Bόλεϊ 2011

Έντονο ερυθρόλευκο χρώμα είχε το 2011 για το ελληνικό βόλεϊ σε επίπεδο συλλόγων, με τον Ολυμπιακό να καταφέρνει να ξεπεράσει όλες τις αντιξοότητες που του έτυχαν και να κατακτά πρωτάθλημα και Κύπελλο.

Bόλεϊ 2011

Με προπονητή και παίκτες να φεύγουν στα μέσα της σεζόν, οι Πειραιώτες κατέκτησαν τον τίτλο στην Α1 με 3-0 νίκες επί του Ηρακλή, φτάνοντας τις 24 κούπες ενώ οι δύο ομάδες βρέθηκαν αντιμέτωπες και στον τελικό του Κυπέλλου, με τον Ολυμπιακό να θριαμβεύει με 3-1 σετ και να κάνει 12 τα τρόπαια του από την εν λόγω διοργάνωση.

Στις γυναίκες, οι τίτλοι μοιράστηκαν στους "αιώνιους". Ο Παναθηναϊκός μπορεί να πέρασε την τελευταία στιγμή στη Β΄ φάση ωστόσο στο τέλος παρέμεινε στον "θρόνο" του πρωταθλητή για έβδομη διαδοχική χρονιά και 24η στην ιστορία του. Ο Ολυμπιακός κατάφερε, μετά από αρκετές προσπάθειες, να πάρει τον παρθενικό του τίτλο, που ήρθε στο Κύπελλο μετά τη νίκη με 3-2 σετ επί της ΑΕΚ στον τελικό.

Στην Ευρώπη, την πιο αξιοσημείωτη πορεία έκανε η ΕΑ Πατρών, η οποία έφτασε ως την τετράδα του Challenge Cup.

Και ενώ η σεζόν 2010-2011 ολοκληρώθηκε κουτσά-στραβά την άνοιξη, η έναρξη της επόμενης βρήκε τις περισσότερες ομάδες να "φυτοζωούν" και να είναι μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας λόγω οικονομικών προβλημάτων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Παναθηναϊκός, ο οποίος συγκρότησε ομάδα λίγες μέρες πριν την πρεμιέρα και ο Ηρακλής, που κινδύνευσε να μην πάρει πιστοποιητικό συμμετοχής λόγω μπερδέματος με το ΑΦΜ του Ερασιτέχνη. Για χάρη του μάλιστα η έναρξη του πρωταθλήματος πήγε μια εβδομάδα πίσω.

Εκτός Ελλάδας, πρωταθλήτρια Ευρώπης αναδείχτηκε η Σερβία ενώ σε επίπεδο συλλόγων ο τίτλος του Champions League πήγε για τρίτη σερί χρονιά στην Τρεντίνο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK