Σούπερ Μπολτ και Μπλέικ στις Βρυξέλλες

Το' πε και το' κανε ο Ουσέιν Μπολτ...Ο Τζαμαϊκανός σούπερ σταρ πήγε στις Βρυξέλλες για το τελευταίο μίτινγκ της σειράς Diamond League με στόχο να σημειώσει την κορυφαία επίδοση για φέτος στον κόσμο στα 100μ. και την έκανε.

Σούπερ Μπολτ και Μπλέικ στις Βρυξέλλες

Τερμάτισε σε 9.76, όντας κατά δύο εκατοστά του δευτερολέπτου πιο γρήγορος από τον συμπατριώτη του Ασάφα Πάουελ, που είχε μέχρι το βράδυ της Παρασκευής (16/09) τον καλύτερο χρόνο για φέτος. Η επίδοση αυτή είναι, παράλληλα, η έκτη καλύτερη όλων των εποχών στο αγώνισμα.

Λίγα λεπτά αργότερα, τα βλέμματα τράβηξε ο Γιόχαν Μπλέικ. Ο Τζαμαϊκανός σπρίντερ που διαδέχτηκε τον Μπολτ στον "θρόνο" του παγκόσμιου πρωταθλητή στα 100μ., στο Βέλγιο αγωνίστηκε στα 200μ. πετυχαίνοντας με 19.26 τον δεύτερο καλύτερο χρόνο όλων των εποχών. Είναι πλέον πίσω μόνο από τον Μπολτ και το παγκόσμιο ρεκόρ του, 19.19 που το έκανε το 2009.

Από εκεί και πέρα, ο Κενενίσα Μπεκέλε εντυπωσίασε στα 10.000μ., καθώς πέτυχε την κορυφαία επίδοση για φέτος στον κόσμο με 26:43.16. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αιθίοπας δρομέας επέστρεψε στη δράση μετά από διετή απουσία λόγω τραυματισμών αλλά στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Νταεγού δεν μπόρεσε να υπερασπιστεί τον τίτλο του, σταματώντας πριν τα μισά της απόστασης.

Μεγάλη επίδοση έκανε και η Αμερικανίδα Μόργκαν Ουσένι. Έτρεξε τα 1.500μ. σε 4:00.06, τον καλύτερο χρόνο για φέτος στον κόσμο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK