Έγραψε ιστορία ο Φέντερερ

Ο Ρότζερ Φέντερερ νίκησε 3-1 σετ τον Άντι Μάρεϊ στον τελικό του Γουίμπλεντον και έγινε ο δεύτερος τενίστας μετά τον Πιτ Σάμπρας που φτάνει τους επτά τίτλους στο φημισμένο τουρνουά.

Έγραψε ιστορία ο Φέντερερ

Ο αγώνας δεν άρχισε με τους καλύτερους οιωνούς για τον Ελβετό. Μπροστά στην πρόκληση να γίνει ο πρώτος Βρετανός που κατακτά το Γουίμπλεντον μετά το 1936 και τον Φρεντ Πέρι ο Άντι Μάρεϊ ήταν κάτι παραπάνω από ανταγωνιστικός. Με όπλο το καλό πρώτο σερβίς και εκμεταλλευόμενος τα πολλά λάθη (16) του Ελβετού πήρε με 6-4 το πρώτο σετ και έδειξε ικανός να απειλήσει το φαβορί.

Συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και διεκδίκησε επί ίσοις όροις το δεύτερο σετ. Η μάχη έφτασε στα 12 γκέιμς, αλλά ο Φέντερερ έχοντας βελτιωθεί στο κρίσιμο σημείο και μειώσει τα λάθη στο μισό έφτασε πρώτος στο 7-5 και ισοφαρίζοντας έκοψε τη φόρα του Σκώτου τενίστα.

Η πλάστιγγα έγειρα οριστικά στην πλευρά του Φέντερερ στο έκτο γκέιμ του τρίτου σετ και αφού πρώτα η βροχή διέκοψε τον τελικό για περίπου μισή ώρα (έκλεισε η οροφή). Μετά από σχεδόν 20 λεπτά και αλλεπάλληλες ισοπαλίες, ο Ελβετός έκανε το σημαντικό μπρέικ, προηγήθηκε 4-2 και έβαλε το νερό στ' αυλάκι. Ο Μάρεϊ ουσιαστικά εγκατέλειψε την προσπάθεια στο τρίτο σετ, το έχασε 6-3, και ετοιμάστηκε για την ύστατη προσπάθεια στο τέταρτο.

Ο 31χρονος Ελβετός όμως είχε πάρει τα πάνω του και ήταν πλέον το απόλυτο αφεντικό του κορτ. Ο κουρασμένος Μάρεϊ δεν μπορούσε ν' απαντήσει στις εμπνεύσεις του Φέντερερ και το τέταρτο σετ κύλησε στους δικούς του ρυθμούς. Ο Σκώτος βρήκε τη δύναμη να μειώσει σε 5-4, αλλά την τελευταία κουβέντα είπε το νέο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης που με τη λήξη ξέσπασε σε πανηγυρισμούς.

News 24/7

24MEDIA NETWORK