Αγρίεψε ο Άντονι: "Πρέπει να βγούμε μπροστά, ήρθε η ώρα να δράσουμε"

Ο Καρμέλο Άντονι είπε φτάνει πια και κάλεσε τους συναθλητές τους ν' αντιδράσουν με αφορμή τα αιματηρά γεγονότα στο Ντάλας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο -αντικομφορμιστής- Καρμέλο Άντονι αποστρέφεται το σύστημα και στέκεται απέναντι του. Δεν είναι η πρώτη φορά που βάλλει κατά των Αρχών. Δεν είναι η πρώτη φορά που ζητάει αντίδραση.

Αυτή τη φορά ωστόσο και μετά τα όσα τραγικά-αιματηρά συνέβησαν στο Ντάλας είναι πιο ωμός από ποτέ. Απαιτεί αλλαγές χθες. Και υψώνει το λάβαρο της επανάστασης (προσ)καλώντας τους συναθλητές του να πράξουν το ίδιο, να ενωθούν μαζί του, να τον ακολουθήσουν. Διότι γνωρίζει καλά ότι μπορούν ν' αποτελέσουν φάρο για όλους τους υπόλοιπους.

Ο Άντονι είναι απηυδισμένος και το δηλώνει ξεκάθαρα. Έχει λύσει το πρόβλημα της ζωής του, αλλά δεν μένει απαθής. Δεν περιμένει άλλο και απαιτεί. Απαιτεί δικαιοσύνη, όχι αντίποινα.

Γράφει πως "το σύστημα έχει καταρρεύσει. Τελεία και παύλα. Έτσι ήταν πάντα. Ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ διαδήλωσε. Ο Μάλκολμ Χ επαναστάτησε. Ο Μοχάμεντ Άλι πάλεψε πραγματικά για τις ΗΠΑ.

Ο θυμός μας θα πρέπει να είναι απέναντι στο σύστημα. Αν το σύστημα δεν αλλάξει θα συνεχίσουμε ν' ανοίγουμε την τηλεόραση και να παρακολουθούμε το ίδιο πράγμα. Οφείλουμε να πιέσουμε τους υπεύθυνους προκειμένου αυτό το πράγμα που λέγεται ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ να λειτουργήσει σωστά.

Μια πορεία δεν έχει αποτέλεσμα. Το δοκιμάσαμε. Το δοκίμασα. Μερικές αναρτήσεις στα social media δεν έχουν αποτέλεσμα. Τα έχουμε δοκιμάσει όλα. Το να πυροβολείς 11 αστυνομικούς και να σκοτώνεις 5 ΔΕΝ θα έχει αποτέλεσμα.

Μολονότι δεν έχω κάποια λύση, και είμαι σίγουρος πως πολλοί επίσης δεν έχετε, πρέπει να ενωθούμε περισσότερο από κάθε άλλη φορά τώρα. Χρειαζόμαστε ο ένας τον άλλον. Οι πολιτικοί πρέπει να σηκωθούν και να παλέψουν για αλλαγή. Καλώ τους συναθλητές μου να βγουν μπροστά και ν' αναλάβουν την ευθύνη. Πηγαίνετε στους επικεφαλής των κοινωνιών, στους ηγέτες, στα μέλη του κογκρέσου, στους νομοθέτες και απαιτήστε αλλαγή.

Δεν υπάρχει πλέον το καθόμαστε πίσω και φοβόμαστε να καταπιαστούμε και ν' αντιμετωπίσουμε τα πολιτικά ζητήματα. Εκείνες οι ημέρες πέρασαν. Πρέπει να βγούμε μπροστά και ν' αναλάβουμε την ευθύνη. Δεν μπορούμε ν' ανησυχούμε μήπως χάσουμε την αποδοχή ή για το ποιος θα μας κοιτάει σαν τρελούς. Χρειάζομαι τις φωνές σας ν' ακουστούν. Οφείλουμε ν' απαιτήσουμε αλλαγή. Πρέπει να το θέλουμε. Η ΩΡΑ ΕΦΤΑΣΕ. Είμαι σε όλα μέσα. Αναλάβατε την ευθύνη. Δράστε. ΑΠΑΙΤΗΣΤΕ ΑΛΛΑΓΕΣ".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Στη φυλακή ο Καρμέλο Άντονι: Η στιγμή που τον άλλαξε

Longread

Η 11άδα των κοντών μάγων της μπάλας

Το Contra.gr επέλεξε 11 ποδοσφαιριστές ως 1μ70, μικρούς στο μάτι, που όμως άφησαν το αποτύπωμά τους στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Ψηφίστε στο poll τον, κατά τη γνώμη σας, κορυφαίο όλων!