Καθάρισε ο Πέδρο, νίκη της Αγγλίας επί της Βραζιλίας, έσπασε την παράδοση η Γερμανία

Με πρωταγωνιστή τον Πέδρο, η Ισπανία επικράτησε 3-1 της Ουρουγουάης στην άτυπη μονομαχία των δύο κορυφαίων εθνικών ομάδων Ευρώπης και Νότιας Αμερικής που φιλοξενήθηκε στην Ντόχα.

Καθάρισε ο Πέδρο, νίκη της Αγγλίας επί της Βραζιλίας, έσπασε την παράδοση η Γερμανία

Η νίκη της "φούρια ρόχα" έφερε τη σφραγίδα του επιθετικού της Μπαρτσελόνα, ο οποίος πέτυχε τα δύο από τα τρία γκολ, το πρώτο στο 51' και το δεύτερο στο 75'. Πριν βέβαια αναλάβει δράση ο Πέδρο, το σύνολο του Βιθέντε Ντελ Μπόσκε είχε ανοίξει το σκορ στο 16' με τον Σεσκ Φάμπρεγας, ο οποίος είχε ρόλο επιθετικού στο 4-6-0, και λάθος του Μουσλέρα, ενώ ο Κριστιάν Ροντρίγκες της Ατλέτικο Μαδρίτης είχε ισοφαρίσει με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα.

Με το 33ο γκολ του Ουέιν Ρούνεϊ και το 27ο του Φρανκ Λάμπαρντ η Αγγλία επιβλήθηκε της Βραζιλίας στο Ουέμπλεϊ και έδωσε συνέχεια στην παράδοση που την θέλει να χάνει σπάνια στο εν λόγω γήπεδο από τη "σελεσάο". Μεταξύ των δύο τερμάτων των "λιονταριών" (26', 60') το συγκρότημα του Λουίς Φελίπε Σκολάρι είχε ισοφαρίσει με τον Φρεντ στο 48', αλλά ατύχηση. Ίσως αν ο Ροναλντίνιο είχε σκοράρει με πέναλτι από χέρι του Ουίλσιρ στο 19', η τύχη της Βραζιλίας να ήταν διαφορετική. Ο Χαρτ ωστόσο απέκρουσε εντυπωσιακά με διπλή προσπάθεια και κράτησε σ' εκείνη τη στιγμή το 0-0.

Στο φιλικό μεταξύ της Σουηδίας και της Αργεντινής στη Στοκχόλμη η είδηση ήταν η μη επίτευξη γκολ από τον Λιονέλ Μέσι. Οι "αλμπισελέστε" σκόραρε τρεις φορές και νίκησε 3-2 την παρέα του Ιμπραΐμοβιτς, αλλά ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής του πλανήτη επισκιάστηκε από τα γκολ των Αγουέρο και Ιγκουααΐν στο 19' και στο 23'. Η Αργεντινή είχε προηγηθεί με το αυτογκόλ του Λούστιγκ στο 3', προτού η Σουηδία ισοφαρίσει με τον Όλσον στο 18' και ο Έλμ στο 95' διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα.

Σ' ένα παιχνίδι χωρίς πολλές ευκαιρίες η Γερμανία επιβλήθηκε 2-1 της Γαλλίας στο Παρίσι, μολονότι έμεινε πίσω στο σκορ από το τέρμα που πέτυχε με κεφαλιά (!) ο... κοντός του γηπέδου Βαλμπιενά στο 44' ύστερα από δοκάρι του Μπενζεμά. Μετά το 1-0 των "τρικολόρ" τα "πάντσερ" ανασυντάχθηκαν, εκμεταλλεύτηκαν τις αδράνειες στην αντίπαλη άμυνα, ισοφάρισαν με τον Μίλερ στο 51' και πήραν τη νίκη με τον Κεντίρα στο 74'. Ήταν η πρώτη τους απέναντι στους Γάλλους μετά τον Αύγουστο του 1987!

Στο Άμστερνταμ ο Βεράτι, μια από τις αλλαγές του Τσέζαρε Πραντέλι, γλίτωσε την Ιταλία από ήττα. Ο μέσος της Παρί Σεν Ζερμέν σκόραρε στο 91' το παρθενικό γκολ του με τη "σκουάντρα ατζούρα" και διαμόρφωσε το τελικό 1-1 απέναντι στην Ολλανδία, η οποία είχε προηγηθεί με τον Λενς στο 33ο λεπτό, μετά από αναμπουμπούλα στην περιοχή.

Η Κύπρος τέλος προηγήθηκε της Σερβίας με τον Μακρίδη, αλλά η Σερβία ισοφάρισε πριν από τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου και στο δεύτερο έφτασε στο 3-1, επιβεβαιώνοντας την ποιοτική ανωτερότητά της.

Videos από άλλα φιλικά

Τα αποτελέσματα των διεθνών φιλικών

Ρουάντα - Ουγκάντα 2-2

Μιανμάρ - Φιλιππίνες 0-1

Ινδία - Παλαιστίνη 2-4

Ιαπωνία - Λετονία 3-0

Αζερμπαϊτζάν - Λιχτενστάιν 1-0

Νότια Κορέα - Κροατία 0-4

Τανζανία - Καμερούν 1-0

Ζιμπάμπουε - Μποτσουάνα 2-1

Κένυα - Λιβύη 3-0

Μολδαβία - Καζακστάν 1-3

Κύπρος - Σερβία 1-3

Ουγγαρία - Λευκορωσία 1-1

Χιλή - Αίγυπτος 2-1

Σλοβενία - Βοσνία/Ερζεγοβίνη 0-3

Ουκρανία - Νορβηγία 2-0

Αλβανία - Γεωργία 1-2

Ισραήλ - Φινλανδία 2-1

Ισπανία - Ουρουγουάη 3-1

Τουρκία - Τσεχία 0-2

Μάλτα - Βόρεια Ιρλανδία 0-0

ΠΓΔΜ - Δανία 3-0

Αγγλία - Βραζιλία 2-1

Ελλάδα - Ελβετία 0-0

Ολλανδία - Ιταλία 1-1

Ισλανδία - Ρωσία 0-2

Σουηδία - Αργεντινή 2-3

Βέλγιο - Σλοβακία 2-1

Ιρλανδία - Πολωνία 2-0

Ρουμανία - Αυστραλία 3-2

Σκωτία - Εσθονία 1-0

Ουαλία - Αυστρία 2-1

Γαλλία - Γερμανία 1-2

Πορτογαλία - Ισημερινός 2-3

News 24/7

24MEDIA NETWORK