7η αγ.: "Ζωντανή" η Πορτογαλία, κρατάει η Ιταλία, πατάει... Μουντιάλ το Βέλγιο

Η Πορτογαλία έγινε η πρώτη ομάδα που έκοψε βαθμούς από τη Ρωσία και πάτησε κορυφή στον όμιλό της. Η Ιταλία "κόλλησε" στην Πράγα με αντίπαλο την Τσεχία, αλλά παραμένει 4 πόντους μακριά από τον ανταγωνισμό. Το Βέλγιο επιβλήθηκε της Σερβίας και πλέον βρίσκεται μία "ανάσα" από την απευθείας πρόκριση στους ομίλους, εξασφάλισε κατά 99% τα μπαράζ η Κροατία.

7η αγ.: "Ζωντανή" η Πορτογαλία, κρατάει η Ιταλία, πατάει... Μουντιάλ το Βέλγιο

Στον 1ο όμιλο, το Βέλγιο εξασφάλισε την παρουσία του τουλάχιστον στα μπαράζ των προκριματικών, μετά από τη νίκη του με 2-1 επί της Σερβίας στο "Κινγκ Μποντουέν". Η ομάδα του Μαρκ Βίλμοτς βρήκε γρήγορο γκολ με τον Κέβιν ντε Μπρούινε, άντεξε στην πίεση των "πλάβι", διπλασίασε τα τέρματά της με τον Μαρουάν Φελαϊνί κόντρα στη ροή του αγώνα και μετά την εκτέλεση φάουλ του Αλεκσάντρ Κολάροφ, κράτησε τους 3 πόντους και βρίσκεται ένα βήμα από το Μουντιάλ. Σε αυτό βοήθησε και η γκέλα της Κροατίας μέσα στο Ζάγκρεμπ, όπου ηττήθηκε με 1-0 από την ήδη αποκλεισμένη Σκοτία. Το γκολ του Ρόμπερτ Σνόντγκρας στο 26ο λεπτό δεν βρήκε απάντηση από τους παίκτες του Ιγκόρ Στίματς, που πάντως θα πρέπει να χάσουν και τα 3 επόμενα ματς για να υπάρχει πιθανότητα απώλειας της 2ης θέσης.

Στον 2ο όμιλο, η Ιταλία παρουσίασε ένα πολύ άσχημο πρόσωπο, ο Μάριο Μπαλοτέλι αποβλήθηκε στο 71' με δεύτερη κίτρινη κάρτα, αλλά το 0-0 με αντίπαλο την Τσεχία στην Πράγα τη διατηρεί σε ρόλο αφεντικού του γκρουπ. Η "σκουάντρα ατζούρα" ισοφάρισε το καλύτερο αήττητο σερί της στα προκριματικά (24 ματς), με κορυφαίο τον Τζιανλουίτζι Μπουφόν που κράτησε ανέπαφη την εστία του και με την τύχη στο μέρος της, όταν σε μία σπουδαία ευκαιρία των γηπεδούχων, ο Πετρ Γίρατσεκ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.

Στον 3ο όμιλο, η Αυστρία πήρε σπουδαία νίκη απέναντι στη Σουηδία με 2-1, χάρη στα γρήγορα τέρματα των Ντάβιντ Αλάμπα και Μαρκ Γιάνκο που την έβαλαν σε θέση οδηγού στο ματς. Το γκολ του Γιόχαν Ελμάντερ δεν ήταν αρκετό για τους Σκανδιναβούς, που υποχώρησαν στην 4η θέση της βαθμολογίας, μετά το χατ τρικ του Ρόμπι Κιν που έδωσε το "τρίποντο" απέναντι στα Νησιά Φαρόε με 3-0 και τη 2η θέση (στην ισοβαθμία) στην Ιρλανδία.

Στον 5ο όμιλο, η Αλβανία έχασε την ευκαιρία να τεθεί επικεφαλής της βαθμολογίας, αφού το γκολ του Τομ Χόγκλι στο 87' έσωσε τον βαθμό της ισοπαλίας 1-1 για τη Νορβηγία στα Τίρανα. Η Σλοβενία αναζωπύρωσε τις ελπίδες πρόκρισης μετά από τη νίκη της με 4-2 επί της Ισλανδίας στο Ρέικιαβικ, με τον Άντραζ Κιρμ να σημειώνει 2 τέρματα.

Στον 6ο όμιλο, ο Έλντερ Ποστίγκα έγινε ο πρώτος παίκτης που κατάφερε να σκοράρει με αντίπαλο τη Ρωσία και με αυτό το γκολ, η Πορτογαλία άρπαξε την κορυφή του πίνακα της βαθμολογίας, αν και με 2 παιχνίδια περισσότερα από το συγκρότημα του Φάμπιο Καπέλο. Οι Ίβηρες ήταν καλύτεροι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, δημιουργούσαν διαρκώς ευκαιρίες, αλλά ο Ιγκόρ Ακινφέεφ κατάφερε να αποσοβήσει ένα μεγαλύτερο σκορ.

Στον 8ο όμιλο, η Ουκρανία σημείωσε τη νίκη της βραδιάς, αφού διέλυσε με 4-0 το πρωτοπόρο Μαυροβούνιο μέσα στην Ποντγκόριτσα. Η ομάδα του Μίχαϊλ Φομένκο, μάλιστα, βρέθηκε να παίζει με παίκτη λιγότερο μετά από την αποβολή του Ρόμαν Ζοζούλια στις καθυστερήσεις του 1ου ημιχρόνου, ωστόσο το γκολ του Ντένις Γκάρμας έβαλε μπροστά στο σκορ τους φιλοξενουμένους. Στο 66' αποβλήθηκε ο Βλάντιμιρ Βολκόφ για την ομάδα του Μπράνκο Μπέρνοβιτς και ο Γέβγεν Κονοπλιάνκα έκανε το 2-0 για τους Ουκρανούς. Η αποβολή του Σάβο Παβίσεβιτς έκανε ακόμα πιο εύκολα τα πράγματα για τους νικητές, που με τους Άρτεμ Φεντέτσκι και Ρόμαν Μπέζους έδωσαν διαστάσεις θριάμβου στην επιτυχία τους.

Τα αποτελέσματα της 7ης αγωνιστικής

1ος όμιλος

Κροατία - Σκοτία 0-1

(26' Σνόντγκρας)

Βέλγιο - Σερβία 2-1

(13' Ντε Μπρούινε, 60' Φελαϊνί - 87' Κολάροφ)

Ρεπό: ΠΓΔΜ, Ουαλία

2ος όμιλος

Αρμενία - Μάλτα 0-1

(8' Μιφσούντ)

Τσεχία - Ιταλία 0-0

Ρεπό: Βουλγαρία, Δανία

3ος όμιλος

Αυστρία - Σουηδία 2-1

(26' πέν. Αλάμπα, 32' Γιάνκο - 82' Ελμάντερ)

Ιρλανδία - Νησιά Φαρόε 3-0

(5', 56', 81' Κιν)

Ρεπό: Γερμανία, Καζακστάν

4ος όμιλος

Ρεπό: Ολλανδία, Ουγγαρία, Ρουμανία, Τουρκία, Εσθονία, Ανδόρα

5ος όμιλος

Αλβανία - Νορβηγία 1-1

(41' Ράμα - 87' Χόγκλι)

Ισλανδία - Σλοβενία 2-4

(22' Μπιάρνασον, 26' πέν. Φινμπόγκασον - 11', 85' Κιρμ, 31' πέν. Μπίρσα, 61' Σέζαρ)

08/06 18:30 Ελβετία - Κύπρος

6ος όμιλος

Αζερμπαϊτζάν - Λουξεμβούργο 1-1

(71' Αμπίσοφ - 79' Μπένσι)

Πορτογαλία - Ρωσία 1-0

(9' Ποστίγα)

Ρεπό: Ισραήλ, Βόρεια Ιρλανδία

7ος όμιλος

Λετονία - Βοσνία-Ερζεγοβίνη 5-0

(49' Λούλιτς, 53' Ιμπίσεβιτς, 63' Μεντούνιανιν, 80' Πιάνιτς, 82' Τζέκο)

Λίχτενσταϊν - Σλοβακία 1-1

(13' Μπίχελ - 73' Ντούριτσα)

Λιθουανία - Ελλάδα 0-1

(20' Χριστοδουλόπουλος)

8ος όμιλος

Μολδαβία - Πολωνία 1-1

(37' Σιντορένκο - 7' Μπλαστσικόβσκι)

Μαυροβούνιο - Ουκρανία 0-4

(52' Γκάρμας, 77' Κονοπλιάνκα, 85' Φεντέτσκι, 90+3' Μπέζους)

Ρεπό: Αγγλία, Σαν Μαρίνο

9ος όμιλος

Φινλανδία - Λευκορωσία 1-0

(57' Χαμαλάινεν)

Ρεπό: Ισπανία, Γαλλία, Γεωργία

Τα υπόλοιπα videos της 7ης αγωνιστικής

Αρμενία - Μάλτα 0-1

Φινλανδία - Λευκορωσία 1-0

Μολδαβία - Πολωνία 1-1

News 24/7

24MEDIA NETWORK