Ο αχρειάστος Ρονάλντο, ο αρχισκόρερ Μίλερ και η Αφρική

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο πρόλαβε το παιχνίδι με τη Γερμανία, αλλά αποδείχθηκε ότι η παρουσία του ήταν ασήμαντη σε σχέση με εκείνη των συμπαικτών του. Ο Τόμας... Γκερντ Μίλερ είναι ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου σε αναμονή, ενώ η Αφρική για ακόμα μία διοργάνωση ετοιμάζεται να διαψεύσει τον Πελέ (όχι και δύσκολο).

Ο αχρειάστος Ρονάλντο, ο αρχισκόρερ Μίλερ και η Αφρική

Πολύ κακό για το τίποτα

Εδώ και μήνες η Πορτογαλία ζούσε στον παλμό του Κριστιάνο Ρονάλντο. Οι γιατροί της Ρεάλ Μαδρίτης δεν έκαναν σωστή δουλειά στον Πορτογάλο (ο οποίος ήρθε σε ρήξη μαζί τους) και για περίπου 2 μήνες αγωνιζόταν τραυματίας/ανέτοιμος. Η προετοιμασία για το Μουντιάλ δεν πήγε καλύτερα, αφού δεν έβγαλε όλες τις προπονήσεις και με δηλώσεις του υπογράμμισε ότι εάν δεν αισθάνεται 100%, δεν θα ρισκάρει την καριέρα του για τη διοργάνωση.

Αυτή ήταν η προετοιμασία της Πορτογαλίας για το παιχνίδι με τη Γερμανία. Το "παίζω - δεν παίζω" του Κριστιάνο Ρονάλντο. Ήτοι, ενός εκ των πιο ασημάντων στοιχείων του παχνιδιού της χώρας! Το πρόβλημα των Ιβήρων δεν ήταν η συμμετοχή του κορυφαίου παίκτη τους, αλλά η αξιοποίησή του. Από τη στιγμή που δεν είχε απέναντί του την άμυνα της Βόρειας Ιρλανδίας ή της Σουηδίας, αλλά εκείνη της Γερμανίας που μάλιστα απαρτιζόταν από 4 στόπερ, για να αποδώσει χρειαζόταν την αμέριστη συμπαράσταση των συμπαικτών του. Ήτοι, των τελείως ντεφορμέ Ζοάο Μουτίνιο και Φάμπιο Κοεντράο, των ξεχασμένων Ραούλ Μεϊρέλες και Ούγκο Αλμέιδα ή του αμυντικογενή Μιγκέλ Βελόσο.

Ο αχρειάστος Ρονάλντο, ο αρχισκόρερ Μίλερ και η Αφρική


Οι πάσες των Πορτογάλων

Καμία τύχη για τον αρχισκόρερ της Primera Division, που δεν άλλαξε πάνω από 5 πάσες με κάποιον συμπαίκτη του. Εξάλλου, πάνω από μισές επιθετικές προσπάθειες της Πορτογαλίας σημειώθηκαν από δεξιά, όπου ο Νανί φρόντισε να τις... καταστρέψει όλες! Το πρόβλημα υγείας του Ρονάλντο επισκίασε το γνωστό εδώ και πολύ καιρό πρόβλημα ορθολογικής ανάπτυξης των Ιβήρων και εφόσον ο Ρονάλντο δεν ήταν σε θέση να περάσει μόνος του 2-3 παίκτες σε κάθε φάση, η συμμετοχή του στον αγώνα δεν προσέθεσε κάτι.

Ο αχρειάστος Ρονάλντο, ο αρχισκόρερ Μίλερ και η Αφρική


Από πού άρχιζαν οι επιθέσεις της Πορτογαλίας

Μίλερ, ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία των Μουντιάλ

Όχι, δεν είμαστε στο 1978 ούτε στο 2002. Είμαστε στο 2022, όταν ένας Γερμανός ονόματι Μίλερ θα φιγουράρει στην κορυφή της λίστας των σκόρερ του Μουντιάλ. Ο -κατά δήλωση πολλών προπονητών και ειδικών- κορυφαίος παίκτης στο να βρίσκεται στο κατάλληλο σημείο την κατάλληλη στιγμή προτιμήθηκε στην κορυφή της επίθεσης της Γερμανίας αντί του Μάριο Γκέτσε που είχε παίξει περισσότερες φορές αυτόν τον ρόλο στην Μπάγερν Μονάχου, καθώς και του Μίροσλαβ Κλόζε.

Με το χατ τρικ που σημείωσε δικαίωσε την επιλογή του Γιόαχιμ Λεβ, φτάνοντας τα 8 γκολ σε 7 παιχνίδια του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Εκ των πρώτων σκόρερ του τουρνουά το 2010, με αυτήν την αποτελεσματικότητα (4 τελικές, 3 γκολ, μία άστοχη κεφαλιά υπό πίεση) και ελλείψει ανταγωνισμού από κάποιο κανονικό φορ, δύσκολα θα χάσει τη θέση αυτήν στις επόμενες διοργανώσεις.

Ο αχρειάστος Ρονάλντο, ο αρχισκόρερ Μίλερ και η Αφρική


Τα στατιστικά του Μιλερ

Η Γερμανία παράγει συνεχώς περιφερειακούς επιθετικούς και μεσοεπιθετικούς και ο Λεβ ή ο διάδοχός του εάν τα "πάντσερ" αποτύχουν στη Βραζιλία δεν θα αλλάξει τη φιλοσοφία που φαίνεται να έχει υιοθετηθεί εδώ και περίπου έναν χρόνο και στην οποία δεν χωράει σέντερ φορ.

Ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της εθνικής Γερμανίας, ο Κλόζε, ήταν αυτός που προαλειφόταν για τον "θρόνο" του βασιλιά των Μουντιάλ, ωστόσο ο Μίλερ σέβεται την ιστορία του επιθέτου του και στα 24 του, έχει 3 διοργανώσεις (συμπεριλαμβανόμενης και της τρέχουσας) μπροστά του ώστε να ακολουθήσει τα χνάρια του πραγματικού "bomber", Γκερντ Μίλερ και εν συνεχεία να αποκαθηλώσει και τον Ρονάλντο. Μετά και από αυτήν την εμφάνιση, ο δρόμος θα παραμείνει ανοιχτός για πολύ.

Αφρική ώρα μηδέν

Δύο αφρικανικές ομάδες ρίχτηκαν τη Δευτέρα στη μάχη του Μουντιάλ και η γεύση που άφησαν είναι το λιγότερο αδιάφορη. Η κορυφαία όλων, η πρωταθλήτρια της "μαύρης Ηπείρου", Νιγηρία, αντιμετώπισε το Ιράν και δεν κατάφερε να διασπάσει την καλή αμυντική λειτουργία των Ασιατών (οι οποίοι πάσχιζαν να κρατήσουν το 0-0 απέναντι στον πιο εύκολο αντίπαλο που έχουν στον όμιλο!) στο πιο βατό παιχνίδι.

Σε μία ομάδα που τόσα χρόνια ο Τζον Όμπι Μίκελ ήταν ο οργανωτής (αγωνίστηκε πιο πίσω σήμερα), οι 42 σέντρες σε σύνολο 205 προσπαθειών για μεταβίβαση δεν φαίνεται κακό σχέδιο. Εκ του αποτελέσματος, 28 φορές έστειλαν την μπάλα σε αντίπαλο και καμία από αυτές της σέντρες δεν βρήκαν στόχο μέσα στην περιοχή. Εάν η έλλειψη αγωνιστικού πλάνου συνοδεύεται με έλλειψη ποιότητας για την κάτοχο του τελευταίου Κυπέλλου Εθνών Αφρικής, τότε δύσκολα ο πήχης μπορεί να πάει ψηλά σε αυτήν τη διοργάνωση.

Ο αχρειάστος Ρονάλντο, ο αρχισκόρερ Μίλερ και η Αφρική

Η Γκάνα τα πήγε λίγο καλύτερα από πλευράς απόδοσης απέναντι στις ΗΠΑ. Έχοντας φτάσει ένα... πέναλτι από τα ημιτελικά του προηγούμενου Μουντιάλ, οι προσδοκίες είναι πολλές για τα "μαύρα αστέρια", αλλά η ήττα στο πιο εύκολο παιχνίδι που είχε μπροστά της, ουσιαστικά την καταδικάζει ενόψει συνέχειας.

Διαβάστε ακόμη

Γκάνα - ΗΠΑ 1-2 (VIDEO)

Γερμανία-Πορτογαλία 4-0 (VIDEO)

Ιράν - Νιγηρία 0-0 (VIDEO)

News 24/7

24MEDIA NETWORK