Λουκέτο σε εργαστήριο έβαλε η WADA

Λουκέτο στο εργαστήριο ελέγχου ντόπινγκ της Μαδρίτης έβαλε πριν λίγες μέρες η WADA. Βαρύ πλήγμα για τους Ισπανούς που διεκδικούν τους Ολυμπιακούς του 2020.

Λουκέτο σε εργαστήριο έβαλε η WADA

Ένα σοβαρό λάθος ήταν αρκετό για την WADA προκειμένου να δείξει το σκληρό της πρόσωπο ακόμη και στην πανίσχυρη -αθλητικά- Ισπανία. Με συνοπτικές διαδικασίες η Παγκόσμια Ομοσπονδία αντιντόπινγκ ανέστειλε οριστικά τη λειτουργία του εργαστηρίου ελέγχου απαγορευμένων ουσιών της Μαδρίτης, σημειώνοντας ένα καίριο χτύπημα στον ισπανικό αθλητισμό.

Αιτία το ασυγχώρητο λάθος μόνιμου συνεργάτη του εργαστηρίου που προσέθεσε απαγορευμένη ουσία σε δείγμα αθλητή με αποτέλεσμα να ελεγχθεί θετικός χωρίς να είναι. Η έρευνα διενεργήθηκε από την WADA και με το που έγινε γνωστό το πόρισμά της μπήκε λουκέτο στο εργαστήριο.

Η ζημιά όμως στους Ισπανούς ίσως αποδειχθεί πολύ πιο μεγάλη, αφού τον ερχόμενο Σεπτέμβριο κρίνεται η υποψηφιότητα της Μαδρίτης για τη διοργάνωση των Ολυμπιακών αγώνων του 2020 και αντίστοιχες εξελίξεις παίζουν σημαντικό ρόλο στις αποφάσεις των "αθανάτων" της ΔΟΕ. Συνυποψήφιες για την ανάληψη των Ολυμπιακών του 2020 είναι η Κωνσταντινούπολη και το Τόκιο.

Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που η WADA κατεβάζει ρολά σε εργαστήριο για κακή λειτουργία Έχουν προηγηθεί εκείνα του Ριο ντε Τζανέιρο αλλά και της Άγκυρας.

News 24/7

24MEDIA NETWORK