Μαραθώνιος με 9.000 σκαλοπάτια για τον Θεοδωρακάκο

Στο Μαραθώνιο του Σινικού τείχους θα τρέξει το Σάββατο ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος. Τα 9.000 σκαλοπάτια και η ατμόσφαιρα απο ταινία του Τζάκι Τσαν.

Μαραθώνιος με 9.000 σκαλοπάτια για τον Θεοδωρακάκο

Σε ένα ξεχωριστό μαραθώνιο που περιλαμβάνει 9.000 σκαλοπάτια θα τρέξει το ερχόμενο Σάββατο ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος. Ο πρωταθλητής του Ολυμπιακού είναι ο μοναδικός Έλληνας που αγωνίζεται στο "Great Wall Marathon" κατά μήκος του Σινικού τείχους του Πεκίνου.

Σύμφωνα με τις εντυπώσεις του Έλληνα δρομέα, που φτάνουν με δυσκολία λόγω των τεχνικών προβλημάτων με το διαδίκτυο από την Κίνα, πρόκειται για μια πολύ ενδιαφέρουσα αλλά και δύσκολη διαδρομή, αφού περιλαμβάνει χιλιάδες σκαλιά αλλά και αρκετά μονοπάτια όπως βέβαια και επίπεδα σημεία, τα οποία θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί για να τερματίσει σε καλή θέση.

Ο αγώνας αρχίζει από ένα φτωχικό αλλά και γεμάτο ζωή χωριό περίπου δυο ώρες από το Πεκίνο, το οποίο όπως λέει χαρακτηριστικά θυμίζει ατμόσφαιρα από ταινίες του Τζάκι Τσάν της δεκαετίας του 1980.

Το ενδιαφέρον είναι ότι διοργανωτές του αγώνα δεν είναι Κινέζοι, αλλά μια ομάδα Δανών και Αυστραλών που έχουν φτιάξει και τα πακέτα συμμετοχής για τους δρομείς που έρχονται απο το εξωτερικό.

News 24/7

24MEDIA NETWORK