38η αγ.: Πρωταθλήτρια Ισπανίας η Μπαρτσελόνα

Η Μπαρτσελόνα στέφθηκε πρωταθλήτρια Ισπανίας για 24η φορά στην ιστορία της μετά από τη νίκη στη Γρανάδα με 3-0, την ώρα που η Ρεάλ Μαδρίτης επικρατούσε στο "Ριαθόρ" της Λα Κορούνια με 2-0, αλλά δεν ήταν αρκετό. Ο Λουίς Σουάρες νίκησε τον Κριστιάνο Ρονάλντο στη μάχη των σκόρερ.

38η αγ.: Πρωταθλήτρια Ισπανίας η Μπαρτσελόνα
Μπαρτσελόνα

Η πέμπτη σερί νίκη και μάλιστα δίχως να δεχθεί γκολ έφερε το πολυπόθητο πρωτάθλημα στην Μπαρτσελόνα, η οποία πανηγύρισε πιθανότατα για δεύτερη φορά φέτος. Το 3-0 επί της βαθμολογικά αδιάφορης Γρανάδα στην Ανδαλουσία ήρθε με την άνεση που προϋποθέτει η διαφορά δυναμικότητας των δύο συλλόγων και έστεψε τους Καταλανούς για δεύτερη σερί χρονιά και 24η συνολικά, συνεχίζοντας να "ψαλιδίζουν" την απόσταση από τη Ρεάλ Μαδρίτης στη " χρυσή Βίβλο". Πρωταγωνιστής ο αρχισκόρερ της φετινής σεζόν, Λουίς Σουάρες, ο οποίος "χτύπησε" στο 22', στο 38' και στο 85' έφτασε τα 40 τέρματα στην Primera Division, κατακτώντας το βραβείο του pichichi.

38η αγ.: Πρωταθλήτρια Ισπανίας η Μπαρτσελόνα
Σουάρες-Μπαρτσελόνα

Οι "μπλαουγκράνα" παρατάχθηκαν στον αγωνιστικό χώρο με όλα τα αστέρια τους, αφού ένα "στραβοπάτημα" θα κόστιζε τον τίτλο. Σουάρες και Νεϊμάρ είχαν αρκετές ευκαιρίες για να σκοράρουν, με τον Λιονέλ Μέσι να παίζει περισσότερο ρόλο δημιουργού παρά εκτελεστή. Ο Αντρές Φερνάντεθ είχε αρκετή δουλειά στην εστία του, σε αντίθεση με τον Μαρκ Αντρέ τερ Στέγκεν, που αντικαθιστά τον τραυματία Κλάουντιο Μπράβο και συνάμα παίρνει παιχνίδια ενόψει του τελικού Copa del Rey του επόμενου Σαββάτου κόντρα στη Σεβίλλη στο "Βιθέντε Καλδερόν". Το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή βρήκε νικήτρια και πρωταθλήτρια την Μπαρτσελόνα, με τον Μέσι να ξεπερνά σε πρωταθλήματα τη Ρεάλ των τελευταίων 26 ετών (οκτώ έναντι επτά) και τους παίκτες να πανηγυρίζουν στον αγωνιστικό χώρο.

Γρανάδα (4-2-3-1): Φερνάντεθ, Λόπες, Μπαμπίν, Κόστα (81' Ντόρια), Λομπάν, Ντουκουρέ, Πέρεθ, Ροτσίνα (46' Κουένκα), Ρίκο, Πενιαράντα, Ελ Αραμπί (77' Μπαράλ)

Μπαρτσελόνα (4-3-3): Τερ Στέγκεν, Άλβες, Πικέ, Μαστσεράνο (75' Ματιέ), Άλμπα, Ράκιτιτς (79' Τουράν), Μπουσκέτς (88' Ρομπέρτο0, Ινιέστα, Μέσι, Σουάρες, Νεϊμάρ

38η αγ.: Πρωταθλήτρια Ισπανίας η Μπαρτσελόνα
Ρονάλντο-Ρεάλ Μαδρίτης

Οι ελπίδες της Ρεάλ Μαδρίτης ήταν μαθηματικές, αλλά ουχί ρεαλιστικές για γκέλα των Καταλανών στο "Λος Κάρμενες". Οι "μερένγκες", πάντως, όφειλαν να πάρουν το "τρίποντο" στο "Ριαθόρ" για να διεκδικήσουν κάτι μέχρι τέλους. Αυτό ακριβώς συνέβη, με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να οδηγεί την ομάδα του στη νίκη 2-0 κόντρα στη Λα Κορούνια με το 34ο και 35ο τέρμα του στη σεζόν, μία νίκη περισσότερο γοήτρου, αφού την φέρνει ξανά πιο πάνω από την Ατλέτικο Μαδρίτης στην τελική κατάταξη, δύο εβδομάδες πριν οι δύο συμπολίτισσες αναμετρηθούν για το σπουδαιότερο διασυλλογικό τρόπαιο του κόσμου, το Champions League.

38η αγ.: Πρωταθλήτρια Ισπανίας η Μπαρτσελόνα
Ρεάλ Μαδρίτης

Οι παίκτες του Ζινεντίν Ζιντάν μπήκαν πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, ψάχνοντας το γκολ. Ο Πορτογάλος επιθετικός άνοιξε το σκορ μόλις στο 7ο λεπτό μετά από πανέμορφη συνεργασία και στο 25' έγραψε το 2-0, ουσιαστικά "κλειδώνοντας" τη νίκη στη Γαλικία και στρέφοντας το ενδιαφέρον στο τι γίνεται ταυτόχρονα στην Ανδαλουσία. Εξάλλου, ο Ζινεντίν Ζιντάν αντικατέστησε τον Ρονάλντο στην ανάπαυλα, ώστε να μην τον καταπονήσει περαιτέρω (δεν είναι 100% έτοιμος) ενόψει του τελικού. Ευκαιρίες χάθηκαν και για τις δύο πλευρές, αλλά το τελικό σκορ δεν άλλαξε, με συνέπεια η νίκη 2-0 να αφήσει μία γλυκόπικρη γεύση στη Ρεάλ που έμεινε για τρίτη χρονιά χωρίς πρωτάθλημα.

Λα Κορούνια (4-4-2): Πλετίκοσα, Πάμπλο, Αρίμπας (71' Ρομπέρ), Σίντνεϊ, Ναβάρο, Καρτάμπια, Μοσκέρα (76' Μπόρχες), Μπεργαντίνιος, Φαΐρ (76' Ριέρα), Λούκας, Αλμπέρτο

Ρεάλ Μαδρίτης (4-3-3): Νάβας, Καρβαχάλ, Πέπε, Ράμος, Μαρσέλο, Μόντριτς, Κασεμίρο, Κρόος (61' Ίσκο), Μπέιλ (76' Χεσέ), Μπενζεμά, Ρονάλντο (46' Ροντρίγκες)

38η αγ.: Πρωταθλήτρια Ισπανίας η Μπαρτσελόνα
Ατλέτικο Μαδρίτης

Η σεζόν εντός των τειχών ολοκληρώθηκε για την Ατλέτικο Μαδρίτης με τη δεύτερη καλύτερη συγκομιδή στην ιστορία της, μετά από την προπέρσινη που οδήγησε στον τίτλο, χάρη στη νίκη 2-0 επί της Θέλτα. Η 15η νίκη στο "Βιθέντε Καλδερόν" δεν είχε βαθμολογική σημασία, αφού οι "ροχιμπλάνκος" υστερούσαν στην ισοβαθμία με την Μπαρτσελόνα και δεν μπορούσαν να την προσπεράσουν. Μπορούσαν, όμως, να κάνουν μία καλή προετοιμασία ενόψει του τελικού Champions League κόντρα στη Ρεάλ.

38η αγ.: Πρωταθλήτρια Ισπανίας η Μπαρτσελόνα
Ορεγιάνα-Ατλέτικο Μαδρίτης-Θέλτα

Μαζί με αυτόν τον στόχο, υπήρχε πάντα και η ανάκαμψη του Φερνάντο Τόρες, ο οποίος από τις αρχές Απριλίου είχε σκοράρει πέντε φορές στο πρωτάθλημα και μία στην Ευρώπη. Στο 51ο λεπτό, ο 32χρονος Ισπανός επιθετικός βρήκε ξανά δίχτυα με όμορφο εναέριο βολέ από κοντά, διεκδικώντας θέση στο ρόστερ της εθνικής Ισπανίας για το Euro 2016. Τρία λεπτά αργότερα (κι ενώ ενδιάμεσα ο Τόρες είχε "ψαλιδάκι" στο δοκάρι), ο MVP της Ατλέτικο φέτος, Αντουάν Γκριεζμάν, ισοφάρισε την περσινή επίδοση των 22 τερμάτων στο πρωτάθλημα, διαμορφώνοντας το τελικό σκορ.

Ατλέτικο Μαδρίτης (4-4-2): Όμπλακ, Χουανφράν, Σάβιτς, Γκοδίν, Λουίς, Σαούλ, Γκάμπι, Φερνάντες, Κόκε, Φ. Τόρες (78' Τιάγκο), Γκριεζμάν (74' Φερέιρα Καράσκο)

Θέλτα (4-2-3-1): Άλβαρεθ, Κάστρο, Μάγιο, Γκόμεθ, Πλάνας, Βας (59' Άσπας), Ντίας, Ορεγιάνα (72' Μπονγκοντά), Ερνάντες (82' Ραντόγια), Νολίτο, Γκουιντέτι

38η αγ.: Πρωταθλήτρια Ισπανίας η Μπαρτσελόνα
Αθλέτικ Μπιλμπάο

Μετά από 14 χρόνια στον σύλλογο, ο αρχηγός Κάρλος Γουρπέγει λέει "αντίο" στα γήπεδα και η Αθλέτικ Μπιλμπάο τον τίμησε με τον καλύτερο τρόπο, μία μεγαλειώδη νίκη με 3-1 επί της Σεβίλλης στο "Σαν Μαμές". Το χειροκρότημα στο 18ο λεπτό προς τιμήν της φανέλας που φοράει ο 35χρονος ποδοσφαιριστής μεσολάβησε μεταξύ δύο γκολ ακόμη ενός βετεράνου, του Αρίτς Αντούριθ, ο οποίος με αυτά τα τέρματα έφτασε τα 20 και κατέρριψε το προσωπικό ρεκόρ παραγωγικότητας που είχε θέσει πέρυσι με 18.

38η αγ.: Πρωταθλήτρια Ισπανίας η Μπαρτσελόνα
Αντούριθ-Αθλέτικ Μπιλμπάο

Η μείωση του σκορ από τον Χουάν Μουνιόθ, σε ακόμα μία πειραματική ενδεκάδα των Ανδαλουσιάνων με τον Ουνάι Έμερι να έχει... παρατήσει εδώ και καιρό το πρωτάθλημα και να ασχολείται με τον τελικό του Europa League, δεν έφερε ανάκαμψη για τους φιλοξενούμενους. Στο 58' αποβλήθηκε ο Τιμοτε Κολοτζιεϊτσάκ (κι ενώ είχε αποβληθεί από τον πάγκο ο Κόκε στο 1ο μέρος) και στο 71' ο Ραούλ Γκαρθία αύξησε ξανά τον δείκτη του σκορ, δίνοντας δίκαιη νίκη στους Βάσκους του Ερνέστο Βαλβέρδε που τερμάτισαν στην 5η θέση της βαθμολογίας.

Αθλέτικ Μπιλμπάο (4-2-3-1): Ιραϊθόθ, Λεκέ, Μπόβεδα, Γουρπέργι (87' Ρίκο), Μπαλενθιάγα (49' Ελουστόνδο), Σαν Χοσέ, Μπενιάτ, Γουίλιαμς (76' Μουνιαΐν), Γκαρθία, Σουσαέτα, Αντούριθ

Σεβίλλη (4-2-3-1): Ρίκο, Καρίσο, Ραμί (46' Καρίσο), Γκονθάλεθ, Κολοντζιεϊτσάκ, Ενζονζί (46' Κριχόβιακ), Κριστόφορο, Σάντσεθ, Ιμπόρα, Κονοπλιάνκα (61' Εσκουδέρο), Μουνιόθ

Σε ρυθμούς twitter

38η αγ.: Πρωταθλήτρια Ισπανίας η Μπαρτσελόνα
Ρονάλντο-Πάμπλο-Ρεάλ Μαδρίτης-Λα Κορούνια

# Ο 40χρονος Μανουέλ Πάμπλο, το τελευταίο μέλος της "Super Deporte" που κατέκτησε τον τίτλο το 2000, ίσως στο τελευταίο παιχνίδι της καριέρας του (δεν το έχει ανακοινώσει ακόμα). Βασικός για την Ντεπορτίβο και ο 37χρονος Στίπε Πλετίκοσα, ο οποίος αποσύρεται το καλοκαίρι.

# Ο Νίκος Καράμπελας αγωνίστηκε για 90 λεπτά στην εντός έδρας νίκη της Βαγιαδολίδ επί της Αλμπαθέτε στη Segunda Division.

Τα αποτελέσματα της 38ης ημέρας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13 ΜΑΙΟΥ 2016

21:30 Βαλένθια - Ρεάλ Σοθιεδάδ 0-1

(90+4' Οϊαρθάμπαλ)

ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΜΑΙΟΥ 2016

18:00 Γρανάδα - Μπαρτσελόνα 0-3

(22', 38', 86' Σουάρες)

18:00 Λα Κορούνια - Ρεάλ Μαδρίτης 0-2

(7', 25' Ρονάλντο)

20:30 Αθλέτικ Μπιλμπάο - Σεβίλλη

20:30 Ατλέτικο Μαδρίτης - Θέλτα

ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΜΑΙΟΥ 2016

13:00 Μάλαγα - Λας Πάλμας

20:00 Εσπανιόλ - Εϊμπάρ

20:30 Σπόρτινγκ Χιχόν - Βιγιαρεάλ

20:30 Μπέτις - Χετάφε

20:30 Ράγιο Βαγεκάνο - Λεβάντε

Οι συνθέσεις και τα VIDEOS

Βαλένθια (4-3-3): Ντομένετς, Μπαραγάν (56' Κανσέλο), Βέζο, Σάντος, Σικέιρα, Παρέχα, Μπαρμπόσα, Γκόμες (84' Νεγρέδο), Μίνα, Αλκάθερ, Πιάτι (39' Πασκουάλ)

Ρεάλ Σοθιεδάδ (4-2-3-1): Ρούλι, Ελουστόνδο, Γκονθάλεθ, Ρέγες, Ντε λα Μπέγια, Ιγιαραμέντι, Πάρδο (84' Θουμπελδία), Πριέτο (74' Ζονατάς), Οϊαρθάμπαλ, Θουρουτούθα, Μπαουτίστα (58' Μπρούμα)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η βαθμολογία, τα στατιστικά και οι σκόρερ της Primera Division 2015-2016
Η "χρυσή Βίβλος" της Primera Division

TO LIVE

Η σελίδα ανανεώνεται αυτόματα όποτε υπάρχει νέα καταχώρηση - δεν χρειάζεται refresh

News 24/7

24MEDIA NETWORK