Ο Κύργιος απέκλεισε τον Ναδάλ!

Πριν καν συμπληρώσει τα 20, ο Νικ Κύργιος έζησε μία από τις κορυφαίες στιγμές της λαμπρής, όπως προδιαγράφεται, καριέρας του στο τένις.

Ο Κύργιος απέκλεισε τον Ναδάλ!

Ο γεννημένος στην Καμπέρα ομογενής έκανε τη μεγάλη έκπληξη στον τέταρτο γύρο του Γουίμπλεντον, πετώντας εκτός συνέχειας το Νο1 του κόσμου, τον Ραφαέλ Ναδάλ!

Ο Κύργιος επικράτησε 3-1 σετ και στον προημιτελικό θ' αντιμετωπίσει τον Καναδό Μίλος Ράονικ.

Ο πιτσιρικάς περισσότερο άγχωσε τον Ισπανό παρά αγχώθηκε έχοντας απέναντι του έναν εκ των κορυφαίων του σπορ. Με τρομερή αυτοπεποίθηση και γενναιότητα, πήρε 13 άσους στο πρώτο σετ και με 22 έναντι 12 winners επικράτησε 7-6(7-5), δείχνοντας τα δόντια του.

Ο Ναδάλ, που δεν φημίζεται για την αποτελεσματικότητά του στο χόρτο (πέρυσι αποκλείστηκε στον πρώτο γύρο, πρόπερσι στον δεύτερο), βρήκε τον τρόπο να ισοφαρίσει σε 1-1 με το 7-5 στο δεύτερο, ποτέ όμως δεν έδειξε ανώτερος του Κύργιου.

Ο Ελληνοαυστραλός, με όπλο το σέρβις στο οποίο ο Ισπανός δεν είχε αντίδοτο, πήρε εκ νέου τα ηνία και ξανά στο τάι μπρέικ (7-6) μπήκε σε θέση οδηγού. Με την ψυχολογία πλέον στο ζενίθ, δεν άφησε τον Ναδάλ ν' ανασάνει. Προηγήθηκε 5-2 και με 6-3 σε μισή ώρα πανηγύρισε μια τέραστια επιτυχία.

Διαβάστε ακόμη:

Ο απίστευτος πόντος του Κύργιου με Ναδάλ (VIDEO)

"Εμφύλιος" Φέντερερ-Βαβρίνκα

Εκτός συνέχειας και η Σαράποβα

News 24/7

24MEDIA NETWORK