19η αγ.: Σώθηκε στο 95′ η Μπενφίκα
Το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Λίμα στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων χάρισε στην Μπενφίκα τη νίκη επί της αξιόμαχης Ακαντέμικα, σε μία αναμέτρηση που δεν έλειψαν τα νεύρα στα τελευταία λεπτά.
Η ομάδα του Ζόρζε Ζέσους δημιούργησε τρεις καλές ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο, όμως, ο Ρικάρντο ήταν σε καλή μέρα και δεν της επέτρεψε να προηγηθεί. Όσο περνούσε η ώρα, η κούραση έκανε την εμφάνισή της στα πόδια των γηπεδούχων και το ενδεχόμενο της εντός έδρας απώλειας φάνταζε ιδιαίτερα ορατό.
Μία απόφαση του διαιτητή Νούνο Αλμέιδα στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων, που σήκωσε θύελλα αντιδράσεων από πλευράς φιλοξενούμενων, έμελλε να κρίνει τελικά την αναμέτρηση. Ο Νικολάς Γκαϊτάν βρέθηκε στο έδαφος μετά από μαρκάρισμα του Ζοάο Ντίας και ο Λίμα ευστόχησε από το σημείο του πέναλτι (11ο γκολ στην εφετινή 1 Liga), χαρίζοντας τη νίκη στην Μπενφίκα.
Ακολούθησε ένταση μεταξύ των παικτών των δύο ομάδων, ενώ ο Έλντερ Καμπράλ αποβλήθηκε επειδή έκανε χειρονομίες στους φιλάθλους των γηπεδούχων. Το σκηνικό επαναλήφθηκε και μετά το τελευταίο σφύριγμα, με τον πρώην άσο της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ Εντίνιο να βρίσκεται σε έξαλλη κατάσταση.
Τα αποτελέσματα της 19ης αγωνιστικής
(33′ Ατσού, 73′ Μαρτίνες)
Ζιλ Βισέντε – Σπόρτινγκ Λισαβόνας 2-3
(20′, 53′ Βιέιρα / 1′ Μπρούμα, 6′ Ιλόρι, 63′ Καπέλ)
Μαρίτιμο – Εστορίλ 2-1
(8′ Σάμι, 22′ πέν. Σιμάο / 58′ Εβάντρο)
Ολιανένσε – Βιτόρια Σετούμπαλ 0-1
(81′ Ταβάρες)
Πάσος Φερέιρα – Νασιονάλ 1-1
(21′ Σισέρο / 77′ Μορέιρα)
Γκιμαράες – Μορεϊρένσε 1-0
(8′ πέν. Ολίμπιο)
Μπενφίκα – Ακαντέμικα 1-0
(94′ πέν. Λίμα)
Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου
Ρίο Άβε – Μπράγκα (22:00)