Απάντηση της ΕΟΠ στο ρεπορτάζ του Contra.gr για την απόσπαση Αηδόνη

Η ΕΟΠ αντέδρασε με επιστολή στο ρεπορτάζ του Contra.gr για την απόσπαση του Χρήστου Αηδόνη.

Απάντηση της ΕΟΠ στο ρεπορτάζ του Contra.gr για την απόσπαση Αηδόνη

Με επιστολή της, η ΕΟΠ απάντησε στο ρεπορτάζ του Contra.gr, σχετικά με την απόσπαση του πρώην υφυπουργού υγείας, Χρήστου Αηδόνη, σε ρόλο τεχνικού συμβούλου της Ομοσπονδίας.

Στο ρεπορτάζ του Νίκου Γιαννόπουλου, στο οποίο μίλησαν τόσο ο ίδιος ο πρώην βουλευτής Δράμας με το ΠΑΣΟΚ, όσο και ο κουμπάρος του και πρόεδρος της ΕΟΠ, Θανάσης Τερζής, γίνεται λόγος για το ηθικό (και όχι το νόμιμο) της απόφασης, σημείο στο οποίο στέκεται η επιστολή της ΕΟΠ με τίτλο "διευκρινίσεις σχετικά με ανούσιο δημοσίευμα για την Ε.Ο.Π.".

Αναλυτικά

"Με μεγάλη μας έκπληξη αναγνώσαμε προσφάτως στην ιστοσελίδα contra.gr δημοσίευμα σχετικά με την απόφαση για την απόσπαση του γυμναστή Χρήστου Αηδόνη στην Ομοσπονδία μας.

Υπενθυμίζοντάς σας ότι παραμένουν αναπάντητες μέχρι και σήμερα οι ερωτήσεις που σας έχουμε αποστείλει για παλαιότερο δημοσίευμά σας σχετικά με την Ομοσπονδία μας, ειλικρινά απορούμε τι ακριβώς προσπαθείτε να επιτύχετε με το συγκεκριμένο δημοσίευμά σας όταν ομολογείτε ότι πρόκειται για μια νόμιμη απόφαση. Το μόνο που μπορούμε να υποθέσουμε είναι ότι για κάποιο άγνωστο λόγο επιθυμείτε να δημιουργηθεί ένα περίεργο κλίμα μιζέριας και εσωστρέφειας γύρω από την Ομοσπονδία που δεν ωφελεί κανέναν και τίποτα.

Η διαδικασία που καθορίζεται στο νόμο σχετικά με την απόσπαση του Χρήστου Αηδόνη στην Ομοσπονδία μας τηρήθηκε κατά γράμμα. Ο Χρήστος Αηδόνης είχε όλα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα, υπέβαλε αίτηση στο αρμόδιο Υπουργείο, εκδόθηκε η προβλεπόμενη στο νόμο απόφαση, έγιναν και όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για την ανάληψη των καθηκόντων του και υπήρξε και ενημέρωση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας για το θέμα. Από την απόσπαση αυτή, για την οποία δεν προκύπτει κανένα νομικό και κανένα ηθικό θέμα, ο Χρήστος Αηδόνης δεν θα λάβει ούτε ένα ευρώ από την Ομοσπονδία και δεν θα αποστερήσει από κανένα άλλο γυμναστή ή προπονητή τη θέση του στην Ομοσπονδία.

Όπως γνωρίζετε, ο Χρήστος Αηδόνης διετέλεσε Υφυπουργός Υγείας αρμόδιος για θέματα αθλητισμού και έχει ήδη προσφέρει στην ελληνική ποδηλασία πολύ περισσότερα σε σχέση με άλλους, έχοντας βοηθήσει στην υλοποίηση προγραμμάτων για την ποδηλασία, την υγεία και το περιβάλλον σε πολλούς Δήμους ανά την Ελλάδα, όπως το πρόγραμμα 'Το ποδήλατο στη ζωή μας', και στην εισροή εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ για την ανάπτυξη της ποδηλασίας. Μακάρι να υπήρχαν στην Ομοσπονδία μας και άλλοι άνθρωποι αυτού του επιπέδου και αυτής της προσφοράς στο άθλημα.

Όσον αφορά στην αναφορά ότι 'τα συμπεράσματα ανήκουν στους αναγνώστες' και στην ερώτηση 'ό,τι είναι νόμιμο όμως είναι ταυτόχρονα και ηθικό;', επισημαίνουμε ότι τουλάχιστον βαρετό να αναπαράγετε όχι απλώς τις θέσεις και τις απόψεις προσώπων που κατά ομολογία τους κάνουν πόλεμο κατά της παρούσας διοίκησης, αλλά ακόμα και ακριβώς τις εκφράσεις που επανειλημμένα χρησιμοποιούν (βλ. και παλαιότερα δημοσιεύματα όπου αναπαραγόταν η φράση 'τα συμπεράσματα δικά σας').

Πρόκειται για πρόσωπα που υπέβαλαν πρόταση μομφής κατά της παρούσας διοίκησης και δεν είχαν καν το θάρρος να παρασταθούν κατά τη συζήτηση του σχετικού θέματος ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης της Ε.Ο.Π. για να υποστηρίξουν τις θέσεις και τις απόψεις τους, με αποτέλεσμα η πρόταση μομφής να απορριφθεί ομόφωνα από τη Γενική Συνέλευση.

Κάποιο από τα πρόσωπα αυτά μάλιστα ζητούσε επιμόνως την πρόσληψη συζύγου της στην Εθνική Ομάδα Ποδηλασίας, αγνοώντας απ' ό,τι φαίνεται ότι αυτό ανεξάρτητα από το αν εγείρει ζητήματα ηθικής απαγορεύεται ρητά από τον αθλητικό νόμο.

Με τιμή

Πρόεδρος ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΤΕΡΖΗΣ

Γεν. Γραμματέας α/α ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΛΕΜΗΣ (Ειδικός Γραμματέας)".

Διαβάστε εδώ το ρεπορτάζ του Contra.gr

News 24/7

24MEDIA NETWORK