"Από τους καλύτερους στην Ευρώπη οι Έλληνες"

O Νίκος Πολυχρονόπουλος φιλοξενήθηκε στην εκπομπή των Δημήτρη Παπανικολάου και Άκη Δημακού στην ERA Sport (κρατικό ραδιόφωνο) και μίλησε για τη «μάχη» της Εθνική ομάδας μπιλιάρδου στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Γερμανίας. Ο Έλληνας πρωταθλητής αναφέρθηκε στις δυσκολίες λόγω των οικονομικών συγκυριών, στη νέα αρχή που κάνει το ελληνικό μπιλιάρδο με την IBT Hellas και την ανάπτυξη του αθλήματος στη χώρα μας.

"Από τους καλύτερους στην Ευρώπη οι Έλληνες"

Οι δηλώσεις του Νίκου Πολυχρονόπουλου στηνERA Sport 101.3:

“Στην Ελλάδα υπάρχουν πολλοί που ασχολούνται με το μπιλιάρδο σε επαγγελματικό και ερασιτεχνικό επίπεδο. Τα πράγματα, όμως, έχουν δυσκολέψει λόγω της οικονομικής κρίσης. Έχουν κοπεί οι επιχορηγήσεις από τη ΓΓΑ και έτσι η ανάπτυξη του αθλήματος εξαρτάται μόνο από την ιδιωτική πρωτοβουλία. Στην Ελλάδα κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα. Η ΙΒΤHellasέχει αρχίσει να βάζει και πάλι το μπιλιάρδο στο προσκήνιο και όλοι μας θα προσπαθήσουμε για να δώσουμε στο άθλημα την αίγλη του παρελθόντος”.

“Στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Γερμανίας έχουμε όνειρα για διάκριση, όμως, θα πάμε παιχνίδι με παιχνίδι και στο τέλος θα κάνουμε ταμείο. Μαζί με τον Φίλιππο Κασιδόκωστα, αποτελούμε ένα πολύ δυνατό δίδυμο, παίζουμε πολλά χρόνια μαζί και είμαστε μαθημένοι στην αδρεναλίνη”.

“Η δουλειά κατά τη διάρκεια του αγώνα είναι πολύ δύσκολη. Δεν φαίνεται προς τα έξω, όμως ένας αθλητής του μπιλιάρδου κάνει πολλά χιλιόμετρα μέσα σε ένα αγώνα. Η φυσική κατάσταση παίζει μεγάλο ρόλο. Γι' αυτό πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για όλα τα ενδεχόμενα και για όλες τις καταστάσεις”.

“Ο κόσμος στην Ευρώπη αγκαλιάζει το μπιλιάρδο, ειδικά όταν πρόκειται για αγώνες υψηλού επιπέδου. Μην ξεχνάτε ότι σε όλα τα παιχνίδια υπάρχει τηλεοπτική κάλυψη, γεγονός που κάνει το μπιλιάρδο ελκυστικό για τους θεατές που το παρακολουθούν. Ελπίζουμε αργά – αργά να γίνει το ίδιο και στην Ελλάδα. Πλέον έχουμε τη δική μας αγωνιστική έδρα, την οποία ηIBT Hellasκατασκεύασε με ευρωπαϊκά πρότυπα.”

“Οι καλύτεροι αθλητές προέρχονται από την Ολλανδία και το Βέλγιο, ωστόσο και οι Έλληνες βρίσκονται στην ελίτ του παγκόσμιου μπιλιάρδου με προοπτική για ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες”.

News 24/7

24MEDIA NETWORK