Όλα έτοιμα για το 2ο Αρχάνες-Αστερούσια Cross Country MTB Cup

Τα πανέμορφα φυσικά τοπία και την ξεχωριστή φιλοξενία των κατοίκων του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων θα έχουν για άλλη μια φορά την ευκαιρία να απολαύσουν οι ποδηλάτες που θα συμμετάσχουν στο 2ο Αρχάνες-Αστερούσια Cross Country MTB Cup, το οποίο ξεκινά την Παρασκευή 14 Μαρτίου και ολοκληρώνεται την Κυριακή 16 του μήνα.

Όλα έτοιμα για το 2ο Αρχάνες-Αστερούσια Cross Country MTB Cup

Οι οικοδεσπότες της διοργάνωσης έχουν προετοιμάσει με τον καλύτερο τρόπο το έδαφος για τους φιλοξενούμενους αθλητές αλλά και τους επισκέπτες της περιοχής, φιλοδοξώντας να "απογειώσουν" τον βαθμό της επιτυχίας μετά τον εξαιρετικό πρώτο αγώνα του περασμένου Οκτωβρίου.

Στη συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο Αρχανών Αστερουσίων, ο Δήμαρχος Ρούσσος Κυπριωτάκης υποσχέθηκε ότι η δεύτερη διοργάνωση θα ξεπεράσει σε επιτυχία την πρώτη.

"Πήραμε μια πρόγευση επιτυχίας με τον πρώτο αγώνα και τώρα όντας καλύτερα οργανωμένοι και προετοιμασμένοι, θα προσφέρουμε ακόμα περισσότερα στους αθλητές και τους επισκέπτες μας. Με τον αγώνα αυτόν συνδυάζεται η αγάπη των αθλητών για την ποδηλασία με την ανάγκη της τοπικής κοινωνίας να αναδείξει τον ιδιαίτερο πολιτισμό της.

Στόχος μας είναι να προβάλλουμε ξανά την άλλη Κρήτη και να βοηθήσουμε τον κόσμο να ανακαλύψει τις ομορφιές που κρύβουν οι ορεινές περιοχές, όπως αυτές που ανήκουν στο Δήμο μας", δήλωσε σχετικά.

Ο κ. Κυπριωτάκης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις άριστες προδιαγραφές των διαδρομών: "Είναι πολύ σημαντικό στοιχείο ότι οι ίδιοι οι αθλητές μας πρότειναν να αξιοποιήσουμε τις συγκεκριμένες πίστες για τους αγώνες που είναι από τις καλύτερες παγκοσμίως για την ορεινή ποδηλασία. Μάλιστα πολλοί από αυτούς τις χρησιμοποιούν για προπονήσεις, ανεξάρτητα από τη συμμετοχή τους στον αγώνα μας".

Το 2ο Αrchanes-Asterousia XC cup χρηματοδοτείται από το Ολοκληρωμένο Σχέδιο Ανάπτυξης Περιοχών Υπαίθρου του Δήμου Αρχανών-Αστερουσίων (ΟΣΑΠΥ) του Ε.Π. Κρήτης και Νήσων, με τον κ. Κυπριωτάκη να τονίζει χαρακτηριστικά ότι "τα χρήματα από το περιφερειακό πρόγραμμα πιάνουν τόπο με αυτές τις εκδηλώσεις".

Η αντιδήμαρχος Ειρήνη Χουδετσανάκη κάλεσε τον κόσμο να υποστηρίξει την προσπάθεια των αθλητών: "Είμαστε σίγουροι ότι και πάλι οι δημότες μας θα αγκαλιάσουν την διοργάνωση σε κάθε σταθμό της μαζί με τους επισκέπτες που περιμένουμε με χαρά. Είναι μια ευκαιρία για τους κατοίκους της ενδοχώρας να εκφράσουν τα αισθήματα φιλοξενίας προς τους αθλητές. Πιστεύουμε ότι με τον δεύτερο αγώνα η διοργάνωση γίνεται πια θεσμός και αποτελεί μέρος της αναπτυξιακής προοπτικής του Δήμου μας".

Από την πλευρά της η Εύα Βαγιωνάκη, εκπρόσωπος της εταιρείας Cretan Sports Cycling που έχει αναλάβει την τεχνική υποστήριξη του αγώνα, τόνισε: "Ο αγώνας αυτός επιτρέπει στους αθλητές να δοκιμάσουν τα όρια τους σε πίστες με εντυπωσιακές εναλλαγές, σε ότι αφορά το έδαφος και τα τοπία. Είναι ένας ανοιχτός αγώνας ακόμα και σε άτομα που δεν ασχολούνται συστηματικά με την ορεινή ποδηλασία. Έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα, τα μέτρα ασφαλείας είναι τα ενδεδειγμένα και πιστεύουμε ότι και οι τρεις διαδρομές θα ενθουσιάσουν τους συμμετέχοντες".

Οι διαδρομές του αγώνα

Η εκκίνηση του αγώνα σε όλες τις κατηγορίες θα δοθεί την Παρασκευή (3.30μμ) από τον Αχεντριά. Το πρώτο σκέλος είναι μια κυκλική διαδρομή 20 χλμ. με τερματισμό τον Αχεντριά. Το Σάββατο οι αθλητές θα διανύσουν την απόσταση Αχεντριάς-Πύργος (37 χλμ.) με εκκίνηση στις 11.30πμ και τερματισμό στις 14:30.Παράλληλα οι επαγγελματίες θα επιχειρήσουν τεχνική κατάβαση στις Τρεις Εκκλησιές. Το τρίτο και τελευταίο σκέλος του αγώνα θα γίνει την Κυριακή στη διαδρομή Αρχάνες – Χουδέτσι – Αρχάνες(22 χλμ.) Η εκκίνηση θα δοθεί στις 11:30 με τερματισμό στις Αρχάνες (14:00) για τις απονομές. Την ίδια μέρα (11.45μμ) ο ΠΟΗ Κάστρο διοργανώνει σε συνεργασία με τον Δήμο Αρχανών Αστερουσίων, διασυλλογικό αγώνα δρόμου σιρκουί στις κατηγορίες Μίνι Μικρά, Μίνι Μεγάλα, παμπαίδων-παγκορασίδων.

Συμμετοχές

Οι συμμετοχές των αθλητών (18 ετών και άνω) αναμένεται να ξεπεράσουν τις 100 καθώς το ενδιαφέρον είναι έντονο και από ερασιτέχνες που θέλουν να νιώσουν την εμπειρία. Η δήλωση συμμετοχής που είναι εντελώς δωρεάν, γίνεται στο site της διοργάνωσης ή στο τηλέφωνο 6945230444.

News 24/7

24MEDIA NETWORK