όλοι οι παίκτες της Μπαρτσελόνα έχουν τακτοποιημένες εγγραφές και άδειες, όπως προβλέπεται από τις αρμόδιες ομοσπονδίες. Όλοι τους ανά πάσα στιγμή.

5. Μερικοί ποδοσφαιριστές που επηρεάζονται από την υπόθεση της FIFA έχουν περιληφθεί σε ρόστερ από την καταλανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία για να συμμετάσχουν σε περιφερειακά πρωταθλήματα με την εθνική Καταλονίας.

6. Από τη στιγμή που άνοιξε αυτή η υπόθεση από τη FIFA, οι άδειες των παικτών από την ομοσπονδία αποσύρθηκαν και οι παίκτες δεν επέστρεψαν ώστε να συμμετάσχουν σε επίσημα παιχνίδια. Έτσι, σε καμία περίπτωση κάποιος εξ αυτών αγωνίστηκε παρατύπως.

7. Η Μπαρτσελόνα δεν καταπάτησε κανέναν ποινικό νόμο και όλα τα παιδιά απολαμβάνουν το αναπτυξιακό κέντρο και είναι νόμιμοι κάτοικοι της χώρας.

8. Οι ποδοσφαιριστές των οποίων ακυρώθηκε η άδεια κατόπιν εντολής της FIFA, είχαν την επιλογή να παραμείνουν στον σύλλογο, που διατηρεί την αφοσίωσή του στην προσπάθεια να διασφαλίσει την απαραίτητη εκπαίδευση, ώστε να μην υποστούν κάποια κοινωνική επίπτωση, παρότι δεν μπορούν να παίξουν ποδόσφαιρο.

9. Ουδείς ποδοσφαιριστής της Μπαρτσελόνα βρίσκεται σε παράνομη κατάσταση γραφειοκρατικά.

10. Η Μπαρτσελόνα έχει εγείρει στη FIFA εδώ και πολύ καιρό και σε διάφορες περιπτώσεις το ζήτημα της ανάγκης αναθεώρησης των κανονισμών για την προστασία των ανηλίκων, ώστε να καταστήσουν την προστασία πιο αποτελεσματική.

11. Το αναπτυξιακό μοντέλο της Μπαρτσελόνα πάντοτε απολάμβανε διακεκριμένης αναγνώρισης από τη FIFA και η Μασία πάντοτε αξιοποιείτο ως υπόδειγμα καλής εφαρμογής.

12. Οι υποψήφιοί μας για τη 'Χρυσή Μπάλα' αποτελούν ένα παράδειγμα αναγνώρισης από τη FIFA, για τις αθλητικές αναπτυξιακές διαδικασίες.

13. Το αναπτυξιακό μοντέλο της Μπαρτσελόνα βοηθάει τις οικογένεις πολλών παικτών, με την ενσωμάτωσή τους στο κοινωνικό σύνολο.

14. Στην Καταλονία μονάχα, εκτιμούμε ότι υπάρχουν 15.000 ανήλικοι παίκτες που έχουν εγγραφεί στα μητρώα της ομοσπονδίας και οι οποίοι βρίσκονται σε παράνομο στάτους διότι έχουν γεννηθεί εκτός Ισπανίας, σύμφωνα με τα κριτήρια της FIFA στις πειθαρχικές διαδικασίες της.

Για όλους αυτούς τους λόγους, η Μπαρτσελόνα θα καταθέσει έφεση στη FIFA και στην υπόθεση, ζητώντας επιδιαιτησία από το CAS. Θα λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα για να προστατεύσουμε τα δικαιώματα του συλλόγου, μεταξύ των οποίων είναι και η ένταξη επιπροσθέτων παικτών, κατά τη διάρκεια μεταγραφικών παραθύρων".

Διαβάστε ακόμη

Απαγόρευση μεταγραφών στην Μπαρτσελόνα

Γείτονας του Κριστιάνο ο Μέσι

News 24/7

24MEDIA NETWORK