Στην Κύπρο η εθνική Γυναικών

Από το πρωί της Παρασκευής το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα των Γυναικών βρίσκεται στην Κύπρο όπου θα δώσει δύο φιλικά.

Στην Κύπρο η εθνική Γυναικών

Το βαθμός ετοιμότητας του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος θα έχει την ευκαιρία να δει ο Τάκης Φλώρος.

Η Εθνική ομάδα των Γυναικών θα δώσει δύο φιλικά κόντρα στην Κύπρο. Συγκεκριμένα, τα δύο αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα θα δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους το Σάββατο, ώρα 19:30, στο Αυγόρου και την Κυριακή, ώρα 19:00 στο «Θεμιστόκλειο» της Λεμεσού.

Μάλιστα, πριν από τον αγώνα του Αυγόρου θα γίνει κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των πεσόντων στον Αχυρώνα Λιοπετρίου, στη μάχη της 2ας Σεπτεμβρίου 1958 κατά τον απελευθερωτικό αγώνα της ΕΟΚΑ εναντίον των Άγγλων.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα παραμείνει στην Κύπρο μέχρι την Πέμπτη και από εκεί θα αναχωρήσει για τη Βιέννη και από εκεί στην Τσεχία, για να λάβει μέρος στον 3ο όμιλο του Ευρωπαϊκού Λιγκ με αντιπάλους την Τσεχία, την Ολλανδία και το Ισραήλ.

Στην Κύπρο δεν ταξίδεψαν οι Ευαγγελία Μερτέκη στην οποία χορηγήθηκε 15ήμερη αναρρωτική άδεια από τον γιατρό των Εθνικών ομάδων, Δημήτρη Τσούκα, ενώ ολόκληρο το Ευρωπαϊκό Λιγκ θα χάσει, λόγω αποθεραπείας και η Άννα Καβαθά.

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, Τάκης Φλώρος, αμέσως μετά το τέλος της προπόνησης, δήλωσε: «Ολοκληρώσαμε το πρώτο μέρος της προετοιμασίας μας που έγινε σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, έχουμε αποκομίσει τα πρώτα συμπεράσματα από τη δουλειά που έγινε. Υπάρχει διάθεση από όλες τις αθλήτριες για να δημιουργήσουμε κάτι καλό και πλέον πάμε στην Κύπρο για το επόμενο κομμάτι της προετοιμασίας μας με τα φιλικά τεστ κόντρα στην αντίστοιχη ομάδα της Μεγαλονήσου. Θα ακολουθήσουν και μερικές ακόμη ημέρες προετοιμασίας και γενικώς μας δίνεται η ευκαιρία να συγκεντρωθούμε στον στόχο μας και να δουλέψουμε απερίσπαστα εν όψει του Ευρωπαϊκού Λιγκ».

Όσο για τις απουσίες των Μερτέκη και Καβαθά, είπε: «Οι ατυχίες δυστυχώς είναι μέσα στο πρόγραμμα. Οι αθλήτριες είναι επιβαρυμένες από το πρωτάθλημα και είναι φυσιολογικό να βγαίνουν τέτοια προβλήματα στο τέλος της σεζόν. Είμαστε αναγκασμένοι να πορευτούμε χωρίς αυτές, αλλά γι’ αυτό δηλώσαμε και 24 αθλήτριες στο Ευρωπαϊκό Λιγκ».

Η Εθνική Κύπρου προετοιμάζεται για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Μικρών Κρατών, που θα διεξαχθούν 22-24 Ιουνίου στη Μάλτα.

Αναλυτικά η αποστολή της Εθνικής:

Προπονητής: Τάκης Φλώρος
Βοηθός προπονητή: Απόστολος Οικονόμου
Τιμ μάνατζερ: Δημήτρης Μιχαλόπουλος
Φυσιοθεραπεύτρια: Έλλη Τσίπη
Και οι 14 διεθνείς αθλήτριες: Κουτουξίδου Νικολέττα, Χριστοδούλου Στέλλα (πασαδόροι), Τσίμα Ευγενία, Χαντάβα Ευαγγελία, Καραγκούνη Παναγιώτα, Ιβάνοβα Ίζαμπελ (ακραίες), Τζανακάκη Γεωργία, Χατζηνικολάου Μαρία, Γιώτα Κατερίνα, Λαμπρούση Γεωργία (κεντρικές), Νομικού Μαρία, Κιόση Ελένη (διαγώνιες), Κελεσίδου Ειρήνη, Σκόνδρα Ζωή-Αικατερίνη, (λίμπερο).

News 24/7

24MEDIA NETWORK