Τα τέσσερα σερί εκτός έδρας και οι δύσκολες συνθήκες στη Μπρατισλάβα

Το "ιδιόρρυθμο" πρόγραμμα του προκριματικού ομίλου της Ελλάδας για το μουντιάλ της Βραζιλίας τη φέρνει μπροστά σε μια σερί τετράδα με εκτός έδρας αγώνες. Η αρχή θα γίνει το βράδυ στη Μπρατισλάβα (16/10, 21:30) για να ακολουθήσει το ματς στη Βοσνία το Μάρτιο του 2013, το ταξίδι στη Λιθουανία τον Ιούνιο και αυτό στο Λιχτενστάιν το Σεπτέμβριο.

Τα τέσσερα σερί εκτός έδρας και οι δύσκολες συνθήκες στη Μπρατισλάβα

Η εθνική μας θα επιστρέψει στο "Γ. Καραϊσκάκης" για τα ματς με Λετονία, Σλοβακία και Λιχτενστάιν σε κάτι λιγότερο από ένα χρόνο. Στις 10 Σεπτέμβρη του '13 θα υποδεχθεί τη Λετονία, στις 11 Οκτώβρη την αποψινή αντίπαλο Σλοβακία και στις 15 του ίδιου μήνα το Λιχτενστάιν.

Για το αν υπάρχει καλή ή κακή κλήρωση δεν υπάρχει μαθηματικός νόμος που να το αποδεικνύει. Το ίδιο ισχύει και με το πρόγραμμα. Άλλοτε προκύπτει πως είναι καλό -πάντα εκ του αποτελέσματος- και άλλοτε κακό. Το να υπάρχουν όμως τέσσερα σερί εκτός έδρας παιχνίδια δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα για μια ομάδα που δεν θέλει και δεν πρέπει να έχει απώλειες.

Τα τέσσερα σερί εκτός έδρας και οι δύσκολες συνθήκες στη Μπρατισλάβα

Το φαβορί του ομίλου μπορεί να "χτυπηθεί"

Το ματς στο "Πασιένκι" έρχεται σε μια πολύ κρίσιμη καμπή για την εθνική ομάδα και οι λόγοι είναι δύο. Πρώτον, τα πολλά προβλήματα στο κέντρο άμυνας, τα οποία όσο και να λέει ο Σάντος -προφανώς για να τονώσει την αυτοπεποίθηση όσων έχουν απομείνει- ότι δεν τον απασχολούν καθώς εμπιστεύεται όλους τους ποδοσφαιριστές της εθνικής, είναι δεδομένο ότι έχουν αποδυναμώσει τη δύναμη της Ελλάδας στα μετόπισθεν. Δεύτερον, μετά το ισόπαλο ματς με τη Βοσνία, οι αντίπαλοι της εθνικής ομάδας άρχισαν να πιστεύουν ότι δεν είναι ακατόρθωτο να της κόψουν βαθμούς και να την αποκλείσουν. Είδαν ότι το φαβορί του ομίλου μπορεί να "χτυπηθεί".

Αν, λοιπόν, η Ελλάδα στην έδρα της πρωτοπόρου του ομίλου (στην τριπλή ισοβαθμία) πραγματοποιήσει ηγετική εμφάνιση και πάρει τη νίκη τότε επιστρέφει με πολύ ηχηρό τρόπο το μήνυμα για το ποιος είναι το αφεντικό.

Για να γίνουν όλα αυτά θα πρέπει η εθνική να παρουσιαστεί πολύ καλά διαβασμένη απέναντι στους φιλόδοξους και γεμάτους ενθουσιασμό Σλοβάκους, οι οποίοι όμως γνωρίζουν πως έχουν να κάνουν με μια Ελλάδα έμπειρη, εγωίστρια που αντιδρά καλά όταν την αμφισβητούν.

Γκολ του Τζαβέλλα στην προπόνηση με απευθείας κόρνερ!

Τα σχέδια του Σάντος...

Ο Σάντος κάνει πολλές σκέψεις για τον τρόπο που θα αναπτυχθεί η εθνική, ο Σιόβας έχει πολλές πιθανότητες για να παίξει στο κέντρο άμυνας μαζί με τον Παπασταθόπουλο, το σύστημα είναι πολύ πιθανό να αλλάξει σε 4-3-3 από το 4-4-2 που αγωνίζεται η Ελλάδα το τελευταίο διάστημα και ο Σαμαράς ενδέχεται να είναι ο μοναδικός προωθημένος. Ο Πορτογάλος ζητά συνεχώς αυτές τις μέρες από τους Έλληνες διεθνείς να επιδείξουν μεγάλη προσοχή στα πρώτα είκοσι λεπτά, διάστημα που η Σλοβακία σκόραρε δύο φορές κόντρα στη Λετονία.

Στις δυσκολίες του αγώνα θα πρέπει να συμπεριλάβουμε και τις καιρικές συνθήκες καθώς από το βράδυ της Δευτέρας (15/10) η βροχή πέφτει ασταμάτητα στη Μπρατισλάβα κάτι που αναμένεται να αλλάξει πολύ την κατάσταση του αγωνιστικού χώρου στον οποίο προπονήθηκε η Ελλάδα.

Η... ήσυχη Μπρατισλάβα

Οι συνθήκες θα είναι το ίδιο δύσκολες και για τη γηπεδούχο ομάδα. Οι προπονητές των Σλοβάκων, Χιπ και Γκρίγκα, εξέφρασαν το σεβασμό τους για την Ελλάδα όμως έδειξαν μεγάλη εμπιστοσύνη στους ποδοσφαιριστές τους. Το πιστεύουν ότι μπορούν να τα καταφέρουν.

Τα πλάνα ενδεκάδας τους θα εξαρτηθούν πολύ από τον Βάις, ο οποίος έκανε ατομικό πρόγραμμα, ενώ οι Χάμσικ και Στοχ είναι οι ποιοτικότεροι ποδοσφαιριστές των αντιπάλων της εθνικής. Δύο παίκτες που μπορούν να καθορίσουν έναν αγώνα. Ο ένας αποτελεί πρωταγωνιστή στη Νάπολι και ο άλλος στη Φενέρ.

Οι Σλοβάκοι, πάντως, ανησυχούν για τη "μάχη" της εξέδρας και στη συνέντευξη Τύπου κάλεσαν τους οπαδούς τους να είναι θερμοί και να κάνουν τους παίκτες να νοιώσουν ότι παίζουν στην έδρα τους! Την ίδια ώρα επεσήμαναν το πάθος της ελληνικής κερκίδας η οποία το βράδυ θα έχει 1.000 οπαδούς.

Τα τέσσερα σερί εκτός έδρας και οι δύσκολες συνθήκες στη Μπρατισλάβα

Οι αριθμοί της αναμέτρησης

Ένα από τα πρόσωπα που έχουν βρεθεί στο επίκεντρο το τελευταίο διάστημα, για εξωαγωνιστικούς λόγους, είναι ο Κώστας Κατσουράνης ο οποίος μετά το ματς με τη Σλοβακία αναμένεται να επιστρέψει στη δράση τον Ιανουάριο λόγω της ξαφνικής και με υπαιτιότητα του Παναθηναϊκού απομάκρυνσης του από το σύλλογο.

Ο αρχηγός της εθνικής ομάδας συμπληρώνει 100 συμμετοχές το βράδυ της Τρίτης (16/10), αριθμός διόλου μικρός αν σκεφτεί κανείς ότι ο Κατσουράνης είναι 33 ετών και μπορεί να παίξει κάποια χρόνια ακόμη στην εθνική. Παρεπιπτόντως, είναι και ο μοναδικός μαζί με τον Καραγκούνη από την αποχή του Euro 2004.

Τα τέσσερα σερί εκτός έδρας και οι δύσκολες συνθήκες στη Μπρατισλάβα

Στο ματς με τη Σλοβακία ο Φερνάντο Σάντος θα συμπληρώσει 30 αγώνες στον πάγκο της ελληνικής ομάδας, όσους έχει και ο Βασίλης Δανιήλ. Ο Πορτογάλος απέχει τέσσερις αγώνες από τον Πολυχρονίου και πέντε από το Λάκη Πετρόπουλο που είναι τέταρτος στη λίστα. Στην κορυφή ο Ότο Ρεχάγκελ με 106 ματς.

Διαβάστε επίσης

Ο στόπερ, ο Τζαβέλλας και ο... Χατζηπαναγής

Σάντος: "Σημαντικό αλλά όχι κρίσιμο ματς"

Γκρίγκα και Χιπ: "Respect στην Ελλάδα"

"Να προκριθούν Ελλάδα και Σλοβακία"

News 24/7

24MEDIA NETWORK