Ισπανία - Ταϊτή 10-0

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Φερνάντο Τόρες, ο οποίος έκανε "καρέ" για πρώτη φορά στη διεθνή του καριέρα, η Ισπανία μετέτρεψε σε σάκο του μποξ την Ταϊτή, ενώ το τελικό 10-0 αποτελεί σκορ-ρεκόρ στην ιστορία των διοργανώσεων της FIFA.

Ισπανία - Ταϊτή 10-0

Ο χορός των γκολ του άσου της Τσέλσι άνοιξε στο 5ο λεπτό με πλασέ στην κλειστή γωνία του Ζιλμπέρ Μεριέλ και συνεχίστηκε στο 34ο (αφού απέφυγε τον Μεριέλ). Δύο λεπτά νωρίτερα ο Νταβίδ Σίλβα είχε διπλασιάσει τα γκολ της Ισπανίας με αριστερό πλασέ, ενώ ο Νταβίδ Βίγια έγραψε το τελικό αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου (στο 39' με κοντινή προσπάθεια).

Ο τελευταίος διπλασίασε τα τέρματά του τρία λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους (με νέα κοντινή προσπάθεια), ενώ στο 57' ο Τόρες άρχισε να... πυροβολεί εκ νέου. Επτά λεπτά αργότερα ο Βίγια τον... ισοφάρισε, αλλά ο άσος της Τσέλσι βγήκε νικητής στη μονομαχία με εκείνον της Μπαρτσελόνα, αφού στο 79' ολοκλήρωσε το "καρέ". Νωρίτερα ο Χουάν Μάτα είχε προσθέσει το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ και στην εκπνοή ο Σίλβα έγραψε το τελικό 10-0!

Οι συνθέσεις

Ισπανία: Ρέινα, Αθπιλικουέτα, Σέρχιο Ράμος (46' Χεσούς Νάβας), Αλμπιόλ, Μονρεάλ, Χάβι Μαρτίνεθ, Καθόρλα (76' Ινιέστα), Νταβίντ Σίλβα, Μάτα (69' Φάμπρεγκας), Βίγια, Τόρες.

Ταϊτή: Μικαέλ Ρος, Εταμέ, Λουντιβιόν, Βαλάρ, Ζονατάν Τεό, Λεμέρ (74' Βερό), Μπουρεμπάρ (69' Λορέντσο Τεό), Καρουάν, Βαϊρουά, Τσονγκ-Χούε, Αλβέν Τεό (53' Τιονουί Τεό).

Σε ρυθμούς twitter

# Δευτερόλεπτα πριν από το τέταρτο γκολ του, ο Φερνάντο Τόρες είχε χάσει πέναλτι προς ικανοποίηση του Μικαέλ Ρος, ο οποίος πανηγύρισε έξαλλα παρά το γεγονός ότι μέχρι εκείνη τη στιγμή είχε δεχθεί 8 γκολ!

Ισπανία - Ταϊτή 10-0

# Τα στατιστικά του αγώνα

Ισπανία - Ταϊτή 10-0

# Οι παίκτες της Ταϊτής δίνουν τα καθιερωμένα δώρα (κολιέ) στους αντιπάλους τους, οι οποίοι πάντως δεν ήταν εξίσου... ευγενικοί εντός αγωνιστικού χώρου.

# Η Ισπανία σημείωσε την πιο εμφατική νίκη στην ιστορία του Confederations Cup και έγινε η πρώτη ομάδα που βάζει διψήφιο αριθμό γκολ. Παρόλα αυτά δεν έσπασε τα ρεκόρ της (13-0 επί της Βουλγαρίας το 1933 και 12-1 επί της Μάλτας το 1983).

# Ο Φερνάντο Τόρες έβαλε 4 γκολ ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του Σαουδάραβα Μαρζούκ Αλ Οταϊμπό και του Μεξικανού Κουατεμόκ Μπλάνκο.

# Για δεύτερη φορά στην ιστορία της διοργάνωσης δύο παίκτες μιας ομάδας κάνουν χατ-τρικ σε ένα παιχνίδι. Είχαν προηγηθεί οι Ρονάλντο και Ρομάριο στις 21 Δεκεμβρίου 1997.

# Τα μεγαλύτερα σκορ στην ιστορία των διοργανώσεων της FIFA: Ουγγαρία-Κορέα 9-0 (Παγκ. Κύπελλο 1954), Ουγγαρία-Ελ Σαλβαδόρ 10-1 (Παγκ. Κύπελλο 1982), Γιουγκοσλαβία-Ζαΐρ 9-0 (Παγκ. Κύπελλο 1974) και, βέβαια, Ισπανία-Ταϊτή 10-0.

News 24/7

24MEDIA NETWORK