Τα σύννεφα των" αιώνιων"

Ο Σωτήρης Γεωργίου σχολιάζει την εικόνα Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στα παιχνίδια με Απόλλωνα και ΑΕΚ αντίστοιχα.

Τα σύννεφα των" αιώνιων"

Τα παιχνίδια σε Πάτρα και ΟΑΚΑ είχαν ξεκάθαρα φαβορί, αλλά συνάμα έβγαλαν ειδήσεις. Πιο συγκεκριμένα, στην Πάτρα ο Ολυμπιακός κέρδισε το ματς με τον Απόλλωνα που έχει τελευταία μια μέτρια πορεία, αλλά προβλημάτισε (ξανά) και έδειξε ότι δεν ειναι καλά ψυχολογικά.

Η ομάδα του Σφαιρόπουλου προηγήθηκε με 48-27 στο ημίχρονο, αλλά στην συνέχεια δέχθηκε 28 π. στην 3η περίοδο και ο Απόλλωνας πλησίασε από το πουθενά σε 51-57, βάζοντας στο τέλος υποψίες για "βόμβα". Οι Πατρινοί κέρδισαν τις εντυπώσεις και οι "ερυθρόλευκοι" έβαλαν πολλές σημειώσεις στο μπλοκάκι του προπονητή τους για την συνέχεια.

Βλέπουν τις βολές σαν τρίποντο

Ο Σφαιρόπουλος ασφαλώς θα πρέπει να προβληματιστεί από την ψυχολογία της ομάδας του και βασικά το πως με ένα μικρό αντίπαλο ο περίπατος με 21 πόντους στο ημίχρονο λίγο έλειψε να γίνει θρίλερ ολκής. Το χειρότερο για τον Ολυμπιακό είναι ένα γνωστό του πρόβλημα: οι βολές. Θέμα προπόνησης, ψυχολογίας, λίγο απ όλα, το θέμα είναι ότι οι "ερυθρόλευκοι" σούταραν από την γραμμή της φιλανθρωπίας λες και βρίσκοντας στα 6,75! Με ποσοστό 54%(!) και 18/33 πρέπει να κάτσεις στο γήπεδο για δύο ώρες να κάνεις σουτάκια!

Τρίτο πρόβλημα για τον Ολυμπιακό η περιφερειακή άμυνα. Ξανά ανύπαρκτη ειδικά όταν δεν υπάρχει αμερικάνικη ενέργεια. Ο αντίπαλος σούταρε πολύ και με εξαιρετικά ποσοστά. Ο Απόλλων είχε 11/20τρ με πάνω από 50%. Βέβαια, δεν πρέπει να ξεχνάμε κάτι βασικό: ο Ολυμπιακός έχει την πίκρα του από τον πιθανότατο αποκλεισμό στην Ευρωλίγκα και προφανώς σκέφτεται ότι έχει χρόνο μέχρι τα πλέι οφ. Αλλά θα πρέπει να δουλέψει στις αδυναμίες του.

Ο Όντομ παίζει όσο ο Χάκετ

Στα θετικά ότι δεν είχε πρόβλημα στο αμυντικό ριμπάουντ και ότι κάνει λίγα λάθη, απόρροια του κρατήματος της μπάλας στην περιφέρεια. Ο Σπανούλης είχε 9 ασίστ και ήταν πολύ καλός δημιουργικά, αλλά κακός στα άλλα επίπεδα, όπως στην άμυνα που ο Αργυρόπουλος έδειχνε παίκτης 300 χιλιάδων! Στα αρνητικά, επίσης, η στασιμότητα του Παπαπέτρου που δείχνει ότι δεν έχει καμία βελτίωση. Ο Ολυμπιακός θα είναι για 20 μέρες χωρίς τον Πρίντεζη και ψάχνει μπαλώματα για το "4". Περιέργως ο Σφαιρόπουλος δεν εμπιστεύεται τον φρέσκο Ουόρικ που στο ΝΒΑ έπαιζε "4" και χωρίς τον Πρίντεζη δεν τον έβαλε καθόλου στην φυσική του θέση. Ο Σφαιρόπουλος θα παίζει με Αγραβάνη και Παπαπέτρου στο 4αρι. Ο πρώτος έβαλε τρίποντα, αλλά δεν είχε καθόλου παιχνίδι στην ρακέτα. Ο Παπανικολάου με τον Στρόσμπερι μοιράζονται το 3αρι και πάλι εντύπωση έκανε ότι δεν έπαιξε ο Αθηναίου ούτε λεπτό, ενώ ο Όντομ παίζει σχεδόν ίδιο χρόνο με τον Χάκετ!

Δεν υπάρχει περιθώριο χαλάρωσης

Πάμε και στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ. Ντέρμπι δεν ήταν, έγινε. Ο Παναθηναϊκός που δεν είδε δώρο από την Πάτρα για την 1η θέση, ήταν ξενέρωτος στο παιχνίδι και απλά έπαιζε για το γόητρο. Οπως στον 1ο γύρο έτσι και τη Δευτέρα κέρδισε με την εμπειρία και την ποιότητα στο βάθος την μαχητική Ένωση. Η ΑΕΚ πάλι κέρδισε τις εντυπώσεις, αλλά ο ΠΑΟ πήρε το φύλλο αγώνος. Η αλήθεια, όμως, είναι πως προβλημάτισε. Δεν είναι υπερβολή, αφού πρέπει να είναι σε εγρήγορση ενόψει των χιαστί στην Ευρωλίγκα την επόμενη κιόλας εβδομάδα.

Η ομάδα του Τζόρτζεβιτς έδειξε ότι έχει θέμα σε τρεις τομείς. Δεν έχει διάρκεια. Με την Τσεντεβίτα το +30 έγινε +10 και με την ΑΕΚ το 37-22 έγινε ανατροπή. Δεν επιτρέπεται να χάνεις τέτοιες διαφορές με το βάθος που έχεις και ειδικά εντός έδρας. Δεύτερο σημείο το τρίποντο: ο Παναθηναϊκός θα χρειαστεί στα χιαστί μακρινό σουτ. Για ένα ακόμα παιχνίδι έδειξε ότι έχει αλλάξει τρόπο επίθεσης, αλλά δεν έχει μακρινό σουτ με μόλις 11 τρ. Προβληματίζει και στα μπλοκ άουτ στην άμυνα, καθώς η ΑΕΚ πήρε 16 επιθετικά, τεράστιο νούμερο για ομάδα που το έχει παθητικό και πρωταγωνιστεί σε υψηλότατο επίπεδο.

Πολλά λάθη

Από εκεί και πέρα προσέχουμε τα πολλά λάθη (5 και 5) των Καλάθη που δείχνει κουρασμένος και του Γουίλιαμς που πάντως δείχνει την κλάση του καθώς... αθόρυβα πέτυχε 24 πόντους (8 κρίσιμους στο τέλος). Επίσης προσέχουμε ότι πλέον ο Τζόρτζεβιτς έχει Παύλοβιτς-Κούζμιτς στην Ευρωλίγκα και στην Ελλάδα βάζει τους Έλληνες. Με την ΑΕΚ "ξέθαψε" από τον πάγκο τον Γιάνκοβιτς που είχε ένα τρομερό κόψιμο και έδειξε διάθεση σε 11', ενώ πήραν 6' ο Παπαγιάννης και 9' ο Χαραλαμπόπουλος. Ξεκουράστηκε και ο Διαμαντίδης με τα 15' σύνολο, ενώ εντύπωση έκανε η απουσία του Χέινς (ίσως είχε κάποιο πρόβλημα). Επίσης προσοχή θέλουν τα πολλά λάθη(18).

Η ΑΕΚ θέλει ηγέτη

Για επιμύθιο, όσον αφορά στην ΑΕΚ, κέρδισε τις εντυπώσεις, αλλά είναι φανερό ότι ενώ δουλεύει σωστά και αντιδρά επίσης σωστά, δεν έχει καθαρό μυαλό και ηγέτη στο τέλος. Εχει γεμάτο ρόστερ με καλούς ρολιστες, αλλά θέλει ένα πρωταγωνιστή στην περιφέρεια, παίκτη κλάσης ή καλύτερο πόιντ γκαρντ. Εκεί θέλει δύο παίκτες για να αλλάξει επίπεδο μαζί με ένα αθλητικό ψηλό. Έχει μειώσει αρκετά την απόσταση κλείνοντας την ψαλίδα, αλλά σε σειρά αγώνων δεν μπορεί να σπάσει ζευγάρι με μειονέκτημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Giannis, όπως Κούκοτς για All Star στο "2"

News 24/7

24MEDIA NETWORK