Ελληνικός αθλητισμός 2011: Μεγάλες στιγμές και μετάλλια

Ουκ ολίγες ήταν οι επιτυχίες του ελληνικού αθλητισμού το 2011, με την ενόργανη γυμναστική και την κωπηλασία να φέρνουν τα περισσότερα μετάλλια σε κορυφαίες διοργανώσεις.

Ελληνικός αθλητισμός 2011: Μεγάλες στιγμές και μετάλλια

Στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα, η χώρα μας πανηγύρισε δύο μετάλλια, ένα χρυσό από τις Αλεξάνδρα Τσιάβου-Χριστίνα Γιαζιτζίδου στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών και ένα ασημένιο από τους Γιώργο Τζιάλλα-Στέργιο Παπαχρήστο-Γιάννη Τσίλη-Γιάννη Χρήστου στην τετράκωπο.

Στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που ακολούθησε, τα μετάλλια...αυγάτισαν και έγιναν τέσσερα. Οι Τσιάβου-Γιαζιτζίδου ανέβηκαν στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, όπως και η τετράκωπος. Το ίδιο πέτυχαν οι Απόστολος και Νίκος Γκουντούλας στη δίκωπο άνευ ενώ οι Παναγιώτης Μαγδανής-Λευτέρης Κόνσολας πήραν το ασημένιο στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών.

Στη γυμναστική, ο Βασίλης Τσολακίδης κατέκτησε το ασημένιο στο δίζυγο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ενώ στο Ευρωπαϊκό οι ελληνικές επιτυχίες ήταν δύο. Ο Τσολακίδης κρέμασε στο στήθος του το χάλκινο ενώ ο Λευτέρης Πετρούνιας πήρε το χάλκινο στους κρίκους.

Στον στίβο, η άκυρη εκκίνηση του Ουσέιν Μπολτ στον τελικό των 100μ. στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Νταεγού επισκίασε σχεδόν τα πάντα. Ο Τζαμαϊκανός όμως επέστρεψε φουριόζος στα 200μ. και στα 4Χ100μ., στα οποία βοήθησε να επιτευχθεί και παγκόσμιο ρεκόρ. Στα αξιοσημείωτα και το...ξεπέταγμα του Γιόχαν Μπλέικ στα σπριντ.

Από ελληνικής πλευράς, ξεχώρισαν οι πρωτιές του Δημήτρη Χονδροκούκη στο ύψος και του Κώστα Φιλιππίδη στο επί κοντώ στα Diamond League της Ζυρίχης και των Βρυξελλών αντίστοιχα ενώ καλά πλασαρίσματα, χωρίς όμως...χειροπιαστή απόδειξη, είχαμε στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Στην ποδηλασία, ο Χρήστος Βολικάκης πήρε το ασημένιο στο κέιριν στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πίστας, με τον Κάντελ Έβανς να γράφεται με χρυσά γράμματα στην ιστορία του αθλήματος, πρωτεύοντας στο Γύρο Γαλλίας.

Από εκεί και πέρα, άξιο αναφοράς είναι το χρυσό μετάλλιο του Καλλίνικου Κρεάνγκα στο Τοπ-12 του πινγκ πονγκ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK