Σε ορίζοντα διμήνου ο τεχνικός διευθυντής

Ο Δημήτρης Κριτής γράφει για το θέμα του τεχνικού διευθυντή που απασχολεί τον τελευταίο καιρό την ομάδα του Παναθηναϊκού. Οι υποψήφιοι για τη θέση.

Σε ορίζοντα διμήνου ο τεχνικός διευθυντής

Είτε την ερμηνεύσεις ως κίνηση ενίσχυσης και αποφόρτισης του προπονητή, είτε ως απαραίτητη δικλείδα ασφαλείας του συλλόγου, η απόφαση πρόσληψης τεχνικού διευθυντή είναι ειλημμένη.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Γιάννης Αλαφούζος, χειρίζεται προσωπικά την υπόθεση και χωρίς ιδιαίτερη βιασύνη είναι η αλήθεια. Αυτό που προέχει είναι να βρεθεί το κατάλληλο εκείνο πρόσωπο που θα βοηθήσει και όχι μόνο θα βοηθηθεί από τον Παναθηναϊκό και σε αρμονική συνεργασία με τον πρόεδρο και τον προπονητή να εκπονήσουν συγκεκριμένο σχέδιο και συλλογική πολιτική που θα εκτείνεται από την ενίσχυση της πρώτης ομάδας (και του ελληνικού στοιχείου) ως το τελευταίο κλιμάκιο των τμημάτων υποδομής.

Γράψαμε τις προηγούμενες μέρες ότι οι στενοί του συνεργάτες περιγράφουν το προφίλ του Ζιλμπέρτο Σίλβα για τον “εκλεκτό” στην τεχνική διεύθυνση και εννοούσαμε άνθρωπο με βαθιά γνώση του ποδοσφαίρου και όχι απλά τεχνοκρατικές αντιλήψεις, άνθρωπο με διεθνές κύρος που απολαμβάνει (και όχι απαιτεί) την καθολική αποδοχή και σεβασμό.

Δύσκολα του Ζιλμπέρτο

Ίσως παρερμηνεύτηκε και το μυαλό πολλών πήγε στον ίδιο τον Ζιλμπέρτο Σίλβα. Ευχής έργον θα ήταν και ο πρόεδρος της “πράσινης” ΠΑΕ θα πετούσε τη σκούφια του για να τον έχει στο πλευρό του. Και το πάλεψε και δεν έχει εγκαταλείψει την ιδέα.

Γνωρίζει όμως ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο από τη στιγμή που ο πρώην άσος του Παναθηναϊκού έχει αποφασίσει να μετακομίσει μόνιμα στο Λονδίνο και να αξιοποιήσει την καθολική του αποδοχή, απασχολούμενος ως εκπρόσωπος συμπατριωτών του (και όχι μόνο) ποδοσφαιριστών.

Οι περιπτώσεις Ελλήνων πρώην ποδοσφαιριστών που πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις δεν είναι ασφαλώς πολλές και δεν έχουν μπει ακόμη στο μικροσκόπιο του Γιάννη Αλαφούζου, ο οποίος δείχνει να αναζητεί σε προσωπικότητες από το εξωτερικό τον κατάλληλο για το πόστο.

Το ιδανικό σενάριο θα ήταν να πρόκειται για πρώην άσο του Παναθηναϊκού, ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά την ευρωπαϊκή ταυτότητα του συλλόγου και εξ αυτών των παραστάσεων θα έχει ήδη ψηλά τον πήχη των απαιτήσεων. Αλλά και αυτές οι περιπτώσεις είναι περιορισμένες και αριθμητικά και σε διαθεσιμότητα.

Αν λοιπόν το πρόσωπο στο οποίο θα καταλήξουν οι “πράσινοι” δεν έχει προϋπηρεσία στο “τριφύλλι”, τότε το πιθανότερο είναι η συγκεκριμένη πρόσληψη να συνοδευτεί και από τοποθέτηση γενικού αρχηγού στα αποδυτήρια και αυτός βέβαια δεν μπορεί παρά να είναι Έλληνας πρώην άσος του Παναθηναϊκού.

Ο Γ. Καραγκούνης

Το σενάριο εμπλοκής του Γιώργου Καραγκούνη δεν συγκεντρώνει πάρα πολλές πιθανότητες, αλλά και δεν έχει αποκλειστεί, παρά τα περί του αντιθέτου και “παγωμένων σχέσεων”, γραφόμενα. Ο “τυπάρας” αποτελεί σημείο αναφοράς για τον σύλλογο και μόλις προ διμήνου-τριμήνου προχώρησε σε νέα διευκόλυνση, υπογράφοντας διακανονισμό στον διακανονισμό προηγουμένων οφειλών.

Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι με τον Στραματσόνι τον “ενώνει” η προϋπηρεσία στην Ίντερ, έστω κι αν την υπηρέτησαν σε διαφορετικές χρονικές περιόδους. Ξαναλέμε όμως ότι δεν είναι αυτή τη στιγμή μεταξύ των φαβορί για τη θέση του τεχνικού διευθυντή, ενώ ο κ. Αλαφούζος δείχνει να έχει αναστολή ως προς το ενδεχόμενο να προτείνει θέση γενικού αρχηγού, εκτιμώντας προφανώς ότι θα συνιστούσε υποβάθμιση για τον πρώην τεχνικό διευθυντή της εθνικής ομάδας η θέση του “ντουντουκιέρη των ψυχών” στα αποδυτήρια.

Συνεργάτης του Στραματσόνι;

Ένα άλλο σενάριο που θέλει τον τεχνικό διευθυντή να αποτελεί επιλογή του Αντρέα Στραματσόνι μεταξύ συνεργατών του στο πρόσφατο παρελθόν, δεν μπορεί παρά να αποτελεί έσχατη λύση, εφ' όσον μιλάμε για τεχνικό διευθυντή και όχι διακοσμητική παρουσία.

Ο τεχνικός διευθυντής αποτελεί άμεσο συνεργάτη του ιδιοκτήτη του συλλόγου και προϊστάμενο του προπονητή και δεν μπορεί φυσικά να αποτελεί επιλογή του, όταν καλείται να ελέγχει και να καθοδηγεί αυτόν που τον επέλεξε. Ούτε βεβαίως πρόκειται να μπλέξει και πάλι ο σύλλογος σε περιπτώσεις Βαρέλα, τα αποτελέσματα των οποίων όλοι γνωρίζουν.

Σε κάθε περίπτωση, ο πρόεδρος της “πράσινης” ΠΑΕ έχει θέσει έναν ορίζοντα διμήνου για να πληρωθεί η θέση. Αν και όλα εξαρτώνται από τη συμφωνία με τον “εκλεκτό”, πιθανότερο είναι να καθυστερήσει πέραν του διμήνου η υπόθεση, παρά να ολοκληρωθεί νωρίτερα και αυτό με δεδομένο ότι οι καλοκαιρινές μεταγραφικές προσθήκες έχουν ήδη δρομολογηθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ: Στο Ούντινε για Εβανζελίστα και αριστερό μπακ

News 24/7

24MEDIA NETWORK