Φωτογραφίες από τον τόπο του εγκλήματος

Ανατριχιαστικές μαρτυρίες και εικόνες που σοκάρουν συνθέτουν το παζλ της δολοφονίας της Ρεέβα Στέενκαμπ από τον Όσκαρ Πιστόριους. Δείτε σε photo το... μοιραίο μπάνιο για το 29χρονο μοντέλο και video από τη δίκη του παραολυμπιονίκη. Θρήνος και οργή στην κηδεία της Στέενκαμπ.

Φωτογραφίες από τον τόπο του εγκλήματος

Στο μέρος αυτό έχουν εστιάσει τις έρευνές τους οι αρχές της Νοτίου Αφρικής προκειμένου να να καταλήξουν σε χρήσιμα συμπεράσματα σχετικά με τον θάνατο του 30χρονου μοντέλου.

Σύμφωνα με την "Daily Mail", οι δημόσιοι κατήγοροι θεωρούν πως η Στέενκαμπ είχε παγιδευτεί στο μπάνιο προσπαθώντας να κρυφτεί από τον Πιστόριους. Ο ίδιος ο Πιστρόριους πάντως ισχυρίζεται πως Στέενκαμπ χρησιμοποιούσε το μπάνιο όταν σηκωνόταν από το κρεβάτι κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη ο εισαγγελέας ισχυρίστηκε ότι τη νύχτα της δολοφονίας, ο Πιστόριους φόρεσε τα προσθετικά μέλη του, περπάτησε 7 μέτρα και πυροβόλησε προς την πόρτα του μπάνιου 4 φορές και χτύπησε την 29χρονη κοπέλα 3 φορές. Στη συνέχεια, έσπασε την πόρτα του μπάνιου και μετέφερε το θύμα στον κάτω όροφο.

LIVE η δίκη του Πιστόριους

12:44
Ο Οσκαρ Πιστόριους έφτασε στο δικαστήριο για τη δεύτερη ημέρα της ακροαματικής διαδικασίας κατά τη διάρκεια της οποίας θα αποφασισθεί εάν θα απελευθερωθεί με εγγύηση, τη στιγμή που ολόκληρη η χώρα περιμένει να μάθει περισσότερα για τις συνθήκες του θανάτου της Ρεέβα Στέενκαμπ.
12:45
Σύμφωνα με την εισαγγελία, η προδικαστική αυτή ακροαματική διαδικασία είναι πιθανόν να διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή.
12:45
Την Τρίτη, μέσω του συνηγόρου του, ο Οσκαρ Πιστόριους περιέγραψε πώς σκότωσε τη φίλη του, κατά λάθος, εκλαμβάνοντάς την για διαρρήκτη, όταν εκείνη βρισκόταν στο μπάνιο. Σύμφωνα με την δική του εκδοχή, πυροβόλησε τέσσερις φορές στο σκοτάδι μέσα από την πόρτα του μπάνιου πριν καταλάβει το σφάλμα του. Στη συνέχεια αναγκάσθηκε να σπάσει την πόρτα με ένα μπαστούνι του κρίκετ για να βοηθήσει το θύμα του, που ξεψύχησε στα χέρια του.
12:45
Η κατηγορούσα αρχή δεν πιστεύει αυτόν τον ισχυρισμό και θεωρεί ότι πρόκειται για φόνο εκ προμελέτης.
12:45
Μπόθα: "Έφτασα στον τόπο του εγκλήματος στις 04:15. Βρήκα την Ρεέβα στο πάτωμα. Νεκρή".
12:46
Το παραπάνω γράφημα απεικονίζει ότι έχει πει ο Μπόθα. "Η λεκάνη βρίσκεται στα δεξιά του μπάνιου. Οι σφαίρες είχαν διαγώνια κατεύθυνση, ενώ τα τραύματα της Στέενκαμπ ήταν από τη δεξιά πλευρά του σώματός της. Αυτό αποδεικνύει ότι στεκόταν-κρυβόταν στη δεξιά πλευρά του χώρου και ότι δεν καθόταν στη λεκάνη".
12:46
Ο Πιστόριους ξαναμπαίνει στη αίθουσα κλαίγοντας.
12:46
Η ακροαματική διαδικασία συνεχίζεται, με το σχέδιο του σπιτιού να εμφανίζεται στο δικαστήριο.
12:46
Ο Τζέρι Νελ, συνήγορος υπεράσπισης, έχει πάρει το λόγο και αναφέρεται στο διάγραμμα του σπιτιού.
12:46
Ο επιθεωρητής Μπόθα εξηγεί: "Αν μπεις στο μπάνιο, βρίσκεις μπροστά σου την μπανιέρα και δεξιά τη λεκάνη".
12:46
Μπόθα: "Ακριβώς".
12:46
Νελ: "Αν βρίσκεσαι στο μπαλκόνι, θα πρέπει να περάσεις από το κρεβάτι για να πας στο μπάνιο; Δεν υπάρχει άλλος τρόπος;"
12:46
Μπόθα: "Νομίζω ότι ο οπλοφόρος μπήκε στο μπάνιο και πυροβόλησε από απόσταση 1,5 μέτρου από την πόρτα".
12:46
Μάρτυρας υποστήριξε ότι άκουσε έντονη λογομαχία μεταξύ 02:00 και 03:00 η ώρα το μοιραίο ξημέρωμα. Στη συνέχεια άκουσε και τους πυροβολισμούς...
12:47
Ο Όσκαρ Πιστόριους έχει σκύψει μπροστά και κλαίει.
12:47
Ο Νοτιοαφρικανός Παραολυμπιονίκης έχει πει ότι το περιστατικό έγινε μες στο σκοτάδι, ωστόσο ένας μάρτυρας τον διαψεύδει υποστηρίζοντας ότι είδε ανοικτά τα φώτα, άκουσε μία γυναικεία κραυγή και μετά περισσότερους πυροβολισμούς. Άλλος μάρτυρας είπε ότι άκουσε τους πυροβολισμούς, αλλά αρχικά νόμιζε ότι ονειρευόταν. Τάδε έφη Χίλτον Μπόθα...
12:47
Ο Μπάρι Ρου (συνήγορος υπεράσπισης) ρωτάει τον Χίλτον Μπόθα πως γνωρίζει για την απόσταση που εκπυρσοκρότησε το όπλο του Πιστόριους και ο επιθεωρητής απαντά: "Έχω κάποια εμπειρία στην εγκληματολογία".
12:47
Ο Ρου ανατρέχει στη μαρτυρία του Μπόθα ότι ο Πιστόριους βρισκόταν κοντά στο νιπτήρα. "Πώς γίνεται, λοιπόν, μία σφαίρα να βρίσκεται στο διάδρομο;" Μπόθα: "Η μία βρέθηκε έξω από το μπάνιο και οι άλλες τρεις μέσα".
12:47
Ο μάρτυρας δεν ξέρει αν οι φωνές προέρχονταν από το σπίτι του Πιστόριους και της Στέενκαμπ, είπε ο Μπόθα. 
12:47
Ρου: "Δέχεστε ότι ο Όσκαρ Πιστόριους θα ήταν πιο ευάλωτος χωρίς τα πρόσθετα πόδια;
Μπόθα: "Ναι".
12:47
Ο Ρου υποστηρίζει ότι ενδεχομένως η Στέενκαμπ να είχε κλειδώσει την πόρτα του μπάνιου όταν ο Πιστόριους αντιλήφθηκε ότι υπάρχει "διαρρήκτης" στο σπίτι.
12:47
Ρου: "Θα μπορούσε να υπάρχει ένα άτομο με όπλο στο μπάνιο. Έχουμε να κάνουμε με ένα άτομο χωρίς πόδια που θέλει να προστατεύσει τον ίδιο και εκείνη".
12:47
Ο Μπόθα παραδέχθηκε ότι κι εκείνος θα μπορούσε να είχε κλειδώσει την πόρτα αν βρισκόταν στη θέση της Στέενκαμπ και είχε ακούσει τον Όσκαρ να του λέει ότι θα φωνάξει την αστυνομία.
12:47
Ο Ρου λέει ότι ο Πιστόριους και η Στέενκαμπ ήταν αγαπημένο ζευγάρι. "Πιστεύετε ότι κάτι τέτοιο δεν ίσχυε;" ρωτάει τον Μπόθα, ο οποίος απαντάει αρνητικά.
12:58
Η δίκη διακόπτεται μέχρι τις 13:30 για να γευματίσουν οι πρωταγωνιστές της.
12:59
Η οικογένεια του Πιστόριους δείχνει ανακουφισμένη μετά από τις τελευταίες εξελίξεις.
13:04
Ο βασικός λόγος που η οικογένεια του Νοτιοαφρικανού παραολυμπιονίκη θα γευματίσει ήρεμη κρύβεται στον εξής διάλογο. Ρου: "Δεν υπάρχουν ούτε σημάδια επίθεσης ούτε αμυντικά τραύματα". Μπόθα: "Σωστά!".
13:28

ΤΑ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ

Η νοτιοαφρικανική αστυνομία βρήκε δύο κουτιά με τεστοστερόνη και σύριγγες στο υπνοδωμάτιο του Όσκαρ Πιστόριους, αποκάλυψε αστυνομικός που καταθέτει στην ακροαματική διαδικασία για την αποφυλάκιση ή όχι με εγγύηση του αθλητή.

 

Ο επιθεωρητής Μπόθα κατέθεσε πως ένας μάρτυρας άκουσε πυροβολισμούς τη μοιραία νύχτα του θανάτου της Ρέεβα Στέενκαμπ, κατόπιν γυναικεία φωνή και εν συνεχεία νέους πυροβολισμούς.

 

Εξάλλου, υπάρχει μαρτυρία που αναφέρει ότι υπήρχαν αναμμένα φώτα στο σπίτι, τη στιγμή που ο Όσκαρ Πιστόριους είχε πει πως το μοιραίο έγινε στο σκοτάδι.

13:32
Σε τούτο εδώ το γράφημα έχουν στραφεί τα βλέμματα των πρωταγωνιστών της δίκης
13:35
Η ακροαματική διαδικασία ξαναρχίζει.
13:48
Ο δικηγόρος υπεράσπισης Μπάρι Ρου ρωτά τον επιθεωρητή Μπόθα: "Προσπαθήσατε να μάθετε ποιος ήταν ο ιδιοκτήτης των πυρομαχικών;". "Όχι, δεν το έκανα", απαντά ο τελευταίος.
13:50
Ο Ρου επισημαίνει ότι ο Μπόθα δεν έχει στοιχεία που πιστοποιούν ότι ο Πιστόριους έβαλε τις ειδικές μεμβράνες πριν από τους πυροβολισμούς και ο επιθεωρητής απάντησε "υπάρχει κι αυτό το ενδεχόμενο".
13:52
Μπόθα: "Δεν μπορώ να πω με σιγουριά αν ο Πιστόριους πυροβόλησε από απόσταση 1,5 μέτρου".
13:54
O κατηγορούμενος Όσκαρ Πιστόριους κατά τη διάρκεια της σημερινής δίκης
13:56
Σύμφωνα με την Άλεξ Κρόφορντ, ειδική απεσταλμένη του "Sky News" στη Νότιο Αφρική, ο επιθεωρητής Μπόθα είναι ιδιαίτερα διστακτικός στις απαντήσεις του και τραυλίζει.
13:58
"Ο μάρτυρας που ισχυρίστηκε ότι άκουσε τη λογομαχία βρισκόταν σε μεγάλη απόσταση. Στην πραγματικότητα, το ουρλιαχτό που ακούστηκε προήλθε από τον Πιστόριους", είπε ο Ρου.
14:01
Ο Μπόθα δηλώνει ότι η απόσταση των 600 μέτρων μεταξύ του σπιτιού του Πιστόριους και του σπιτιού του μάρτυρα δεν είναι ακριβής. Εξάλλου, υποστηρίζει πως ήθελε να τραβήξει κάποιες αεροφωτογραφίες που καταδεικνύουν την απόσταση, αλλά δεν το έχει κάνει μέχρι στιγμής.
14:02
Προσέθεσε, εξάλλου, ότι υπάρχουν δύο διαφορετικές μαρτυρίες που κάνουν λόγο για φιλονικία στο σπίτι του Πιστόριους.
14:06
Ρου: "O Πιστόριους κοιμάται στη δεξιά πλευρά του κρεβατιού, αλλά τη μοιραία νύχτα κοιμόταν στην αριστερή γιατί είχε ένα πρόβλημα στον ώμο του".
14:24
O Όσκαρ Πιστόριους εισέρχεται στο δικαστήριο
14:48
Η ακροαματική διαδικασία θα συνεχιστεί την Πέμπτη (21/02) στις 11:00 η ώρα.
14:56
Σας ευχαριστούμε που ενημερωθήκατε από εμάς για τη δεύτερη ημέρα της δίκης του Όσκαρ Πιστόριους. Καλό σας απόγευμα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK