Πρωταθλητές για 2η φορά οι Ravens μετά από ένα απίστευτο Super Bowl

Τον 2ο τίτλο της ιστορίας τους πανηγυρίζουν οι Ravens της Βαλτιμόρης, οι οποίοι επικράτησαν 34-31 των 49ers του Σαν Φραντσίσκο μετά από ένα συγκλονιστικό Super Bowl, με αγωνία, διακοπή ρεύματος και την Beyonce να αναλαμβάνει το σόου του ημιχρόνου.

Πρωταθλητές για 2η φορά οι Ravens μετά από ένα απίστευτο Super Bowl

Η μάχη των 2 αδερφών στον πάγκο, του Τζον Χάρμπο των Ravens και του Τζιμ Χάρμπι των 49ers εξελίχθηκε σε ένα καταπληκτικό παιχνίδι που κρίθηκε στο τέλος. Ένα φινάλε που θα μπορούσε να αποφευχθεί, εάν οι Ravens διατηρούσαν το σημαντικό προβάδισμα που πήραν στα μισά του αγώνα, έχοντας ως ηγέτη έναν εξαιρετικό Τζο Φλάκο. Το προβάδισμα στο ημίχρονο ήταν 21-6, ενώ προστέθηκαν ακόμα 7 πόντοι από μία εκπληκτική προσπάθεια του Jacoby Jones στην αρχή της 3ης περιόδου.

Σε εκείνο το σημείο, όμως, έσβησαν τα μισά φώτα του Superdome της Νέας Ορλεάνης, με συνέπεια το παιχνίδι να διακοπεί για περίπου 30 λεπτά. Το μομέντουμ άλλαξε και στην επανέναρξη, μέσα σε 10 λεπτά οι 49ers είχαν πραγματοποιήσει δυναμική αντεπίθεση με 17-0 επιμέρους σκορ.

Η διαφορά μειώθηκε ακόμα και στους 2 πόντους, με τους 49ers να έχουν τη δυνατότητα ακόμα και να κάνουν την ιστορική ανατροπή, εάν ήταν πιο συγκροτημένοι στους τελευταίους επιθετικούς σχεδιασμούς τους. Δεν τα κατάφεραν και πλήρωσαν τα λάθη τους, παραδίδοντας την μπάλα πίσω στους Ravens στις 5 γυάρδες τους, λίγο πριν από τη λήξη.

Η ομάδα της Βαλτιμόρης έβαψε και πάλι μοβ το τρόπαιο Vince Lombardi και ο 37χρονος Ray Lewis, μετά την κατάκτηση στην οποία οδήγησε τους Ravens το 2000, εγκαταλείπει την ενεργό δράση από την κορυφή.

News 24/7

24MEDIA NETWORK