Ο Μπεκενμπάουερ έδωσε 230.000 ευρώ στη Μάλτα

Ο Φραντς Μπεκενμπάουερ εμπλέκεται σε πληρωμή στην ομοσπονδία της Μάλτας λίγες εβδομάδες πριν από την ψηφοφορία για το Μουντιάλ 2006.

Ο Μπεκενμπάουερ έδωσε 230.000 ευρώ στη Μάλτα
Μπεκενμπάουερ-Μπλάτερ © AFP/GETTY IMAGES

Νέες καταγγελίες εμπλέκουν τον Φραντς Μπεκενμπάουερ σε παράνομες πληρωμές με απώτερο στόχο την ανάληψη του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2006 από τη Γερμανία.

Λίγες ημέρες μετά από το δημοσίευμα του "Spiegel" που κάνει λόγο για μυστικό τραπεζικό λογαριασμό με δανεικά 6.700.00 ευρώ από τον τότε εκτελεστικό διευθυντή της "Adidas", Ρομπέρτ Λουί Ντρεϊφί, ώστε η γερμανική Επιτροπή Διεκδίκησης να δωροδοκήσει αξιωματούχους της FIFA στην ψηφοφορία του 2000, η "Mail on Sunday" υποστηρίζει ότι ίσως να επιχειρήθηκε δωροδοκία και για την ψήφο της Μάλτας.

Το αγγλικό έντυπο δημοσιεύει ένα ιδιωτικό συμφωνητικό, σύμφωνα με το οποίο η ποδοσφαιρική ομοσπονδία του κρατιδίου της Μεσογείου εισέπραξε 230.000 ευρώ για τη διεξαγωγή φιλικού αγώνα με την Μπάγερν το 2000, μόλις πέντε εβδομάδες πριν από την ψηφοφορία για το Μουντιάλ του 2006.

Το έγγραφο, μάλιστα, απαγόρευε ρητά τη δημοσιοποίηση λεπτομερειών από όλες τις πλευρές και γι' αυτό ουδείς είχε πλήρης γνώση όλων των δεδομένων της συμφωνίας.

Όπως εξηγεί ο ταμίας της Ομοσπονδία εκείνη την εποχή, Νόρμαν Νταρμανίν Ντεμάχο, "ο Φραντς Μπεκενμπάουερ ήταν άμεσα αναμεμειγμένος στις διαπραγματεύσεις για το φιλικό με την Μπάγερν. Από όσα γνωρίζω, ήταν στη Μάλτα την ημέρα που υπογράφηκε το συμβόλαιο με τον πρόεδρο Τζόζεφ Μίφσουντ. Οι Γερμανοί πάντα υποστήριζαν ότι δεν έκαναν κάτι το μεμπτό. Ίσως να μην έβαλαν χρήματα σε φακέλους, ωστόσο το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο. Το παζλ συμπληρώθηκε".

"Τέσσερις μήνες μετά από το συμβόλαιο με την Μπάγερν, ενημερώθηκα ότι 230.000 ευρώ έπεσαν από τον ουρανό στον τραπεζικό λογαριασμό της Ομοσπονδίας. Ως ταμείας, ρώτησα γιατί και ανακάλυψα ότι ο Μιφσούντ είχε υπογράψει το σύμφωνο μόνος του, χωρίς να λάβει γνώση κανείς άλλος, κάτι που δεν επιτρέπεται από το καταστατικό".

Οι καταγγελίες έρχονται λίγες ημέρες μετά από την παραδοχή του Μπεκενμπάουερ ότι ως επικεφαλής της Επιτροπής Διεκδίκησης, η χώρα του έκανε λάθη, ωστόσο αρνήθηκε ότι σκόπευε να εξαγοράσει ψήφους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Αρνείται τον χρηματισμό για το Μουντιάλ 2006 ο Μπεκενμπάουερ

News 24/7

24MEDIA NETWORK