Ανδριανός: "Στόχος, να δούμε οικογένειες στο γήπεδο"

Για το έργο της κυβέρνησης στο κομμάτι του αθλητισμού, μίλησε την Κυριακή στη Βουλή ο αρμόδιος υφυπουργός, Γιάννης Ανδριανός, στο πλαίσιο της συζήτησης της πρότασης μομφής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ανδριανός: "Στόχος, να δούμε οικογένειες στο γήπεδο"

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Ανδριανός αναφέρθηκε επιγραμματικά στο έργο της κυβέρνησης στον τομέα του αθλητισμού, τονίζοντας όλες τις πρωτοβουλίες που έχει πάρει μέχρι στιγμής, αλλά και στο νέο αθλητικό νόμο που βρίσκεται υπό διαμόρφωση.

Αναλυτικά η ομιλία του:

"Θέλω πρώτα απ’ όλα να αναφέρω την επίλυση του χρονίζοντος προβλήματος των αυθαίρετων αθλητικών εγκαταστάσεων. Στις εγκαταστάσεις αυτές περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων το στέγαστρο Καλατράβα και άλλες κατασκευές στο ΟΑΚΑ, καθώς και σειρά άλλων εγκαταστάσεων σε ολόκληρη τη χώρα αρμοδιότητας τόσο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, όσο και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Όπως γνωρίζετε, ύστερα από συνεργασία με τον αρμόδιο αναπληρωτή Υπουργό κ. Σταύρο Καλαφάτη, συμπεριλήφθηκε στο νόμο 4178/2013 πρόβλεψη για την οριστική τακτοποίηση των αυθαίρετων αθλητικών εγκαταστάσεων, ώστε να μπορούν πλέον να εκτελούνται νόμιμα και οι απαραίτητες εργασίες συντήρησης και επισκευής. Κι εδώ θέλω να πω ότι ειλικρινά περίμενα πως η αντιπολίτευση θα υπερψήφιζε αυτή την νομοθετική ρύθμιση που καταφανέστατα ήταν στη σωστή κατεύθυνση καθώς επέλυε αυτό το τεράστιο πρόβλημα.

Ταυτόχρονα, εξετάζουμε όλα τα προβλήματα που υπάρχουν σε υφιστάμενες αθλητικές εγκαταστάσεις για να προωθήσουμε δράσεις, όπως για παράδειγμα η ενεργειακή αναβάθμιση που θα λύσει σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα εγκαταστάσεων όπως τα κολυμβητήρια, μειώνοντας σημαντικότατα το κόστος λειτουργίας τους.

Αναφέρω ακόμη την σύσταση του Εθνικού Συμβουλίου Αθλητικού Σχεδιασμού, ένα απαραίτητο όργανο για την χάραξη στρατηγικής για τον αθλητισμό, που ενώ προβλέπεται από τον αθλητικό νόμο δεν έχει συγκροτηθεί από το 1999.

Αναφέρω την ίδρυση των Σχολών Προπονητών, ένα πάγιο αίτημα των Ομοσπονδιών και των αναγνωρισμένων Συνδέσμων Προπονητών, που επιλύει το πρόβλημα έκδοσης αδειών άσκησης επαγγέλματος και διασφαλίζει την δυνατότητα εξέλιξης των προπονητών κατώτερης κατηγορίας.

Αναφέρω τα προγράμματα Άθλησης για Όλους σε ολόκληρη την Ελλάδα, στο πλαίσιο των οποίων δημιουργήθηκαν 1346 θέσεις εργασίας με συμβάσεις οκτάμηνης διάρκειας για πτυχιούχους Φυσικής Αγωγής στην Τοπική Αυτοδιοίκηση καθώς σε Νομικά Πρόσωπα Δημόσιου και Ιδιωτικού Δικαίου.

Αναφέρω την αντιμετώπιση των προβλημάτων που είχαν ανακύψει ως προς τις προβλέψεις για την εισαγωγή διακριθέντων αθλητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, αλλά και ως προς την ένταξη ή μη στην διαδικασία της διαθεσιμότητας των διακριθέντων αθλητών που υπηρετούν στο Δημόσιο. Και τα δύο αυτά θέματα λύνονται με τις νομοθετικές παρεμβάσεις που περιλαμβάνονται στο χθεσινό νομοσχέδιο του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, η ψήφιση του οποίου διεκόπη λόγω της κοινοβουλευτικής διαδικασίας που ξεκίνησε με την κατάθεση της πρότασης της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Και πιστεύω ότι από την Δευτέρα που θα αναληφθεί η διαδικασία ψήφισης του νομοσχεδίου, οι συγκεκριμένες ρυθμίσεις θα ψηφιστούν και από την Αντιπολίτευση.

Κλείνω τέλος με μια ιδιαίτερα σημαντική πρωτοβουλία για τον αθλητισμό: την σύσταση της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής για την προετοιμασία προς ψήφιση νέου αθλητικού νόμου. Ο σήμερα εν ισχύ νόμος 2725/99 με τις διαδοχικές του προσθήκες και τροποποιήσεις, σε πολλά του σημεία δεν ανταποκρίνεται πλέον στις νέες συνθήκες του ελληνικού αθλητισμού. Είναι ένα κείμενο από το οποίο απουσιάζει πλέον η ενιαία προσέγγιση. Στόχος είναι ο νέος νόμος να έχει ενιαία στρατηγική θεώρηση και να ρυθμίζει αποτελεσματικά όλα τα ζητήματα που απασχολούν τον αθλητισμό στη χώρα μας. Προτεραιότητά μας είναι η αποτελεσματικότερη πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας και του ντόπινγκ, η ουσιαστική ενίσχυση της διαφάνειας και χρηστής διαχείρισης, η διασφάλιση της πρόσβασης στο κοινωνικό αγαθό του πολιτισμού από όλους τους πολίτες και κυρίως από τα παιδιά και τους νέους ανθρώπους. Στόχος είναι να δούμε ξανά τις οικογένειες, τους γονείς με τα παιδιά τους στις κερκίδες των γηπέδων".

News 24/7

24MEDIA NETWORK