Ρατσιστική επίθεση Φρέιζερ στον Κύργιο: "Γύρνα στην πατρίδα σου"

Η Ντόουν Φρέιζερ, χρυσή ολυμπιονίκης και πολιτικός της Αυστραλίας, επιτέθηκε ρατσιστικά στον Νικ Κύργιο, σχολιάζοντας την κίνηση του Ελληνοαυστραλού να παρατήσει το 2ο σετ στο Wimbledon.

"Οι αθλητές θα πρέπει να αποτελούν παράδειγμα για τη νέα γενιά αυτής της χώρας, της σπουδαίας χώρας μας. Αν δεν τους αρέσει να γυρίσουν εκεί απ' όπου οι πατεράδες τους ή οι γονείς τους ήρθαν. Δεν τους θέλουμε στη χώρα μας αν συμπεριφέρονται με αυτόν τον τρόπο" υποστήριξε κυνικά η Φρέιζερ.

Όπως ήταν λογικό η τοποθέτησή της αυτή προκάλεσε αντιδράσεις που την ανάγκασαν να ανασκευάσει: "Θέλω να απολογηθώ ειλικρινά για τα σχόλια που έκανα το πρωί και τα οποίο προσέβαλαν συνάδελφους Αυστραλούς, μεταξύ των οποίων ο Νικ και η οικογένειά του. Οι Αυστραλοί έχουν μια πλούσια αθλητική κληρονομιά και σε αυτό έχουν συμβάλει αθλητές που προέρχονται από άλλες χώρες. Ο Νικ αντιπροσωπεύει την Αυστραλία και θέλω να τον βλέπω να το κάνει με τον καλύτερο τρόπο".

Ο Ελληνοαυστραλός τενίστας πήρε θέση και τόνισε: "Πετάς τη ρακέτα είσαι παλιόπαιδο. Συζητάς για τους κανόνες είσαι ασεβής. Απογοητεύεσαι όταν χάνεις είσαι "χαλασμένος". Εκφράζεις τα συναισθήματά σου είσαι αλαζόνας. Καταφέρεσαι ρατσιστικά, είσαι θρύλος της Αυστραλίας", έγραψε χαρακτηριστικά στο facebook ο Νικ Κύργιος.

Θυμίζουμε πως ο Νικ Κυργιος προκάλεσε τις διαμαρτυρίες των θεατών που παρακολουθούσαν την αναμέτρηση για τον τέταρτο γύρο του Γουίμπλεντον κόντρα στο Γάλλο, Ρισάρ Γκασκέ, με την κίνησή του να μην παλέψει καν το δεύτερο σετ, όντας εκνευρισμένος και απογοητευμένος.

Στη συνέχεια αν και προσπάθησε να κάνει το come back δεν τα κατάφερε, γνωρίζοντας τον αποκλεισμό με 3-1 σετ. Να σημειωθεί ότι οι χρήστες του twitter ξέσπασαν για την αντίδραση του Κύργιου, με τον Ελληνοαυστραλό τενίστα να κινδυνεύει πλέον με "βαριά καμπάνα".

Διαβάστε ακόμη:

Απίστευτο: Ο Κύργιος αρνήθηκε να παλέψει το δεύτερο σετ κόντρα στον Γκασκέ

Αποκλεισμός μετά από επεισοδιακό ματς για Κύργιο

Κίνδυνος βαριάς "καμπάνας" για τον Κύργιο

"Γκρέμισε" το twitter η αντίδραση του Κύργιου