18η αγ.: Η Εσπανιόλ σταμάτησε την Μπαρτσελόνα, πάντα μαζί η Ατλέτικο

Το ντέρμπι της Βαρκελώνης έληξε δίχως νικητή, αφού η Εσπανιόλ κράτησε την Μπαρτσελόνα στο μηδέν. Η Ατλέτικο Μαδρίτης σκόραρε στο τέλος και προσπέρασε τους "μπλαουγκράνα".

18η αγ.: Η Εσπανιόλ σταμάτησε την Μπαρτσελόνα, πάντα μαζί η Ατλέτικο
Μέσι-Μπαρτσελόνα-Εσπανιόλ

Η Μπαρτσελόνα κράτησε το μηδέν για τέταρτο σερί παιχνίδι, αλλά έμεινε και στο μηδέν για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα από τον Φεβρουάριο, με συνέπεια η Εσπανιόλ να αποσπάσει έναν βαθμό από το 0-0 του derbi Barceloní με το οποίο άνοιξε η "αυλαία" του 2016 για την Primera Division. Η αναμέτρηση του "Κορνεγιά ελ Πρατ" είχε αρκετές φάσεις και οι δύο τερματοφύλακες πέρασαν δύσκολες στιγμές, προτού οι δύο πλευρές συμβιβαστούν με τη "λευκή" ισοπαλία.

18η αγ.: Η Εσπανιόλ σταμάτησε την Μπαρτσελόνα, πάντα μαζί η Ατλέτικο
Ινιέστα-Μπαρτσελόνα-Εσπανιόλ

Λιονέλ Μέσι και Λουίς Σουάρες είχαν τις περισσότερες ευκαιρίες, με τον Αργεντινό να έχει ακόμα και δοκάρι σε εκτέλεση φάουλ και τον Ουρουγουανό από κοντινή προσπάθεια στο 2ο ημίχρονο, λίγες ημέρες μετά από τα πέντε δοκάρια που είχαν οι "μπλαουγκράνα" απέναντι στην Μπέτις. Η πιο μεγάλη ευκαιρία, πάντως, προήλθε από τα πόδια του Νεϊμάρ, ο οποίος με εξουδετερωμένο τον Πάου Λόπεθ, πλάσαρε πάνω στον Βίκτορ Άλβαρεθ. Ο Βραζιλιάνος είχε ακόμα μία ευκαιρία στη συνέχεια με εναέριο βολέ, αλλά ο Λόπεθ του είπε ξανά "όχι", με συνέπεια το 0-0 να μείνει μέχρι τέλους.

Εσπανιόλ (4-2-3-1): Π. Λόπεθ, Χ. Λόπεθ, Γκονθάλεθ, Ρόκο, Άλβαρεθ, Χορδάν (79' Αμπραάμ), Ντιοπ, Πέρες, Ασένσιο, Μπουργκουί (60' Μορένο), Καϊσέδο

Μπαρτσελόνα (4-3-3): Μπράβο, Άλβες, Πικέ, Μαστσεράνο, Άλμπα, Ράκιτιτς (71' Ρομπέρτο), Μπουσκέτς, Ινιέστα, Μέσι, Σουάρες, Νεϊμάρ

18η αγ.: Η Εσπανιόλ σταμάτησε την Μπαρτσελόνα, πάντα μαζί η Ατλέτικο

Η Ατλέτικο Μαδρίτης βρήκε το γκολ σε χρόνους... Ατλέτικο Μαδρίτης και με το 1-0 επί της Λεβάντε προσπέρασε την Μπαρτσελόνα στην πρώτη θέση της Primera Division. Μετά από αρκετές προσπάθειες απέναντι στην ουραγό του βαθμολογικού πίνακα, η αλλαγή του Ντιέγκο Σιμεόνε, Τόμας Πάρτεϊ, έδωσε τη λύση στο 81ο λεπτό και μαζί με το λάθος του Ντιέγο Μαρίνιο, σημείωσε το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης.

18η αγ.: Η Εσπανιόλ σταμάτησε την Μπαρτσελόνα, πάντα μαζί η Ατλέτικο
Ατλέτικο Μαδρίτης-Λεβάντε

Οι "ροχιμπλάνκος" ήταν ανώτεροι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και είχαν αρκετές ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ, με τον Φερνάντο Τόρες (όπως και τον Νίκο Καράμπελα στον αντίποδα) να κάθεται στον πάγκο. Ο διαιτητής Κλος Γκόμεθ δεν καταλόγισε πέναλτι στον Άνχελ Κορέα που θα μπορούσε να αλλάξει από νωρίς την τροπή του αγώνα, με συνέπεια οι Μαδριλένοι να αγκομαχήσουν μέχρι να βρουν το νικητήριο τέρμα.

Ατλέτικο Μαδρίτης (4-3-3): Όμπλακ, Χουανφράν, Σάβιτς, Γκοδίν, Λουίς, Κόκε (62' Φερέιρα Καράσκο), Γκάμπι, Σαούλ, Γκριεζμάν, Μαρτίνες (73' Πάρτεϊ), Κορέα (56' Βιέτο)

Λεβάντε (4-1-4-1): Μαρίνιο, Λόπεθ, Τρουχίγιο, Φεντάλ, Τόνιο, Χοσέ Μάρι (65' Καμαράσα, 83' Μαρτί), Τσουμέτρα (75' Γκαρθία), Λέρμα, Βέρθα, Μοράλες, Γκιλάς

Σε ρυθμούς twitter

18η αγ.: Η Εσπανιόλ σταμάτησε την Μπαρτσελόνα, πάντα μαζί η Ατλέτικο

# Εικόνα από τις εξέδρες του "Βιθέντε Καλδερόν".

# Ο Νίκος Βέργος έμεινε εκτός αποστολής στην εντός έδρας ισοπαλία 1-1 της Έλτσε με τη Μαγιόρκα για τη Segunda Division.

Τα αποτελέσματα της 18ης αγωνιστικής

Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2016

17:00 Εσπανιόλ - Μπαρτσελόνα 0-0

21:30 Ατλέτικο Μαδρίτης - Λεβάντε 1-0

(81' Πάρτεϊ)

23:05 Μάλαγα - Θέλτα

Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2016

13:00 Ράγιο Βαγεκάνο - Ρεάλ Σοθιεδάδ

17:00 Μπέτις - Εϊμπάρ

17:00 Γρανάδα - Σεβίλλη

19:15 Λα Κορούνια - Βιγιαρεάλ

19:15 Αθλέτικ Μπιλμπάο - Λας Πάλμας

21:30 Βαλένθια - Ρεάλ Μαδρίτης

Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016

21:30 Σπόρτινγκ Χιχόν - Χετάφε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η βαθμολογία, τα στατιστικά και οι σκόρερ της Primera Division 2015-2016

News 24/7

24MEDIA NETWORK