Αρνείται τον χρηματισμό για το Μουντιάλ 2006 ο Μπεκενμπάουερ

Ο Φραντς Μπεκενμπάουερ αρνήθηκε τους ισχυρισμούς του "Spiegel" περί χρηματισμού για την "εξαγορά" της διοργάνωσης του Μουντιάλ 2006.

Ο επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2006, Φραντς Μπεκενμπάουερ, αρνείται τις κατηγορίες του περιοδικού "Spiegel", σύμφωνα με τις οποίες η Γερμανία δωροδόκησε μέλη της εκτελεστικής επιτροπής της FIFA ώστε να αναλάβει τη διεξαγωγή του τουρνουά.

"Ποτέ δεν έδωσα χρήματα σε κανέναν για να εξασφαλίσω ψήφους ώστε η Γερμανία να πάρει το Μουντιάλ 2006 και είμαι βέβαιος ότι κανένα άλλο μέλος της επιτροπής διεκδίκησης έκανε κάτι τέτοιο", διεμήνυσε ο "θρύλος" του γερμανικού ποδοσφαίρου που με τα "πάντσερ" κατέκτησε το Μουντιάλ τόσο ως παίκτης (1974) όσο και ως προπονητής (1990).

Το γερμανικό περιοδικό δημοσίευσε την Παρασκευή ένα ρεπορτάζ βάσει του οποίου υπήρξε κρυφός λογαριασμός με 6.700.000 ευρώ δανεικά από τον τότε εκτελεστικό διευθυντή της "Adidas", Ρομπέρτ Λουί Ντρεϊφί, ώστε η γερμανική επιτροπή διεκδίκησης να δωροδοκήσει αξιωματούχους της FIFA στην ψηφοφορία του 2000.

Σύμφωνα με το περιοδικό που επικαλείται έγγραφα μέσα από τη γερμανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία, μεταξύ αυτών που γνώριζαν γι' αυτόν τον λογαριασμό ήταν ο Μπεκενμπάουερ, καθώς και ο νυν πρόεδρος της DFB, Βόλφγκανγκ Νίρσμπαχ, ο οποίος εκείνη την περίοδο διατελούσε αντιπρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής.

Ο Νίρσμπαχ διέψευσε κι αυτός τις συγκεκριμένες καταγγελίες με δηλώσεις του το Σάββατο και τόνισε ότι έδωσε εντολή στους δικηγόρους του ώστε να κινηθούν νομικά εναντίον του "Spiegel".

Η Ομοσπονδία της χώρας υποστήριξε την Παρασκευή ότι η δική της έρευνα δεν βρήκε κάτι το μεμπτό στη διαδικασία ανάθεσης του Μουντιάλ, ωστόσο επεσήμανε ότι διερευνά μία πληρωμή 6.700.000 ευρώ από την οργανωτική επιτροπή προς τη FIFA για πολιτισμικά προγράμματα κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2006 και το κατά πόσο αυτά τα χρήματα χρησιμοποιήθηκαν καθ' αυτόν τον σκοπό.

Το περιοδικό υποστηρίζει ότι η συγκεκριμένη πληρωμή ήταν η επιστροφή του δανείου που είχε χορηγήσει ο Λουί Ντρεϊφί για να δημιουργηθεί ο μυστικός λογαριασμός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Spiegel: "Η Γερμανία αγόρασε το Μουντιάλ του 2006"