Ο Μέσι κατέκτησε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά τη Χρυσή Μπάλα

Ο Λιονέλ Μέσι κατέκτησε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά τη Χρυσή Μπάλα ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του Μισέλ Πλατινί. "Θέλω να μοιραστώ το βραβείο με τον Τσάβι", δήλωσε ο μέσος της Μπαρτσελόνα. Ο Γκουαρδιόλα καλύτερος προπονητής, ο Νεϊμάρ το καλύτερο γκολ.

Ο Μέσι κατέκτησε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά τη Χρυσή Μπάλα

Τα προγνωστικά επιβεβαιώθηκαν και ο Λιονέλ Μέσι αναδείχθηκε κορυφαίος ποδοσφαιριστής για το 2011 από τη FIFA. Ο Αργεντινός επιθετικός της Μπαρτσελόνα επιστέγασε ακόμα μία εξαιρετική σεζόν με το ανώτατο ποδοσφαιρικό βραβείο, το οποίο κατακτά για 3η σερί χρονιά, επίτευγμα που μόνο ο Μισέλ Πλατινι έχει σημειώσει στο παρελθόν.

Ο 24χρονος άσος κέρδισε στη "μάχη" τους Κριστιάνο Ρονάλντο και Τσάβι (47,88% έναντι 21,6% και 9,23% των ψήφων αντιστοίχως με 4ο τον Ινιέστα και 5ο τον Ρούνεϊ), αφιερώνοντας το βραβείο στον συμπαίκτη του στους πρωταθλητές Ισπανίας, Ευρώπης και κόσμου. "Ευχαριστώ την ομάδα, τους συμπαίκτες μου στην Μπαρτσελόνα και την εθνική Αργεντινής. Θέλω να μοιραστώ το βραβείο μου με τον Τσάβι. Ελπίζω να είμαι εδώ και του χρόνου", δήλωσε μεταξύ άλλων.

Τον τίτλο του κορυφαίου προπονητή κατέκτησε ο Πεπ Γκουαρδιόλα (με 42% έναντι 16% του Φέργκιουσον και 12% του Μουρίνιο), αυτό της καλύτερης παίκτριας η Γιαπωνέζα Χομάρε Σάβα και του κορυφαίου προπονητή γυναικείας ομάδας ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Ιαπωνίας Νόριο Σασάκι. Βραβείο fair play απονεμήθηκε στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ιαπωνίας, ενώ κορυφαίο τέρμα του 2011 αναδείχθηκε του Νέιμαρ στην αναμέτρηση της Σάντος με τη Φλαμένγκο.

Όσο για την καλύτερη ενδεκάδα του 2011, απαρτίζεται από 5 παίκτες της Μπαρτσελόνα (Άλβες, Πικέ, Τσάβι, Ινιέστα, Μέσι), 4 της Ρεάλ Μαδρίτης (Κασίγιας, Ράμος, Αλόνσο, Ρονάλντο) και 2 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Βίντιτς, Ρούνεϊ).

Αξίζει να σημειωθεί ότι κανένα μέλος της Ρεάλ Μαδρίτης δεν παρευρέθηκε στην εκδήλωση, λόγω αγωνιστικών υποχρεώσεων.

Barcelona's Argentinian forward Lionel Messi poses with Colombian singer Shakira (R) after receiving for the third time the FIFA Ballon d'Or award on January 9, 2012 at the Kongresshaus during the FIFA Ballon d'Or ceremony in Zurich.       AFP PHOTO / FRANCK FIFE (Photo credit should read FRANCK FIFE/AFP/Getty Images)
Barcelona's Argentinian forward Lionel Messi poses with Colombian singer Shakira (R) after receiving for the third time the FIFA Ballon d'Or award on January 9, 2012 at the Kongresshaus during the FIFA Ballon d'Or ceremony in Zurich. AFP PHOTO / FRANCK FIFE (Photo credit should read FRANCK FIFE/AFP/Getty Images) AFP/GETTY IMAGES

Στατιστικά, παρασκήνια, περιγραφή, χιούμορ, παραλειπόμενα και πολλά... ιαπωνικά στο live της εκδήλωσης απο το Contra.gr

News 24/7

24MEDIA NETWORK