Αυτός, αυτοί και το μυστήριο

Ο Αντώνης Τσακαλέας γράφει για την αλλαγή στάσης του Ιβάν Σαββίδη όσον αφορά τον ημιτελικό Κυπέλλου κόντρα στον Ολυμπιακό και την πιθανή τιμωρία του "δικεφάλου" σε περίπτωση αποχής.

Αυτός, αυτοί και το μυστήριο

Η ιστορία με τον δεύτερο ημιτελικό του κυπέλλου Ελλάδος έχει παρατραβήξει. Τα πράγματα είναι αρκετά πιο απλά από όσο φαίνονται, αλλά άπαντες εντός ΠΑΟΚ κατάφεραν να τα κάνουν περίπλοκα.

Για να μπουν τα πράγματα σε μια σειρά, διότι η υπόθεση (με) έχει κουράσει, όλα ξεκίνησαν από τον ίδιο τον Σαββίδη όταν αποφάσισε να χρησιμοποιήσει το "χαρτί" του "αποσυρόμαστε από τον θεσμό του κυπέλλου" ως "απάντηση" στην διαιτησία του παπά στο πρώτο ημιτελικό.

Από τότε έγιναν πολλά, όχι όμως όλα όσα θα περίμενε, θα ήθελε, ή τέλος πάντων άφησε να εννοηθεί πως προσδοκούσε ο Σαββίδης. Και αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο δήλωνε πως " δεν έχει αλλάξει απόφαση".

Και την περασμένη Τετάρτη δήλωσε πως μετά από συζητήσεις με ανθρώπους του ποδοσφαίρου, αποφάσισε πως ίσως θα ήταν καλό ο ΠΑΟΚ να κατέβει στο παιχνίδι. Μόλις το άκουσαν αυτό οι οργανωμένοι οπαδοί, "άναψαν".Έχω την εντύπωση πως η συγκεκριμένη σκέψη του Σαββίδη, η έναρξη της συζήτησης περί παρουσίας του ΠΑΟΚ στον δεύτερο ημιτελικό, τους ώθησε στην ανακοίνωση που βγήκε το βράδυ της Παρασκευής, στην οποία "τα σέρνουν" στον Σαββίδη όντας απογοητευμένοι για το 0/8 στην τετραετία του, και του λένε ορθά κοφτά να μην τολμήσει όχι απλά να κατεβάσει την ομάδα στο κύπελλο, αλλά να μπει στη διαδικασία συζήτησης.

Η "καμπάνα" των -12

"Ξαφνικά", κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας, άρχισαν να βγαίνουν δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία "νομικοί κύκλοι" ανέφεραν στον Σαββίδη πως "υπάρχει άρθρο σύμφωνα με το οποίο ο ΠΑΟΚ μπορεί να κινδυνεύει ακόμα και με -12 από το επόμενο πρωτάθλημα". Δεν εξετάσω το αν αυτό ισχύει ή όχι. Δεν είναι εκεί η ουσία, αλλά η προσπάθεια να στηριχθεί η διάθεση αλλαγής στάσης του Σαββίδη.

Αρχικά ακούστηκε το "δεν μπορεί να κάνουν όλοι λάθος και εγώ να είμαι ο σωστός" και στη συνέχεια ήρθε αυτό. Και, επαναλαμβάνω, εγώ να το δεχθώ ότι όντως υπάρχει άρθρο σύμφωνα με το οποίο ο ΠΑΟΚ μπορεί να τιμωρηθεί στο νέο πρωτάθλημα με -12. Η σκέψη για απόσυρση του ΠΑΟΚ από το κύπελλο έγινε στις 2 Μαρτίου και το άρθρο με το -12... βρέθηκε στις 23 Απριλίου.

ΤΟΥΣ "ΕΦΤΙΑΞΕ" ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΑ ΓΥΡΝΑΕΙ

Από τη μια λοιπόν είναι ο Σαββίδης, που "έφτιαξε" τους οργανωμένους πριν από 1,5 μήνα και τώρα τους τα γυρίζει, από την άλλη είναι οι οργανωμένοι, που μόλις είδαν την διάθεση αλλαγής "φόρτωσαν" και θυμήθηκαν όλη την τετραετία του, και από την άλλη είναι το μυστήριο της απόφασης. Και, τέλος, δεν αποκλείεται, ο ΠΑΟΚ να πάει έτσι μέχρι και την Τρίτη, και να μην βγάλει προς τα έξω το τι θα κάνει ενόψει του αγώνα της Τετάρτης.

Προσωπικά, θεωρώ πως ο ΠΑΟΚ κατάφερε τη πρώτη φορά που διαφάνηκε στην εποχή Σαββίδη μια ταύτιση απόψεων όλης της "οικογένειας", πάλι πάει να χαλάσει. Και πάει να χαλάσει όχι μόνο λόγω της σκέψης για αλλαγή απόφασης, αλλά έχω την εντύπωση, του τρόπου με τον οποίο πάει αυτή να αλλάξει.

Προσωπικά, θεωρώ πως ο ΠΑΟΚ δεν έπρεπε καν να μπει στη διαδικασία συζήτησης της αρχικής απόφασης. " Νιώθω ότι αδικήθηκα, πέρασε 1,5 μήνας, ο πρόεδρος της ΕΠΟ είναι εκεί, ο διαιτητής του αγώνα είναι στη θέση του, τέλος". Αυτό θα ήθελα από τον ΠΑΟΚ ως στάση, ειδικά από τη στιγμή που κινήθηκε προς αυτή την κατεύθυνση. Γι' αυτό και από τη πρώτη στιγμή, έγραψα πως αυτό που με "καίει" περισσότερο είναι η επικοινωνιακή τεκμηρίωση της όποιας απόφασης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Σαββίδης: "Υπάρχει πιθανότητα να πάμε στο "Γ. Καραϊσκάκης"
"Κωλοτούμπα", -3 ή διασυρμός;

News 24/7

24MEDIA NETWORK