Η φλόγα πάει... Λοχ Νες

Με αερόστατα, κανό, τρένα, τραμ και ότι άλλο κινείται θα διασχίσει η Ολυμπιακή φλόγα την Μεγάλη Βρετανία . Ανάμεσα στα μέρη που θα διασχίσει και η λίμνη Λοχ Νες

Η φλόγα πάει... Λοχ Νες

Τον ερχόμενο Μάιο η Ελλάδα θα παραδώσει την Ολυμπιακή φλόγα στους Βρετανούς διοργανωτές προκειμένου να ξεκινήσει η μεγάλη λαμπαδηδρομία που θα καταλήξει στο Ολυμπιακό στάδιο και να ξεκινήσουν οι αγώνες.

Στις νεότερες πληροφορίες που έδωσε η Οργανωτική Επιτροπή, η Ολυμπιακή λαμπαδηδρομία θα κάνει ένα ταξίδι 8.000 μιλίων , θα διασχίσει 1000 πόλεις ενώ την Ολυμπιακή φλόγα θα μεταφέρουν περισσότεροι απο 8000 λαμπαδηδρόμοι.

Μάλιστα η διαδρομή έχει χαραχθεί έτσι προκειμένου η φλόγα να περάσει σε μικρότερη απόσταση των 10 μιλίων από το 95% του πληθυσμού της Μεγάλης Βρετανίας ώστε να έχει τη δυνατότητα να την καλωσορίσει και να μετάσχει στις εκδηλώσεις που θα την συνοδεύουν.

Εκτός όμως από τους λαμπαδηδρόμους η Ολυμπιακή φλόγα θα μεταφερθεί και με πολλούς άλλους τρόπους μερικούς από τους οποίους δεν συναντάμε συχνά.

Για παράδειγμα θα ταξιδέψει με αερόστατο, με κωπηλατική βάρκα , με μοτοσυκλέτα, με άλογο ακόμη και με ατμομηχανή ενώ θα περάσει από γνωστά και τουριστικά σημεία όπως για παράδειγμα η λίμνη του Λοχ Νες . Τελευταίοι σταθμοί της θα είναι βέβαια ο Τάμεσης και τα υπόλοιπα γνωστά σημεία του Λονδίνου πριν μπει το βράδυ της 27ης Ιουλίου στο Ολυμπιακό στάδιο του Στράτφορντ .

News 24/7

24MEDIA NETWORK