Τα βλέμματα των φίλων του πόλο στη Λαμία

Η Λαμία μπαίνει στον χάρτη των Final 4 της ελληνικής υδατοσφαίρισης, αφού για πρώτη φορά φιλοξενεί τη διοργάνωση. Την Παρασκευή (17/05) διεξάγονται οι ημιτελικοί Βουλιαγμένη-Αργοστόλι και Νηρέας Λαμίας-Ολυμπιακός.

Τα βλέμματα των φίλων του πόλο στη Λαμία

Η Βουλιαγμένη, νικήτρια το 2012 στο Αργοστόλι, αντιμετωπίζει την ομάδα της Κεφαλλονιάς με στόχο την 12η παρουσία στον τελικό, ωστόσο δεν πρέπει να υποτιμήσει τον αντίπαλο, ο οποίος ολοκληρώνει μια εκπληκτική σεζόν και έχει τον ενθουσιασμό του πρωτάρη στη διοργάνωση.

Στο δεύτερο ημιτελικό ο οικοδεσπότης Νηρέας Λαμίας, παρά το γεγονός ότι αγωνίζεται στην Α2, κέρδισε με το σπαθί του την πρόκριση στο Final 4 και έχοντας στις τάξεις του τους Θοδωρή Χατζηθεοδώρου, Κώστα Κοκκινάκη θα τα δώσει όλα κόντρα στον πολυνίκη με 14 τίτλους Ολυμπιακό.

Στη συνέντευξη Τύπου ο Δημήτρης Διαθεσόπουλος εξήγησε τους λόγους που η ομοσπονδία έδωσε τη διοργάνωση στη Λαμία: "Πρώτα γιατί αυτή η Ομοσπονδία, από το 1999 που καθιερώθηκε το Φάιναλ Φορ, μόνον μία φορά δεν το διοργάνωσε εκτός του αθηνοκεντρικού κράτους, το 2000 (Νίκαια).

Δεύτερον γιατί, η Λαμία, διέθετε ένα αχρησιμοποίητο για 12 ολόκληρα χρόνια κολυμβητήριο και ήταν η χρυσή ευκαιρία να ενεργοποιηθεί η πόλη, οι φορείς της και οι άνθρωποι του αθλητισμού ώστε να αποδοθεί στον αθλητισμό, τη νεολαία, τη κοινωνία της Λαμίας, αυτό το κόσμημα".

Ο πρόεδρος της ΚΟΕ, εξάλλου, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να διεξαχθεί στην Λαμία το εφετινό "Σαμαρτζίδης Καπ" μετά από πρόταση της ομοσπονδίας. Στην εφετινή διοργάνωση θα λάβουν μέρος η Ελλάδα, η Σερβία, η Ιταλία, η Ουγγαρία και το Μαυροβούνιο.

Το πρόγραμμα

Παρασκευή 17 Μαΐου

Βουλιαγμένη - Αργοστόλι (17:30)

Νηρέας Λαμίας - Ολυμπιακός (19:00)

Σάββατο 18 Μαΐου

Τελικός (15:00)

News 24/7

24MEDIA NETWORK