Ο Έλτον Μπραντ δεν θα αποτύχει στους Σίξερς. Όπως δεν απέτυχε ως παίκτης

Διαδέχεται τον Μπράιαν Κολάντζελο για να κάνει καλύτερα αυτό που ξέρει: να δουλεύει και να παράγει αποτέλεσμα. Ο Έλτον Μπραντ είναι, σαν έτοιμος από καιρό, ο νέος τζένεραλ μάνατζερ των Σίξερς.

Philadelphia 76ers' Elton Brand looks on form the bench during the second half of an NBA basketball game against the Atlanta Hawks, Thursday, Jan. 7, 2016, in Philadelphia. The Hawks won 126-98. (AP Photo/Chris Szagola)
Έλτον Μπραντ AP PHOTO/CHRIS SZAGOLA

Ήταν για δύο χρόνια 'μαθητής' του Μάικ Σιζέφσκι στο Ντιουκ και ο σέντερ της ομάδας που έφτασε στον τελικό του κολεγιακού πρωταθλήματος το 1999. Την ίδια χρονιά, ως ο national player of the year, άφησε το πανεπιστήμιο και έγινε ντραφτ στο Νο1 - ο Τζινόμπιλι επιλέχθηκε από τους Σπερς 57ος. Τον διάλεξαν οι Μπουλς και συνολικά έπαιξε σε 5 διαφορετικές ομάδες του ΝΒΑ, έγινε 2 φορές All Star, ήταν υποψήφιος τον τίτλο του MVP της κανονικής περιόδου (τον προσπέρασε ο Στιβ Νας), έφτασε να πάρει συμβόλαιο 82 εκατομμυρίων δολαρίων για 6 χρόνια και τελείωσε την καριέρα του με +16.000 πόντους, +9.000 ριμπάουντ και +2.000 ασίστ.

Απαραίτητο το 'CV' του Έλτον Μπραντ, ο οποίος ανέλαβε τα ηνία των Σίξερς ως τζένεραλ μάνατζερ, μιας ομάδας που θέλει (και πιθανότατα μπορεί) να φτάσει ως την κορυφή πρώτα της Ανατολής και κατόπιν του ΝΒΑ για πρώτη φορά στη μετά 'DrJ' Έρβινγκ εποχή.

Τα κατορθώματα του 39χρονου σήμερα Νεοϋορκέζου στα παρκέ λένε την πάσα αλήθεια για την πορεία του στα παρκέ και αποτελούν την ιδανική συνθήκη για ν' αρχίσει μια νέα καριέρα.

Ποτέ του και τίποτα άφησε στην τύχη. Ήταν ο καλύτερος ψηλός της κλάσης του, δεν έμεινε εκεί. Οι Μπουλς έδωσαν έναν παίκτη των 20 πόντων - 10 ριμπάουντ για ένα... κομμάτι ψωμί (Μπράιαν Σκίνερ, Τάισον Τσάντλερ) μετά από δύο χρόνια και ακόμη στο Σικάγο αναρωτιούνται γιατί.

Ο ίδιος δεν πτοήθηκε. Αρχικά δεν είχε την ίδια παραγωγικότητα στους Κλίπερς, αλλά δούλευε με σχέδιο. Δυνάμωνε, έβαζε νέες κινήσεις στο ρεπερτόριό του, μάθαινε να διαβάζει τις καταστάσεις, να ελίσσεται και να εξελίσσεται. Με αποτέλεσμα να φτάσει τη σεζόν 2005-06 να έχει 24.7 πόντους και 10 ριμπάουντ! Ήταν ένας από τους πιο αποδοτικούς ψηλούς της λίγκας. Ο Μάικ Ντανλίβι είχε μοιράσει ιδανικά τους ρόλους και η ομάδα του έφτασε, με τον Μπραντ πρωτεργάτη, ν' απειλεί με αποκλεισμό τους '7 seconds or less' Σανς στα ημιτελικά της Δύσης.

Ήταν το ζενίθ του εκείνη η σεζόν. Σταδιακά έπεφτε. Ο αχίλλειος τον ταλαιπώρησε πολύ, έχασε την έκρηξή του, έβγαλε τον ώμο του έχοντας ήδη μετακομίσει στη Φιλαντέλφια. Δεν εγκατέλειψε ποτέ. Πάλεψε με το σώμα του, να κρατηθεί γυμνασμένος, να βρίσκει δουλειά σε καλές ομάδες (Μάβερικς, Χοκς). Ακόμη κι όταν τον Αύγουστο του 2015 πήρε την απόφαση να σταματήσει, ήταν για λίγο.

Μετά από έξι μήνες ήταν μέσα, ενεργός, πάλι για τους Σίξερς (παραμένοντας ως τον Οκτώβριο του '16). Οι οποίοι έκτοτε δεν τον άφησαν να φύγει. Τον μετέτρεψαν σε σύμβουλο και πλέον τον προήγαγαν σε τζένεραλ μάνατζερ. Η συγκυρία με τον Μπράιαν Κολάντζελο (καλοκαιρινό σκάνδαλο με ψεύτικους λογαριασμούς στα social media για να 'παρακολουθεί' τους παίκτες) και το γεγονός πως έκανε "δυνατή εντύπωση" στην ιδιοκτησία μετά τη συνέντευξη τον έφεραν στη νέα καρέκλα. Να κουμαντάρει όλο το καράβι. Να παίρνει τις αποφάσεις, να εμπνέεται και να δημιουργεί. Θα δουλέψει σκληρά και θα πετύχει. Οι Σίξερς θα πετύχουν...

News 24/7

24MEDIA NETWORK