Όταν δικαιώθηκε ο αντιπρόεδρος του Εδεσσαϊκού...

Ο Σταύρος Καραΐνδρος προσπαθεί να εξηγήσει το μπέρδεμα που προέκυψε με τον Φερνάντο Σάντος και το ταξίδι της επιστροφής στην Πορτογαλία. Γιατί έφυγε, ποιος του έκλεισε τα εισιτήρια, γιατί ασχοληθήκαμε με αυτό το θέμα, τι δουλειά έχει ο πρόεδρος του Εδεσσαϊκού.

Όταν δικαιώθηκε ο αντιπρόεδρος του Εδεσσαϊκού...

Η είδηση ότι ο Φερνάντο Σάντος ταξίδεψε για Πορτογαλία λίγο μετά το ματς με την Κόστα Ρίκα απέκτησε συγκεκριμένη βαρύτητα γιατί συνοδεύτηκε από τις δηλώσεις του Πορτογάλου όπου ήταν επικριτικός για την εμφάνιση κάποιων ποδοσφαιριστών του στη συγκεκριμένη αναμέτρηση. Τόσο απλά. Αν δεν υπήρχαν αυτές οι δηλώσεις ουδείς θα έδινε σημασία πότε έφυγε ο Πορτογάλος, με ποια πτήση, ποιος έβγαλε τα εισιτήρια και γιατί δεν επέστρεψε με την αποστολή στην Ελλάδα.

Το θέμα εξ αρχής ήταν αδύναμο και ουσιαστικά ανούσιο. Ουδόλως με απασχολεί γιατί ο Σάντος αποφάσισε να ταξιδέψει στην πατρίδα του και να μην έρθει στη χώρα μας, ουδόλως με απασχολεί ποιος του έκλεισε τα εισιτήρια, αν ο Σαρρής ήξερε για αυτό το ταξίδι και αν κάποιοι από τους διεθνείς παρεξηγήθηκαν. Πιστεύω ότι το ίδιο ισχύει για την πλειοψηφία.

Προσωπικά θεωρώ ότι άπαντες γνώριζαν για αυτό το ταξίδι. Εξάλλου από το ρεπορτάζ βγαίνει πως κάτι αντίστοιχο θα γινόταν και μετά το παιχνίδι με την Ακτή Ελεφαντοστού, σε περίπτωση που δεν προκρινόμασταν. Πάλι θα έφευγε ο Σάντος για την πατρίδα του και η ελληνική αποστολή θα επέστρεφε χωρίς τον προπονητή. Απαντες, λοιπόν, γνώριζαν, αλλά οι δηλώσεις του Πορτογάλου στο μέσο της πατρίδας του έφεραν ανακατωσούρα. Και σαν να μην έφτανε αυτό, ουδείς έδινε μια ξεκάθαρη απάντηση, ουδείς έκανε μία ξεκάθαρη τοποθέτηση. "Και μεις ύστερα είπαμε εντάξει θέλουμε ε δε θέλουμε κι εμείς και αυτοί ύστερα, μετά εμείς αφού είπαμε αυτό που θέλαμε άμα δεν θέλουμε και εμείς", όπως είχε πει ο περίφημος αντιπρόεδρος του Εδεσσαϊκού.

Καταφέραμε πάλι να γίνουμε θέμα χωρίς να υπάρχει. Καταφέραμε να ασχολούμαστε με κάτι που σε πολλές εθνικές ίσως να είναι φυσιολογικό, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι τόσο τραγικό όσο το παρουσίασε ο Τύπος. Καταφέραμε να στήσουμε στον τοίχο τον Σάντος, να κράξουμε, να γκρινιάξουμε, κάποιοι να φωνάξουμε, αλλά -το σίγουρο- χωρίς να ψάξουμε.

Επρεπε να φτάσουμε σχεδόν μεσάνυχτα για να βγει ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΠΟ και να δώσει μία εξήγηση βάζοντας τέλος σε ένα θέμα. Κάτι που δεν έκανε ουδείς από την πρώτη στιγμή αφήνοντας να διασύρεται η Εθνική. Για άλλη μια φορά από την αρχή του Μουντιάλ έως σήμερα. Και βρισκόμαστε τώρα εδώ, αντί να λέμε για τα καλά τούτης της ομάδας, να βγάζουμε (ξανά) στην επιφάνεια τα αρνητικά.

Διαβάστε ακόμη:

Θ. Καίσαρης: Αυτά είναι τα λάθη του Σάντος

Σαρρής στο Contra.gr: "Εγώ είπα στον Σάντος να ταξιδέψει μαζί μας"

Σάντος: "Η ομοσπονδία έκλεισε τα εισιτήρια για να φύγω νωρίτερα"

News 24/7

24MEDIA NETWORK