19η αγ.: Θρίαμβος στο ντεμπούτο Ζιντάν, "Χρυσή Μπάλα" με χατ τρικ για Μέσι

Ο Ζινεντίν Ζιντάν άρχισε με νίκη 5-0 την καριέρα του ως πρώτος προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης. Τρία γκολ του Λιονέλ Μέσι έκαναν τη διαφορά μεταξύ Μπαρτσελόνα και Γρανάδα.

19η αγ.: Θρίαμβος στο ντεμπούτο Ζιντάν, "Χρυσή Μπάλα" με χατ τρικ για Μέσι
Ζιντάν-Ρεάλ Μαδρίτης

Η πρώτη αποστολή του Ζινεντίν Ζιντάν στον πάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης στέφθηκε με επιτυχία. Η νίκη με 5-0 επί της Λα Κορούνια ήρθε όσο εύκολα δείχνει το τελικό σκορ, με "πινελιές" του Γάλλου από τον πάγκο που απέτρεψαν κάποια δυσάρεστη έκπληξη παρόμοια με αυτήν που γνώρισε η Μπαρτσελόνα από τον ίδιο αντίπαλο στην έδρα της πριν από έναν μήνα. Η τύχη ήταν με τον "Ζιζού" σε αυτό το ντεμπούτο, αφού εάν ο Λούκας Πέρεθ σκόραρε στην πρώτη καλή στιγμή του αγώνα, ίσως τα πράγματα να εξελίσσονταν αλλιώς. Δεν τα κατάφερε, έμεινε στα 12 γκολ στο πρωτάθλημα και οι "μερένγκες" δεν χαρίστηκαν.

19η αγ.: Θρίαμβος στο ντεμπούτο Ζιντάν, "Χρυσή Μπάλα" με χατ τρικ για Μέσι
Ρεάλ Μαδρίτης

Το σκορ άνοιξε ο Καρίμ Μπενζεμά στο 15ο λεπτό και στο 22' έδωσε τη "σκυτάλη" στο αγαπημένο παιδί του πρώην προπονητή της ομάδας, Γκάρεθ Μπέιλ. Ο Ουαλός όχι μόνο δεν έχασε τη θέση του με την έλευση Ζιντάν, αλλά ήταν ο πρωταγωνιστής του αγώνα μαζί με τον Ίσκο που βρήκε χώρο στη βασική ενδεκάδα. Ο Μπέιλ έκανε το 2-0 στο 22' και ακολούθησαν ακόμα δύο τέρματα στο 2ο ημίχρονο, προτού αντικατασταθεί και αποθεωθεί από το κοινό του "Σαντιάγο Μπερναμπέου", που είχαν υποδεχθεί με τον ίδιο τρόπο τον Ζιντάν στην αρχή του αγώνα. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο προσπαθούσε αλλά δεν έβρισκε το 15ο φετινό γκολ στην Primera Division, αλλά στις καθυστερήσεις ο Μπενζεμά βρήκε το 14ο, γράφοντας το τελικό 5-0.

19η αγ.: Θρίαμβος στο ντεμπούτο Ζιντάν, "Χρυσή Μπάλα" με χατ τρικ για Μέσι
Νεϊμάρ-Μέσι-Μπαρτσελόνα

Δύο ημέρες πριν παραλάβει για πέμπτη φορά στην καριέρα του (ρεκόρ) τη "Χρυσή Μπάλα", ο Λιονέλ Μέσι επιβεβαίωσε την κυριαρχία του έναντι των συναδέλφων του με το 25ο χατ τρικ του στην Primera Division (μόνο ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει περισσότερα με 28). Η Μπαρτσελόνα επικράτησε εύκολα 4-0 της Γρανάδα στο "Καμπ Νόου" και πάτησε ξανά στην κορυφή, έχοντας τα ίδια παιχνίδια με την Ατλέτικο Μαδρίτης. Ο Αργεντινός επιθετικός, πάντως, δεν ήταν ο πρωταγωνιστής της συνάντησης. Αυτός ο τίτλος πήγε στους Αρντά Τουράν και Αλεΐτς Βιδάλ, τις δύο μεταγραφές του καλοκαιριού που έκαναν ντεμπούτο με την ομάδα μόλις στη 19η αγωνιστική εξαιτίας της τιμωρίας απαγόρευσης εγγραφής νέων παικτών που είχε επιβληθεί στον σύλλογο από τη FIFA.

Ρεάλ Μαδρίτης (4-2-3-1): Νάβας, Καρβαχάλ, Πέπε, Ράμος (46' Βαράν), Μαρσέλο, Κρόος, Μόντριτς, Μπέιλ (74' Χεσέ), Ίσκο (66' Ροντρίγκες), Ρονάλντο, Μπενζεμά

Λα Κορούνια (4-2-3-1): Λουξ, Χουανφράν, Αρίμπας, Σίντνεϊ, Ναβάρο (66' Λουισίνιο), Μπεργαντίνιος, Μοσκέρα, Καρτάμπια (46' Γκουτιέρες), Αλμπέρτο, Φαΐρ (66' Ριέρα), Λούκας

19η αγ.: Θρίαμβος στο ντεμπούτο Ζιντάν, "Χρυσή Μπάλα" με χατ τρικ για Μέσι
Φερνάντεθ-Γρανάδα-Μπαρτσελόνα

Αμφότεροι έδειξαν μουδιασμένοι, αλλά η ανωτερότητα των "μπλαουγκράνα" τους βοήθησε να μπουν σιγά σιγά στο κλίμα και να αντιληφθούν τις νέες απαιτήσεις. Οι Ανδαλουσιάνοι, πάντως, απείλησαν ελάχιστα, απειλήθηκαν πολύ περισσότερο κι αν οι Λουίς Σουάρες και Νεϊμάρ δεν έκαναν διαγωνισμό αστοχίας, το σκορ θα μπορούσε να είναι πολύ μεγαλύτερο. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός, πάντως, κατάφερε να αυξήσει τη συγκομιδή του στο πρωτάθλημα και με το 15ο τέρμα του παραμένει επικεφαλής στη λίστα των pichichi.

Μπαρτσελόνα (4-3-3): Μπράβο, Βιδάλ (65' Άλβες), Πικέ, Βερμάλεν, Άλμπα, Ράκιτιτς, Ρομπέρτο, Τουράν (72' Αντριάνο), Μέσι, Σουάρες, Νεϊμάρ

Γρανάδα (5-3-2): Φερνάντεθ, Μέντεθ, Αγκμπό, Λομπάν, Ντόρια, Μπιράγκι, Κριν (46' Μάινθ), Ροτσίνα (78' Μάρκεθ), Πέρεθ, Σακσές, Πενιαράντα (72' Ιμπάνιεθ)

19η αγ.: Θρίαμβος στο ντεμπούτο Ζιντάν, "Χρυσή Μπάλα" με χατ τρικ για Μέσι
Σεβίλλη-Αθλέτικ Μπιλμπάο

Φουριόζα από την εκτός έδρας νίκη στο ντέρμπι κόντρα στη Μπέτις για το Copa del Rey, η Σεβίλλη έκαμψε με 2-0 την αντίσταση και της Αθλέτικ Μπιλμπάο και την προσπέρασε στην έκτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Οι Ανδαλουσιάνοι είχαν το πάνω χέρι σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του αρκετά σκληρού αγώνα, με τους Βάσκους να χάνουν στο ημίωρο τον Ραούλ Γκαρθία, πιθανόν με σοβαρό τραυματισμό στο γόνατο.

19η αγ.: Θρίαμβος στο ντεμπούτο Ζιντάν, "Χρυσή Μπάλα" με χατ τρικ για Μέσι

Το σκορ άνοιξε στο 24ο λεπτό ο Κεβίν Γκαμεϊρό και ο Γάλλος φορ ήταν αυτός που διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του στο 59' κατά... λάθος. Με αυτόν τον τρόπο κέρδισε το πέναλτι ο Γκζεγκόζ Κριχόβιακ, ο οποίος μπήκε στην περιοχή, σκόνταψε στο χορτάρι και έπεσε στο έδαφος, με αποτέλεσμα να ξεγελαστεί τόσο ο ίδιος (νόμιζε ότι κάποιος του έβαλε τρικλοποδιά από πίσω) όσο και ο διαιτητής. Το 2-0 αποθάρρυνε τους παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε, που δεν αντέδρασαν και αποδέχθηκαν την πρώτη ήττα μετά από πέντε αγώνες.

Σεβίλλη (4-2-3-1): Ρίκο, Κόκε, Καρίσο, Κολοτζιεϊτσάκ, Τρεμουλινάς, Κριστόφορο (88' Ιμπόρα), Κριχόβιακ, Βιτόλο, Μπανέγα (70' Κονοπλιάνκα), Κρον Ντέλι, Γκαμεϊρό (83' Γιορέντε)

Αθλέτικ Μπιλμπάο (4-2-3-1): Ιραϊθόθ, Ντε Μάρκος, Γουρπέγι, Λαπόρτ, Μπαλενθιάγα, Σαν Χοσέ, Μπενιάτ, Γουίλιαμς (85' Σαμπίν), Γκαρθία (31' Εράσο), Λεκουέ (59' Μουνιαΐν), Αντούριθ

Σε ρυθμούς twitter

# Τα πρώτα παιχνίδια των προπονητών της Ρεάλ στον πάγκο: Χουάντε Ράμος 0-2, Μανουέλ Πελεγκρίνι 3-2, Ζοζέ Μουρίνιο 0-0, Κάρλο Αντσελότι 2-1, Ράφα Μπενίτεθ 0-0, Ζινεντίν Ζιντάν 5-0

19η αγ.: Θρίαμβος στο ντεμπούτο Ζιντάν, "Χρυσή Μπάλα" με χατ τρικ για Μέσι

# Ο Ζεράρ Πικέ καθυβρίζεται σε κάθε ισπανικό γήπεδο πλην εκείνου της Μπαρτσελόνα. Οι φίλοι των "μπλαουγκράνα" έδειξαν τη συμπαράστασή τους στον Καταλανό στόπερ με το μήνυμα "είμαστε όλοι με τον Πικέ".

# Ο Λιονέλ Μέσι έβαλε τέλος στην... ξηρασία των χατ τρικ, αφού σημείωσε τρία γκολ στον ίδιο αγώνα για πρώτη φορά μετά από 10 μήνες, το μεγαλύτερο διάστημα τα τελευταία έξι χρόνια. Έφτασε δε τα δώδεκα γκολ στα τελευταία δέκα παιχνίδια της Μπαρτσελόνα.

Τα αποτελέσματα της 19ης αγωνιστικής

Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2016

17:00 Μπαρτσελόνα - Γρανάδα 4-0

(8', 14', 58' Μέσι, 83' Νεϊμάρ)

19:15 Χετάφε - Μπέτις 1-0

(57' Βάθκεθ)

19:15 Σεβίλλη - Αθλέτικ Μπιλμπάο 2-0

(24', 59' πέν. Γκαμεϊρό)

21:30 Ρεάλ Μαδρίτης - Λα Κορούνια 5-0

(15', 90+1' Μπενζεμά, 22', 49', 63' Μπέιλ)

23:05 Λεβάντε - Ράγιο Βαγεκάνο

Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016

13:00 Βιγιαρεάλ - Σπόρτινγκ Χιχόν

17:00 Ρεάλ Σοθιεδάδ - Βαλένθια

19:15 Εϊμπάρ - Εσπανιόλ

19:15 Λας Πάλμας - Μάλαγα

21:30 Θέλτα - Ατλέτικο Μαδρίτης

Οι συνθέσεις και τα videos των υπολοίπων αγώνων

Χετάφε (4-2-3-1): Γκουαΐτα, Σουάρεθ, Βερχίνι, Κάλα, Λάγο, Ροντρίγκεθ, Λασέν, Λεόν (87' Μενσά), Βίκτορ (79' Γκόμεθ), Σαράμπια, Βάθκεθ (74' Στσέποβιτς)

Μπέτις (4-4-2): Αδάν, Πιτσίνι, Γκονθάλεθ, Πετσέλα, Βάργκας, Πορτίγιο, Πετρός (75' Χοακίν), Εντιαγέ, Θεμπάγιος (81' Φαν ντερ Φάαρτ), Μολίνα (70' Φαν Βόλφσβινκελ), Κάστρο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η βαθμολογία, τα στατιστικά και οι σκόρερ της Primera Division 2015-2016

News 24/7

24MEDIA NETWORK