Απόλυτη ισοπαλία για Κριστιάνο Ρονάλντο και Μέσι (PHOTOS & VIDEOS)

Με λιγότερο από δέκα μέρες να απομένουν για το μεγάλο "Clasico" μεταξύ της Ρεάλ Μαδρίτης και της Μπαρτσελόνα, οι πρώτες συγκρίσεις ανάμεσα στους δύο μεγάλους σταρ των ομάδων, Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο ήρθαν στο φως της δημοσιότητας.

Απόλυτη ισοπαλία για Κριστιάνο Ρονάλντο και Μέσι (PHOTOS & VIDEOS)

Χθες (16/10), ο Λιονέλ Μέσι συμπλήρωσε 10 χρόνια από το ντεμπούτο του. Επ' ευκαρίας λοιπόν η στατιστική υπηρεσία "Opta" δημιούργησε ένα γράφημα με τους 10 ποδοσφαιριστές που την τελευταία δεκαετία έχουν συνολικά τα περισσότερα γκολ και ασίστ στα 5 κορυφαία πρωταθλήματα.

Απόλυτη ισοπαλία για Κριστιάνο Ρονάλντο και Μέσι (PHOTOS & VIDEOS)

Όπως βλέπετε και στην εικόνα, παρατηρείται απόλυτη ισοπαλία των Ρονάλντο και Μέσι, καθώς κι οι 2 βγάζουν ως σύνολο τον... μαγικό αριθμό "349". Βέβαια, τα παιχνίδια που έχει δώσει ο Μέσι είναι λιγότερα (284) σε σχέση με τον Κριστιάνο Ρονάλντο (331). Επιπλέον, ο Ρονάλτο έχει περισσότερα γκολ (270), όμως ο Αργεντινός υπερισχύει στις ασίστ με 100 έναντι 79 του Πορτογάλου. Η διαφορά είναι πως ο Μέσι έχει καταφέρει να επιτύχει αυτά τα στατιστικά αγωνιζόμενος μόνο με την Μπαρτσελόνα, ενώ ο Ρονάλντο με τις Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Ρεάλ Μαδρίτης.

Τη φετινή χρονιά ο Ρονάλντο έχει κάνει πιο... επιθετικό ξεκίνημα, καθώς σε 11 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις έχει 17 γκολ και 2 ασίστ. Αντίθετα, ο Μέσι σε 9 αγώνες έχει 7 τέρματα και 7 ασίστ, με τα στατιστικά του να είναι πιο μοιρασμένα. Στόχος του Πορτογάλου είναι να σπάσει το ρεκόρ του άσου της Μπαρτσελόνα, ο οποίος σε ένα ημερολογιακό έτος κατάφερε να σκοράρει 91 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, όμως κάτι τέτοιο φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο έως απίθανο, καθώς χρειάζεται ακόμα 47 γκολ στους επόμενους 2,5 μήνες.

Απόλυτη ισοπαλία για Κριστιάνο Ρονάλντο και Μέσι (PHOTOS & VIDEOS)

Από την άλλη πλευρά ο Μέσι χρειάζεται ακόμα τρία τέρματα για να καταφέρει να γράψει ιστορία στο Ισπανικό πρωτάθλημα, όντας ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών στη "Λίγκα". Ο Αργεντινός σταρ έχει 249 γκολ σε 284 συμμετοχές, με τον πρώτο σκόρερ, Τέλμο Θάρα, να έχει 251 σε 277 συμμετοχές. Ο Κ. Ρονάλντο βρίσκεται στην 10η θέση με 191 τέρματα σε 171 αγώνες.

Στο Τσάμπιονς Λιγκ, οι 2 ποδοσφαιριστές βρίσκονται σε απόσταση... αναπνοής. Ο Ρονάλντο έχει 69 γκολ και χρειάζεται ακόμα 2 για να φτάσει τον πρώτο σκόρερ στην ιστορία της διοργάνωσης, Ραούλ, ενώ ο Μέσι έχει 68, μόλις ένα λιγότερο από τον Πορτογάλο. Μία σημαντική διαφορά είναι πως ο "Λίο" έχει αγωνιστεί σε 88 αγώνες της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, ενώ ο Κριστιάνο σε 105. Την περσινή χρονιά ο Ρονάλντο έγραψε ιστορία στο Champions League, ξεπερνώντας τον ρεκόρ του Μέσι, καθώς πέτυχε 17 γκολ στην διοργάνωση.

Σε προσωπικό επίπεδο ο Κριστιάνο Ρονάλντο υστερεί σε κατακτήσεις "Χρυσής Μπάλας", καθώς έχει δύο, ενώ ο Μέσι έχει καταφέρει να κερδίσει 4. Όσον αφορά τις κατακτήσεις του "Χρυσού Παπουτσιού", τα πράγματα είναι μοιρασμένα, αφού αμφότεροι έχουν 3 τρόπαια.

News 24/7

24MEDIA NETWORK