Φουλ για 4η Ολυμπιακή πρόκριση

Έτοιμη να πανηγυρίσει τέσσερις προκρίσεις στους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου είναι πλέον η ελληνική κωπηλασία μετά την σπουδαία νίκη ακόμη ενός “γαλανόλευκου πληρώματος”

Φουλ για 4η Ολυμπιακή πρόκριση

Ιστορικές στιγμές ζει η ελληνική κωπηλασία στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Μπλέντ στη Σλοβενία.

Το διπλό σκίφ ελ βαρών των ανδρών με τον Παναγιώτη Μαγδανή και τον Λευτέρη Κόνσολα πήρε πανηγυρικά την πρόκριση για τα ημιτελικά του αγωνίσματος του κι έγινε το τέταρτο “γαλανόλευκο” πλήρωμα που βάζει σοβαρή υποψηφιότητα για πρόκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου.

Παράλληλα με την σημερινή εμφάνισή του στον επαναληπτικό αφήνει πολλές υποσχέσεις για πρόκριση στον τελικό κι από εκεί και πέρα ότι ήθελε προκύψει.

Οι δυο Έλληνες πρωταθλητές που πέρυσι είχε πάρει μαζί του στη Νέα Ζηλανδία ο Τζιάνι Ποστιλιόνε αν και δεν ανήκαν στην κατηγορία ανδρών πραγματοποίησαν καταπληκτική κούρσα καταφέρνοντας να αιφνιδιάσουν τους αντιπάλους τους.

Και πράγματι στα πρώτα 500μ. Καναδοί και Γάλλοι που ήταν τα φαβορί τους έχασαν. Οι Καναδοί κατάφεραν να ανακάμψουν και να περάσουν πρώτοι στα 1000 και και τα 1500 αλλά οι δυο πρωταθλητής από τη Λήμνο και τη Σαλαμίνα δεν είχαν πει την τελευταία τους κουβέντα και με εντυπωσιακό ντεμαράζ πήραν την πρώτη θέση και πανηγυρικά την πρόκριση αφού περνούσαν οι 3 πρώτοι.

Αιφνιδιασμένοι από την εμφάνιση και τη νίκη παρουσιάστηκαν αμέσως μετά τον τερματισμό οι δυο κωπηλάτες

Ο στόχος που είχαμε βάλει επιτεύχθηκε” είπε ο Παναγιώτης Μαγδανής λίγα λεπτά μετά τον τερματισμό και συμπλήρωσε .” Ήταν μια πάρα πολύ δύσκολη κούρσα. Προσπαθήσαμε να μείνουμε μαζί με τους πρώτους, στα τελευταία μέτρα νιώσαμε ότι είχαμε δύναμη, κάναμε την αλλαγή και περάσαμε μπροστά. Δεν περίμενα να εξελιχθεί έτσι. Τώρα πάμε για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες” τόνισε ο αθλητής του ΝΟ Λήμνου.

Πέθανα” εξομολογήθηκε ο Λευτέρης Κόνσολας μέσα από τη βάρκα “ Μου άρεσε πολύ η κούρσα παρόλο που “πέθανα”.Ήταν πολύ ωραία και πλέον ευχόμαστε μια θέση στον τελικό. Πιστεύω ότι θα προκριθούμε. Όπως και να έχει είμαι πολύ ευχαριστημένος με την πρόκριση αυτή και πλέον θα επιδιώξουμε να κερδίσουμε το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς” κατέληξε ο πρωταθλητής του ΝΑΟ Σαλαμίνας.

Το μεγάλο ραντεβού για τους δυο Έλληνες πρωταθλητές είναι πλέον για το Σάββατο το μεσημέρι που θα διεξαχθούν οι ημιτελικοί.

O Κύπριος κωπηλάτης Βαλεντίνος Σοφοκλέους πήρε την 5η θέση στον επαναληπτικό του σκίφ και θα αγωνιστεί για τα ημιτελικά Γ΄και Δ΄

News 24/7

24MEDIA NETWORK